Iines Ankka

Iines Ankka (s. 7. kesäkuuta 1940) on muuatta neito "Ankkalinnan eläinmaailmassa". Hän on perusluonteeltaan epämiellyttävä huora, joka pettää Aku Ankkaa Hannu Hanhen kanssa ja/tai toisin päin. Iinestä ahdistaa syvästi se tosiasia, että moniavioisuus on lailla kielletty - hän ei voi avioitua sekä Akun yhtä hyvin kuin Hannun kanssa. Etelänmatkoillaan Iines myös bruukkaa tavata erinäisiä lipeviä herroja.

Iines Ankka on esiintynyt niin ikään Paska-Ankassa. Jaksossa "Paska taikuri" hän antaa Akulle pakit ja menee arvatenkin treffeille Hannun kanssa. Paska-Ankassa Iines ei vedä heroiinia toisin kuin useimmat muut hahmot.

Iines on Akun mielestä hyvännäköinen, vaikka hän ei poikkea itsestään ulkonäöllisesti juurikaan (ei rintoja?). Ainoat erot ovat se, että Iines Ankka on vaaleanpunainen, Aku sininen. Lisäksi Iineksellä on silmäripset.

Iines myös skitsahtaa usein. Aina, kun hän antaa Akulle pakit, tämä joutuu lepyttelemään häntä joillakin naapurin takapihalta poimituilla kukilla ja halvalla suklaalla. Iines kuuluu Naisyhdistykseen eli on toisin sanoen feministi. Hänellä on kolme veljentytärtä tai mitä lie, jotka ovat täysin identtisiä Iinekseen nähden lukuun ottamatta pienempää kokoa.

Iines Ankka ei ole mielisokea, vaikkakin henkisesti turskas.