Hollon ja martan hääkuva

Hollola (s. 4. marraskuuta 1865 klo 12:34) on pienen pieni kyläpahanen jossain päin Päijät-Hämettä. Kukaan ei ole vielä osannut määrittää Hollolan sijaintia kartalle. Huhut kuitenkin kertovat, että Suomen Tsigagoon, Lahteen, olisi Hollolasta autolla taitettava matka. Hollolan asukasluvusta ei ole tarkkoja tietoja, koska kodittomien sun muiden syntyvyyttä ei voida tarkasti määrittää. Tilastokeskuksen mukaan asukkaita on kuitenkin jotain väliltä 23–23 000.

Diktatuuri

Viime pormestarivaaleissa äänestysprosentti oli valtakunnalliseen tasoon verrattuna korkea. Jopa kaksi prosenttia asukkaista (eli 0.46–460) käytti ääntänsä laulamalla Hämäläisten laulun ennen äänestystä. Äänet menivät tasan Hollon ja Martan kesken. Niinpä otettiin puhelu Mäntyniemeen ja Haloska päätti, että Hollo ja Martta saavat kummatkin pormestarin vuorotyön. Aamuvuoro 7:00–19:00 ja iltavuoro 19:00–7:00. Hollo aloitti aamuvuorossa, koska on aakkosissa ensimmäisenä.

Aluejako

Hollola jaetaan n. 11 osavaltioon, jotka ovat Kunta (os. Kuntakeskus) Salpakangas (alias Känkälänmäki), Tiilikangas, Soramäki, Miekkiö, Herrala, Nostava, Uskila, Tiilijärvi, Työtjärvi sekä Hedis eli Hedelmätarha. Hedelmätarhan historiasta, tästä päivästä tai tulevaisuudesta ei puhuta julkisesti (vrt. Bronx tai Jakomäki) Hollolaan kuuluu myös pienempiä yhteisöjä, kuten Kankaantila tai Kartano, mutta heille ei ole suotu vielä itsenäisyyttä.

Nähtävyydet

Kirkko

Suosituin kohde koko Päijät-Hämeen pitäjässä. Hollolan Kirkko kilpailee kävijämäärillään Pariisin Tornin ja New Yorkin Patsaan purilaiskioskin kanssa. Kivikirkon rakensivat alun perin muuan roomalaiset eaa. Kirkko tuhoutui kuitenkin keskiajalla, ja niinpä kirkko pistettiin uudelleen pystyyn. Seisomapaikkoja kirkossa on 400, katettuja istumapaikkoja 100 ja VIP-aitio 50 hengelle. Voit voittaa liput VIP-aitioon itsellesi ja 48 ystävällesi radio NRJ:n arvauskilpailusta. Viimeisen eli 50:n paikan täyttää yllätysvieras.

Pyhäniemen kartano

Vuonna 1467 Hollon esi-isä rakensi omin käsin Pyhäniemen kartanon. Pyhäniemen kartanossa on kuvattu mm. Hovimäki sekä kohtauksia vanhimmasta James Bond -elokuvasta. 2000-luvun alkupuolella kartanon osti anonyymi henkilö, jonka jälkeen kartanon nimi vaihtui Pyhäniemen motelliksi. Lukuisat julkisuudenhenkilöt ja heidän salarakkaansa ovat päätyneet lehtien kansiin asteltuaan ulos Pyhäniemen bord... motellista. Rakennus valittiin UNESCOn maailmanperintökohteeksi 2006 keväällä.

Tiirismaan masto

Ei siellä maastoa ole, masto kylläkin

Kauas (ainakin Vääksyyn) näkyvä yli 300-metrinen monumentti valvoo pitäjää iäti tuikkivien valojensa kera. Alakoululaisten joukossa on sitkeästi kulkenut kauhuskenaarioita siitä, mitä tuhoa tapahtuisi maston kaatuessa kuntakeskuksen asutuksen päälle, vaikka tosiasiassa masto ei sinne asti yltäisikään. Päijät-Hämeen omat Twin Towerit nähtiin viime vuosituhannen puolella, kun vanhaa mastoa purettiin ja samaan aikaan viereen rakennettiin uutta. Suosittua ajanvietettä Hollolassa on myös sydämensykkeen tahdistus maston valojen vilkuntaan, kannattaa kokeilla!


  Tämä paikkaa käsittelevä artikkeli on tynkä.
Palauta alue kartalle laajentamalla artikkelia
.