Raamatun Israelin juutalainen kuningaskunta
Flag of Israel.jpg
(lippu)
Motto: ”Yksi maa, yksi Jumala, yksi valittu kansa
Mapofthirdkingdom.JPG
Israelin tavoittelema alue [1]
Valtiomuoto Sionistinen sotilasdiktatuuri
Hallitsija Messias (kuningas)
B. Netanjahu (pääministeri)
Pääkaupunki Jerusalem (myöh. Aelia Capitolina)
Viralliset kielet Jokin joka on paikallisillekin täyttä hepreaa
Pääuskonnot Juutalaisuus, kapitalismi
Itsenäisyys Aikojen Alusta eli vuodesta 1948.
Valuutta Yhdysvaltojen dollari, mutta kaikki käteinen kelpaa
Kansallislaulu In G-d We Trust, Others Pay In Cash

”Se äpärä heitti kiven! Kaikki tykit auki!”

~Israelin turvallisuusjoukot rajakahakassa

Israel (hepr. מדינת ישראל, Medinat Jisra'el, Israelin Miehitysvalta), on yleismaailmallisen satukirja Raamatun petoksien ja elämänkorvikkeiden täyttämä miljöö, jonka pitkäaikainen sekä uskollinen fanikanta lopulta perusti toisen maailmansodan jälkeen, katsoen olevansa siihen etuoikeutettuja ja Jumalan valitsemia. Jokseenkin kyseenalaistettavia kriteerejä kuitenkin takaa erään itävaltalaisen monarkin aiheuttama etnojuutalaisten kokema tuskallinen kärsimys saksalaisilla rakennustyömailla, jotka oikeuttavat, ainakin juutalaisten mielestä, veriset miehitysoperaatiot ja kansanmurhat Palestiinan alueella. Jumala kuitenkin sen hyväksyy, joten eiköhän jätetä asia tähän.

Israelilainen arkkitehtuuri ja suunnittelutyö kulminoituu Gaza Stripin polemiikkia herättävään keskitysleiriprojektiin, jossa Israelin turvallisuusjoukot käyvät aika ajoin suorittamassa peruskorjaustöitä[2] - kun paikalle ei jakseta tulla, tykistö hoitaa hommat etäältä. Suuria aloitteita saatiin aikaan myös Suezissa, mutta fasististen terroristien juonittelut estivät Israelin rauhanomaisten oikeusjoukkojen sisäänpääsyn alueelle. Uusien kansanmurhien päärahoittajia on Yhdysvaltojen ohella Suomen evankelis-luterilainen kirkko, joka pumpulissa kasvaneille mielenorjilleen järjestää hengellisiä uskonmatkoja Pyhälle maalle.

Israelin harjoittama piiloagressiivinen sionismi on saanut vaikutteita pitkälti Adolf Hitlerin valloituspresepteistä sekä Pohjois-Korean totalitaarisista kuuliaisuusperiaatteista, joista on vahvasti muistuttamassa muun muassa unisex-armeijapakko, joka siis koskee niin miehiä, naisia, homoseksuaaleja, kuin jehovan todistajiakin. Kahdella viimeisimmäksi mainitulla ihmisryhmällä on ainutlaatuinen rooli maalitauluina, kun palestiinalaislapset loppuvat.

Historia

Israel perustettiin vuonna 1200 eaa Lähi-Itään, kiinalaisen jätevesipuhdistamon viereen Raamattu-fanien toimesta. Tähän "luvattuun maahan" päästäkseen järjestettiin alueella mellakka, jossa rodullisesti alempiarvoinen seemiläisväestö sai väistyä israelilaisten tieltä. Vasta myöhemmin muistettiin, että valtakuntaahan pitäisi jonkun hallita, ja ensimmäisen valtakunnan ensimmäiseksi kuninkaaksi kruunattiin Saul. Israel onnistui sinnitellä kahden erilaisen valtakunnan ajan ennen kuin se lopullisesti katosi kartalta juutalaisten hävittyä sodan Irakia (tuolloin tosin tunnettu nimellä "Babylonia") vastaan 589 eaa.

Toinen valtakunta sai alkunsa 165 eaa hellenistikuningas Antiokhos Epifaneen päätettyä muuttaa vähälle käytölle jääneen Jerusalemin temppelin pekoni-äyriäisbaariksi. Ei-vapaaehtoisen kehonmuokkauksen kieltoon tympiintyneet juutalaiset heivasivat kreikkalaiset pois Luvatusta Maasta kuninkaansa Juudas Makkabealaisen johdolla. Valtakunta sinnitteli pystyssä muutaman vuosikymmenen ennen joutumistaan Rooman haltuun.

Valtiota yritettiin perustaa kerta toisensa jälkeen uudelleen, huonoin tuloksin. Lopullisesti valtio pyyhittiin pois kartalta 135 jaa, kun juutalaiset olivat vittuilleet yhden kerran liikaa Rooman keisari Hadrianukselle.

Israelin Kolmas valtakunta (tunnettu myös nimellä Tuhatvuotinen valtakunta) syntyi, kun juutalaiset salaisella sopimuksellaan natsi-Saksan kanssa saivat kansainväliset sympatiat puolelleen. Todellisuudessa natsi-Saksa oli juutalaisten salajuoni, jonka tarkoituksena oli valmentaa juutalaiset sotakuntoon viime sodan kostoa varten. Juutalaisten kenraalin Adolf Hitlerin onnistui soluttautua Saksan johtoon, jolloin juutalaisten massiivinen sotakoulutus aloitettiin. Toisen maailmansodan tarkoituksena oli heikentää muuta maailmaa niin, että nämä lupautuisivat tunnustamaan Israelin uudelleennousun. Esimerkiksi Neuvostoliiton johtaja Josef Eisenstein allekirjoitti Israelin itsenäisyyden 1942 saaden vastalahjaksi saksalaiset antautumaan Stalingradista ja lopulta puoli Saksaa omakseen. Liittoutuneiden johtajat Winston Shulberg ja Franklin Rosenfeld olivat sitä mieltä, että juutalaisvaltion perustaminen ei ollut lainkaan huono idea, eikä Ranskan vahva mies Charles de Goldstein pannut lainkaan vastaan. Rosenfeldin seuraaja Harry S. Trautman antoi siunauksensa juutalaisvaltiolle.

Israel perustettiin virallisesti 1948. Siitä tuli päällisin puolin demokratia, jota hallitsee presidentti, mutta todellisuudessa valtaa piti juutalaisten mukana paennut, kuolleeksi tekeytynyt Adolf Hitler. Hitler otti uudeksi nimekseen vähemmän arjalaiselta kalskahtaneen Adolf Ben-Alois. Hänen johdollaan Israel kasvoi voimakkaaksi, rodultaan ylivertaiseksi seemiläiseksi valtakunnaksi, joka oli kaikkia muita valtioita parempi. Valittuna kansana Israel on katsonut oikeudekseen vallata elintilaa idästä sitä mukaa kun väestö lisääntyy ja yhdessä siirtomaansa USA:n kanssa tämä on siinä onnistunutkin.

Kulttuuri

Israelin kulttuuri koostuu pitkälti (lue: vain ja ainoastaan) juutalaisista kulttuuritraditioista. Fyysinen vahingoittaminen ja väkivallan resilienssin kasvattaminen aloitetaan jo vauvana, kun afrikkalaisiin heimotohtoreihin verrattavat rabbimaisterit leikkelevät saksilla sukupuolielimiä Outlastin tapaan.

Kansallissankarit

Israelin kansallissankarit ovat juutalaisten keskuudessa arvostettuja kansansa edustajia, suurimpia adoraation kohteita, sekä julkisesti palvottuja kasvoja. Lukuunottamatta Anne Frankia, juutalaisen kansan sankarit ovat tyypillisesti sankareita vain Israelissa.

  • Benjamin Netanjahu, pääministeri ja salaisesti sotilasjohtaja. Israelin Nixon. Muuta ei tarvinne sanoa. On lähes luikerrellut itsensä irti kaikesta saastasta.
  • Ariel Sharon, alias Juudan Leijona: Israelin pääministeri ja sotilasjohtaja, joka muun muassa koordinoi pommituksia Gazaan iltapäivästä, kun lapsia oli paljon ulkona. Tällä tavalla Sharonin joukot saisivat mahdollisimman paljon yhteiskunnallista epävakautta ja enemmän kontrollia ihmissaastasta. Suuri strategisti ja mahtava sankari Sharon on Israelin kunnioitetuimpia herroja.
  • Jitzhak Rabin, pääministeri ja sotilasjohtaja. Tapettiin ns. omien toimesta, kun yritti neuvotella rauhaa. Kunnostautui mm. vuoden 1967 sodassa panssariprikaatin komentajana. Oli lähellä saavuttaa rauhanpalkinnon Nobelin.
  • Golda Meir, pääministeri ja sotilasjohtaja, Rautarouva ennen Maggie Thatcheria, jonka selvästi suorana esikuvana oli toiminut. Antoi kosolti eli vinon liudan tappokäskyjä kaikille epäilemilleen terroristeille. Heitä olikin suhteellisen paljon. Yksi tarjoilija löytyi esimerkiksi Norjan Lillehammerista. Syy: Israel ei saanut järjestettäväksi tavoittelemiaan talviolympialaisia.
  • Anne Frank, pakeni natseja ja kirjoitti päiväkirjan. Tunnetusti kukaan muu juutalainen ei päässyt pakenemaan natseja, eikä varmasti kirjoittanut päiväkirjaa. Tästäpä johtuen Anne Frank on Israelin postuumi kunniakansalainen ja juutalaisen kirjallisuuden kasvot.

Urheiluhistoria

Usein naapurivaltion järjestävät urheilukisoja ystävyysottelun merkeissä. Tunnetuimpia Israelin ja naapurivaltion urheilumaaotteluita oli Golanin juoksu 10. kesäkuuta 1967, joka järjestettiin Syyrian kanssa. Edellisenä päivänä olivat joukkueet asettautuneet lähtöasemiin Golanin kukkuloiden länsirinteille. Lähtömerkin antoi Syyrian radio, joka ilmoitti Israelin jo juosseen koko golanin läpi, Quneitran ohi, ja saapuvan kohta Damaskokseen. Golanin arabiväestö, joka kisojen katsojana halusi nähdä kilpailun siellä missä se tapahtuu, lähti juoksemaan koko Golanilta ja Quneitrasta kohti Damaskosta. Lopulta Syyrian joukkue huomasi tämän ja lähti juoksemaan myös, jotta ehtisi perille ennen kuin katsojat kyllästyvät odottamaan. Lopulta myös Israelin joukkue huomasi kaikkien muiden jo juoksevan, ja lähti liikkeelle, mutta ei enää saanut syyrialaisia kiinni. Vain druuseja eivät nämä kisat kiinnostaneet ollenkaan. Juokseminen olisikin pussihousuissa ollut hankalaa.

Juoksukilpailun alettua näin yllätyksenä kaikille kilpailijoille, järjestäjille ja katsojille, maaliviivaa ei oltu ehditty laittaa paikalleen. Siksi sovittiinkin maaliviivan sijasta maaliaika, kello 6 illalla, jolloin lakattaisiin juoksemasta.

Kisojen tuloksista on ollut pientä kinaa siitä lähtien. Syyrialaiset kuitenkin juoksivat selvästi pidemmälle ja nopeammin, joten he ovat ilmeisiä voittajia.

Kieli

Kieli, jota Israelissa puhutaan, on sekä paikallisille että ulkopuolisille täyttä hepreaa. Vähän fiksummat puhuvat jiddishiä, venäjää tai Bad Englishiä. Orjat puhuvat keskenään arabiaa.

Ulkopolitiikka

Israelin ulkopolitiikkaa selittää ennen kaikkea elintila- eli le-Bens-chraum-oppi, johon kuuluu elintilan valloittaminen idästä. Valittuna kansana Israelilla on oikeus vallata vääräuskoisten muslimien alueita omakseen. Israel on ottanut tavakseen ampua ohjuksia naapurivaltioihinsa ja provosoida niitä uuden elintilan toivossa. Maahanmuuttajakysymyksiin Israel on kehittänyt innovatiivisen ja linjakkaan ratkaisun: uuden muurin rakentamisen Siinain autiomaan rajalle[3].

Ulkopoliittinen keskustelu, sikäli kuin sitä harjoitetaan, koostuu erimielisten kutsumisesta antisemitisteiksi.

Sisäpolitiikka

Tiesitkö, että...
...monikulttuurisessa lähiössä israelilainen ja palestiinalainen voivat asua vain kivenheiton päässä toisistaan?

Israelissa noudatetaan tiukkaa rotuoppia [4]. Sen mukaan juutalaiset kuuluvat seemiläiseen rotuun, joka on kaikkia muita rotuja parempi ja ainoa Jumalan itsensä siunaama ihmisrotu. Tämän vuoksi israelilaisilla on oikeutuksensa kaikkiin tekoihinsa. Sama ei koske vähemmistökansallisuuksia, joilla Israelissa ei ole ihmisoikeutta. Ongelmaksi ovat muodostuneet erityisesti palestiinalaiset vähemmistökansallisuudet, mutta tämän ongelman ratkaisemisessa ollaan jo pitkällä.

Israelilaiset arvostavat ruumiinkulttuuria ja kuria, sekä ihannoivat väkivaltaa. Israel onkin yksi maailman militarisoiduimpia maita ja juutalainen patriotismi, sionismi, iskostetaan lapsiin jo varhain mm. David-Jugend-järjestöissä. Israelissa on yleinen asepalvelus, joka on pojille kunnianasia. Toisin kuin Suomessa, Israelissa asevelvollisuus on hyvin demokraattinen instituutio, sillä se koskee miesten ohella myös naisia ja hermafrodiitteja. Naisten tehtävä taas on asepalveluksensa jälkeen pysyä kotona kunnon jiddishe mamin tapaan synnyttämässä lisää valittuja lapsia Jumalan siunaamalle valtakunnalle.

Israelilaiset ovat rauhanomaisia ihmisiä. Siksi he ovat tulleet tunnetuiksi Krav Magan kehittämisestä. Krav maga on kehitetty ainoastaan itsepuolustusta varten, ja siksi siinä ei järjestetä kilpailuja tai näytöksiä, eikä siinä ole sääntöjä. Krav magaa ei edes määritellä urheiluksi.[5] Se kuvaakin erinomaisesti sitä miten juutalaiset ovat aina valmiita ennaltaehkäisemään väkivaltaa ennakoivin iskuin.

Lisäksi Israel edistää rauhallista ja hygienistä sisäpoliitiikkaa rakentelemalla muuria[6] ja pyytämällä amerikkalaista sotilaallista tukea. Kaikista suosituin keino on näiden yhdistäminen.[7]

Mossad

Mossad on Israelin tiedustelupalvelu, jonka toimivalta on rajoittamaton. Sen jäsenet pystyvät tappamaan sadallayhdellätoista eri tavalla ja säätelevät tarkoin kansalaisten ajatusmaailmaa. Mossadin pääsääntöinen tehtävä on antisemitistien, antisionistien ja muiden Jumalan vihollisten jahtaaminen koti- ja ulkomailla. Mossad onkin merkittävä osa tärkeää taistelua kansainvälistä islamilais-kristillis-kommunistista salaliittoa vastaan, vaikka joskus tappaakin viattomia ihan vahingossa, koska ei ole vielä saanut tietoa, että arabeilla saattaa olla keskenään samankaltaisia nimiä.

Katso myös

Israel Hikinewseissä

Viitteet

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.