Homoseksuaalisuus

Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Älä yritä olla luova, tee vain tasan kuten tässä.

Homoseksuaalisuus on seksuaalisen mielenkiinnon kohdistumista ruotsalaiseen. Homoseksuaalisuus sai huhujen mukaan alkunsa vuonna 1224, kun Isä Elmerius pakeni humalapäissään viittä vesikauhuista labradorinnoutajaa. Seuraavana päivänä helvetin syvyyksistä kohosi Pelsepuupi, joka antoi ihmiskunnalle lahjaksi sairauden. Sairaus oli nykytiedon mukaan kuitenkin aivokuume, mutta esimerkiksi katolisen kirkon virallisen kannan mukaan tarina Isä Elmeriuksesta pitää paikkansa. Jotkut uskovat, että homoseksuaalisuus sai alkunsa antiikin Kreikasta, jossa poikarakkaus oli varsin hyödyllistä ja sitä paitsi muodikasta. Huomio: Enää se ei ole kumpaakaan. Homoseksuaalien sukupuolivietti suuntautuu eri tavalla kuin ihmisten suurella enemmistöllä, ja kyse onkin todennäköisesti jälleen kerran homojen pakonomaisesta erikoisuuden tavoittelusta.

Urheilu on pitkään ollut ainoita elämänalueita, joilla homoseksuaalisuutta on voinut harjoittaa avoimesti.

”Va-va-va-vaik-vaikka kuinka siinä vatkaat ja veivaat,
se mua sun drinkkiä maksamaan ei saa
En sun viereen hyväl flaksillakaan istuis,
oon nähny enemmän pyllyä kun taksin takaistuin”

~Cheek naiselle [3]

Naaraspuolista homoseksuaalia kutsutaan nimellä lesbo.

Homoseksuaalisuuden syyt

 
Tutkimusten mukaan myös eläimillä saattaa olla homoseksuaalisia viettejä.

Kaikki homoseksuaalisuuteen johtavat tekijät eivät ole täysin selvillä. Homoseksuaalisuutta on selitetty evoluution kannalta yhteisöllisyyttä lisäävänä ominaisuutena. Vielä antiikin suurvaltojen päivinä ihmiset olivat hyvin yhteisöllisiä, mikä kristinuskon yleistyttyä vähitellen hiipui vain katolisten pappien keskuuteen. Tutkimukset viittaavat siihen, että homoseksuaalisuus olisi osittain geneettistä, mutta harvemmin kuitenkaan perinnöllistä. Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että homoseksuaalisuus on valinta – ja huono sellainen, ottaen huomioon yleisen asenneilmapiirin ja esimerkiksi tämän artikkelin.

Seksuaaliset suuntautumiset ovat pohjimmiltaan valintoja. Siispä jokainen heterokin voisi halutessaan ryhtyä homoseksuaaliksi ja nauttia siitä. He eivät kuitenkaan tee niin, koska punnitsevat rationaalisesti niin asian edut kuin haitatkin ja päättävät toimia kuten 90 % ihmisistä (jotka ovat päätyneet omaan ratkaisuunsa saman metodin avulla). Paljon kannatusta on saanut uusiseelantilaisen psykologin Gaylord H. Phobiuksen teoria, jonka mukaan homoseksuaalisuus saa alkunsa alentuneesta päätöksentekokyvystä.[1]

Hoito ja paraneminen

 
Ota neuvosta vaari ja nauti siitä kun vielä voit...

Homoseksuaalisuudesta on täysin mahdollista parantua. Erityisesti helluntailaiset huipputiedemiehet soveltavat eheytysterapiaa, joka on tavallisesti menestys, ellei potilaan itsemurhaa lasketa takaiskuksi. Eheytysterapian periaate on hyvin yksinkertainen: potilaalle tuputetaan rasittavaa lässytystä, kunnes hän kyllästyy ja päättää ruveta normaaliksi päästäkseen pois hoidon piiristä. Eheytysterapian puolesta puhuu myös sen monikäyttöisyys: kerrotaan, että jotkut ovat jopa parantuneet helluntailaisuudesta normaaleiksi ihmisiksi oikein sovelletun terapian tuloksena.

Yhdysvalloissa homojen parantamiseen on perehtynyt tri Mike Pence, joka suosii asiassa sähköshokkihoitoa. Sivuvaikutukset ovat suurpiirteisesti samat kuin eheytysterapiassa.

Suhtautuminen homoihin

Suhtautuminen homoseksuaaleihin riippuu suuresti yksilön älyllisestä kapasiteetista. Mitä konservatiivisempi ÄO on, sitä varmemmin henkilö suhtautuu homoihin konservatiivisesti. Homoseksuaalisuuden hyväksyntä oli varsin yleistä kansallissosialistisessa Saksassa, Ruotsissa ja sinun kotonasi. Nykyään homouden hyväksyntä on yleistynyt muuallakin, ja homomyönteisiäkin sivustoja voi löytää, kuten tämän  .

On esitetty, että olisi jokaisen yksilön yksityisasia, kenen kanssa hän haluaa olla ja mitä tehdä. Tämä on tietysti pelkkää sairasta liberalistista propagandaa. Moiset asiat kuuluvat lainsäätäjille, sukulaisille ja naapuruston toimettomille täti-ihmisille, joilla kaikilla on asiasta painava sanansa sanottavana.

»Tasa-arvoinen avioliittolaki ei ole mikään kevyesti otettava asia. Lainsäädäntö ei sitä koskaan ole. Jos joku nimittäin ajattelee toisella tavalla, tulee hänestä välittömästi toisinajattelija ja jopa lainrikkoja. – – Avioliittolain muutos on samaa kuin yhteiskunnan pakko-ohjelmointi. Jos ajattelet toisin, olet lähes rikollinen.»
(Teuvo Hakkaraisen argumentaatiota[2])

Homoseksuaaliset suhteet ovat nykytietojen mukaan monissa maissa kiellettyjä.[3] Tiettävästi ainoa maa, jossa ei ole lainkaan homoseksuaaleja, on Iranin islamilainen tasavalta. Näin ainakin on vakuuttanut Iranin presidentti, joka on aiheen asiantuntija. Hän on vannonut, että homojen lisäksi Iranilla ei ole myöskään ydinaseohjelmaa.

 
Tämä ei ole Puolan lippu. Kuten kaikki tietävät, tämä on merkki, jonka Jumala antoi ihmiskunnalle vedenpaisumuksen jälkeen. Oletus juutalais-kristillisen tradition homokielteisyydestä osoittautuukin lähemmässä tarkastelussa paikkansapitämättömäksi.

Homoseksuaalisuuden vastustus on perinteisesti puoluekentällä sijoittunut konservatiiviselle ja oikeistolaiselle puolelle. Vasemmisto taas tavallisesti käyttää homoseksuaaleja keppihevosina aina muistaessaan, että itse määritelty edistyksellisyys velvoittaa. Oikeistolaisen homopolitiikan maltillisuudesta käy esimerkiksi Kaczyńskien Puola. Presidentti Kaczyński on esittänyt Puolan lipun punaisen kentän vaihtamista siniseksi tai vihreäksi, jotta lippujen punainen ei voisi haalistua vaaleanpunaiseksi, jolloin Puolaa voitaisiin luulla joksikin luokattomaksi homppelivaltioksi.[4]

Virossa homot joutuvat syrjinnän kohteeksi, mutta se johtuu vain ja ainoastaan Neuvostoliiton epäoikeudenmukaisesta miehityksestä, kuten kaikki muukin mikä Virossa on pielessä.[5] Sillä oikeastihan virolaiset ovat erittäin avoimia ja liberaaleja.

Vasemmistolaisesta homopolitiikasta esimerkiksi voidaan nostaa edistyksellisen vasemmiston ihailema Kuuba, joka Castron johdolla on järjestänyt homoille valtion rahoilla omat pysyväisasunnot ja aktiviteettikeskukset. Todennäköisesti Castron homoviha kuitenkin johtuu vain ja ainoastaan Yhdysvaltojen epäoikeudenmukaisesta kauppasaarrosta, kuten kaikki muukin, mikä Kuubassa ei toimi.[6]

Poliittinen islam suhtautuu homouteen, kuten kaikkeen muuhunkin, vihamielisesti. Siksi onkin ristiriitaista, että esimerkiksi ylivoimaisesti suurin osa Afganistanin Taliban-liikkeen jäsenistä on homoja. Aikuiset miehet viettävät vuosikaudet aikaansa vuorilla keskenään – uskonnollisen vakaumuksen yhdistämänä? Niin varmaan.

Katolinen kirkko pitää homoseksuaalisuutta harhautumisena, mutta ei syntinä sinänsä. Monien pappien onneksi pederastia on asia erikseen.

Viime vuosikymmenien aikana homoseksuaalisuus on tullut yhä useammin esille politiikassa. Vaatimukset homoseksuaalien avioliitto- ja adoptio-oikeuksista perustuvat yleiseen tasa-arvon ihanteeseen: miksi homoseksuaaleilla ei muka pitäisi olla yhtä kurjaa kuin suurella enemmistöllä nalkuttavine puolisoineen ja kitisevine kakaroineen?

Homokulttuuri

”Homoseksuaali valitsee ruoakseen aina mieluummin raikkaan kuin happaman, makean kuin suolaisen, pehmeän kuin kovan ja mehevän kuin karvaan.”

~Jukka Hankamäki: Enkelirakkaus, s. 545

Emansipoituneissa länsimaissa homoseksuaaleille halutaan antaa samat mahdollisuudet kuin muillekin, sillä yhteiskunnallisena ihanteena on, että esimerkiksi henkilön seksuaalinen suuntautuminen on yksityisasia, jolla ei ole julkista merkitystä. Siksi seksuaalista suuntautumista onkin ilmeinen tarve korostaa jatkuvasti, ja homoseksuaaleilla onkin omat klubinsa, omat baarinsa ja jopa oma piirinsä Helvetissä.[7]

Homoseksuaalien keskinäiset suhteet eroavat hieman heteroseksuaalisen suhteista. Ohessa tyypillinen syvemmän romanttisen suhteen avaus heteroseksuaalien keskuudessa:

 • A: Moi, oon ajatellut, että haluaisitko lähteä mun kanssa elokuviin tai vaikka kahville joku päivä...
 • B: Kiva. Mennään vaan.

Seuraavassa taas tyypillinen vastaava tilanne homoseksuaalien (tässä oletettavasti miespuolisten) keskuudessa:

 • A: Moi, ootko homo?
 • B: Joo.
 • A: Meille vai teille?
 • B: Joo. Mennään vaan.

Naispuolisilla taas keskustelu menisi suunnilleen näin:

 • A: Moi, ootko lesbo?
 • B: Joo.
 • A: Muutetaanko kimppaan?
 • B: Joo. Voit käyttää mun pakua muuttoon.

Huomionarvoista on erityisesti lähestymistapojen välinen nopeusero.

Homot ja Hikipedia

Sen faktan perusteella, että homo on Hikipedian suosituin (ja käytetyin) sana, etenkin nimettöminä esittäytyvien pentujen keskuudessa, voidaan olettaa valtaosan käyttäjistäkin olevan seksuaalisesti orientoituneita tähän suuntaan.

Homoseksualisuuden hyvät puolet

 
Oletko homo? Luotettava testi miespuolisille käyttäjille: Jos pystyt katsomaan tätä kuvaa yli 15 sekuntia, olet suurella todennäköisyydellä homo, peräti kahdesta syystä: 1) et nolostu alastoman miesvartalon tiirailusta 2) olet kiinnostunut taiteesta.

Miehet:

 • Naista ei tarvita, sitä voi harrastaa äijäporukallakin
 • Heteronaisilla on päänsärky keskimäärin kolme kertaa useammin kuin homomiehillä
 • Ruman kaverin naamaa ei tarvitse nähdä kun panee takaa
 • Ehkäisystä ei tarvitse välittää, koska raskauden riski on olematon
 • Voi juoda rauhassa siideriä ilman että kukaan irvinaama tulee haukkumaan neidiksi tai limupojaksi
 • Vapautus intistä
 • Heteronaiset ruikuttavat uskollisuudesta keskimäärin 7,5 kertaa useammin kuin homomiehet
 • Kukaan ei pyydä apua väsyttäviin, tylsiin ja tyhmiin teknisiin juttuihin. Porakoneet, sahat ja kaikenlainen nikkarointi ovat ihmisten mielissä oikeiden miesten hommaa.
 • Homon ei oleteta lähtökohtaisesti olevan kiinnostunut Formula 1:stä
 • Se naapurin teinilikka ei ruikuta panoa jatkuvasti
 • Vaihtelu virkistää!

Naiset:

 • Ei riesaa haisevista, epäsiisteistä ja sottaisista äijänköriläistä
 • Voitte aivan rauhassa tutkia, kumpi on parempi: porkkana vai banaani...
 • ...ja päätyä patonkiin.
 • Voit olla aivan ongelmitta tyylikkään vanhakantainen feministi.
 • Ei ulkonäköpaineita. Voit pukeutua juuri niin käytännöllisesti kuin haluat.
 • Voit olla vapaasti kiinnostunut autoista, veneistä, tietokoneista ja muista asioista, joita on perinteisesti pidetty miesten juttuina
 • Ei tarvitse jatkuvasti olla levittämässä jalkoväliään vonkaavalle äijälle
 • Yhteiset vaatteet
 • Teistä tulee kuin sisaruksia - alatte nopeasti pitämään seksiä insestinä.

Molemmat:

 • Homoille on tekeillä oma valtio (ei Ahvenanmaa; sinne pistetään myös somalit ym.)
 • Jumaliste, homoilla on jopa oma geometrinen kuvio! Heitä on ehkä jotain 3–12 % väestöstä, ja heillä on kolmio! Mitä sinun viiteryhmilläsi on, hyvä lukija? Ympyrä? Puolisuunnikas?

Homoseksualisuuden huonot puolet

 
Ylen jutun Isis haluaisi minut kuvitusta.[8]

”I don't mind the homosexuality. I understand it. Nevertheless, goddamn, I don't think you glorify it on public television, homosexuality, even more than you glorify whores. We all know we have weaknesses. But, goddammit, what do you think that does to kids? You know what happened to the Greeks! Homosexuality destroyed them.”

~Richard Nixon[9]
 • Peräsuolen varsinainen tehtävä ei ole toimia yhdyntävälineenä. Siinä voi olla jälkiä sen varsinaisesta tehtävästä.
 • Nahkahousut ja koppalakki maksavat paljon
 • Joudut helvettiin (3 Moos. 18:22)
 • Ai samperi, onhan kortsua sittenkin käytettävä
 • Ai samperi, ei pääse inttiin pokamaan peppuja
 • Jos olet mies, et saa lapsia
 • Jos olet nainen, seksielämäsi kuihtuu nopeasti
 • Jos olet nainen, miehet eivät enää Lähde? kohtele sinua kuin kukkaa kämmenellä
 • Jos olet mies, sinun oletetaan lähtökohtaisesti olevan kiinnostunut Eurovision laulukilpailusta
 • Et saa töitä Alma Mediasta

Liite I: Erilaisia nimityksiä näille olennoille

Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli homoseksuaalisuus.
 
Homoseksuaalisuus oli hyvin avointa ja yleisesti hyväksyttyä itäblokin alueella kylmän sodan aikaan.
 
Homous ei ole oma valinta.

Rakkaalla lapsella on tunnetusti monta nimeä:

Miehet:

 • antifeministi
 • B-rapun poika
 • banaanipoika
 • fagotti
 • Fazer-poitsu
 • fägäri
 • gay
 • GayLord
 • hedelmäkakkupoika
 • hikinen rekkamies
 • hinaaja
 • hinari
 • hine
 • hintero
 • hinttapuli
 • hinttari
 • hintti
 • hinuripoika
 • homo
 • homopuppeli
 • homppeli
 • homssu
 • junakuski
 • klaavapuolen poika
 • miestenmies
 • persepuppeli
 • perähinuri
 • perämies
 • peräreiän rassaaja
 • perätunkki
 • perätuuppari
 • puppelipoika
 • ruotsalainen
  • mm. Sven, Håkan...
 • rupireiän talkkari
 • ruskean reiän ritari
 • sukkahousu-Sakari
 • suklaapoika
 • suoleen möykyttäjä
 • takatuuppari
 • tuhkaluukuttaja

Naiset:

 • B-rapun tyttö
 • daikki
 • Esko
 • karva-Kaisa
 • kylmä-Kyllikki
 • lattapillu
 • Leila
 • lesse
 • lepakko
 • leppäkerttu
 • matonnuolija
 • parkki-Pirkko
 • pro-feministi
 • Rapalan mannekiini
 • rekkakuski

molemmat:

 • heteroseksuaalisesti rajoitteinen henkilö
 • kaupungin puolisukeltaja
 • tyynynpurija
 • vasenkätinen

Liite II: Surkean kuuluisia homoja

Pääartikkeli: Luettelo paaveista

Homoseksuaalisuudella spekulointi on aivan oma taiteenlajinsa. Esimerkiksi Yhdysvaltain presidentti James Buchanan ei koskaan mennyt naimisiin, minkä takia häntä on sittemmin arveltu homoseksuaaliseksi. Toisaalta paavi Johannes Paavali II ei hänkään ollut naimisissa, mutta hänen orientaatiostaan ei ole vastaavaa debattia käyty, niin relevanttia kuin se olisikin. Ohessa on taulukko kuuluisista homoseksuaaleista ja/tai sellaisiksi arvelluista henkilöistä. Mukaan on liitetty kunkin henkilön homoseksuaalisuutta tukevat ja toisaalta sitä vastaan sotivat todisteet.

Henkilö Todisteet puolesta Todisteet vastaan
Sapfo (n. 600 eaa.), kreikkalainen runoilija Kirjoitti epäilyttäviä runoja; asui Lesbos-nimisellä saarella Termiä lesbo ei tunnettu hänen elinaikanaan
Englannin kuningas Edvard II (joskus 1300-luvulla) Harrasti ranskalaisia rakastajia Oli naimisissa ja sai pojan, josta tuli Edvard III
Pjotr Tšaikovski (18401893), venäläinen säveltäjä Parrakas, yksinäinen ja melankolinen mies, joka piti baletista. Ei epäilystäkään. -
Muumipeikko "Tarkoitatko jotain tyttöä? Tytöt eivät kiinnosta minua!" Seurustelee tiettävästi naarasniiskun kanssa; suhde saattaa olla kulissia
Sinä Olet lukenut artikkelia tähän asti. Vieläkö vaaditaan lisää näyttöä? Kovaääniset vastalauseesi
Carl Gustaf Emil Mannerheim (18671951), suomalainen valtiomies Huhupuheet; politiikka; Hannu Salama; keikarimaisuus Oli kertaalleen naimisissa; vokotteli kenr. Hägglundin todistuksen mukaan nuoria naisia; oli kansallissankari, jollaisia homoseksuaalit eivät voi olla
Tom of Finland Ihan kaikki Ei niin mikään
Hikipedian keskivertokäyttäjän luokkatoverit ja opettajat Hikipedian keskivertokäyttäjän antama todistus Hikipedian keskivertokäyttäjän todistuksen luotettavuus

Viitteet

 1. Phobius Gaylord H. 1993: Straight Away. Human Sexuality and Faulty Judgment. Wellington: Bigoted University Press.
 2. [1]
 3. Ruotsia ei lasketa näihin maihin, siellä heteroseksuaaliset suhteet ovat kiellettyjä.
 4. Jollainen se silti monien mielestä on.
 5. Lue ja kauhistu!
 6. Siis ts. kaikki
 7. Alighieri Dante 1321: Divina Commedia. Ravenna
 8. Nyt se on todistettu: somalit vie meidän ukot. Habatin ilme voi merkitä joko olen kuumaa kamaa -poseerausta, ”niin eh, olisko se susta kummallista?”, ”oikeasti, selitä sille kääkälle jo käytöstapoja” tai ”deal with it”. http://yle.fi/uutiset/isis_haluaisi_minut__nain_taistelijoita_varvataan_suomessa/8066530
 9. [2]

Katso myös

 
Nyky-yhteiskunnassa on alettu tiedostaa myös ikääntyvien homoseksuaalien erityistarpeet.

Aiheesta muualla

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.