Avaa päävalikko

Hikipedia β

Jääkiekon SM-liiga

”Jotka osaa ne tekee mitä vaan, jotka ei ne ryhtyy jääkiekkoa pelailemaan.”

~trad.

”Nyt tää liiga jäi kiinni!”

~Kalervo Kummolan hätääntynyt huudahdus

”Jääkiekon tappaja - SM-liiga!”

~Lukon ja IFK:n fanien yhteinen protestihuudahdus liigan kurinpidolle
DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
Tässä yhteydessä sana SM tarkoittaa sadomasokismia?

Jääkiekon SM-liiga on suomalainen veikkausvoittovaroin tunnettu suojatyöpaikkajärjestelmä, jonne hakeutuvat ihmiset, jotka eivät muualla pärjää. Jääkiekon SM-liiga saa taloudellista avustusta myös suomalaisilta veronmaksajilta, joiden varat siirtyvät SM-liigan johdolle opetus -ja kulttuuriministeriön kautta. Ilman näitä tukimuotoja Jääkiekon SM-liiga tukehtuisi omaan mahdottomuuteensa.

Sisällysluettelo

Toiminta-ajatusMuokkaa

Jääkiekon SM-liigan toiminta-ajatus ei ole täysin selvä edes seuran näkyville johtohenkilöille, joskin Hjallis Harkimon sössöttävä puhetyyli tässä saattaa olla tarkoituksellista. Kulervo Kammolan toimenkuva sitä vastoin on ajoittain ollut erittäinkin selkeä - hän istui yhden kauden eduskunnassa pelkästään varainhankintatarkoituksessa onnistuen tässä tehtävässä erinomaisen hyvin. Omalla provisiollaan Kammola on esimerkiksi ajanut autolla kolarin Teemu Selänteen kanssa vain kokeakseen, miltä se tuntui.

Vastinetta rahoilleMuokkaa

Jääkiekon SM-liiga on keskittynyt erityisille liigapaikkakunnille. Näillä paikkakunnilla esiintyy tavallista enemmän rökälemäisiä olutjuopottelijoita ja vaahtosuita huutelemassa keskinäisiä törkeyksiä. Tämä on katsottava kuitenkin olennaiseksi osaksi jääkiekkoilua, eikä sitä tulisi paheksua. Toisinaan on kuitenkin käynyt niin, että liiga on jäänyt kiinni jostakin ja kurinpitolautakunta voi silloin lyhyesti kommentoida tapahtunutta. Erityisesti Jere Kamalahti on kunnostautunut kiinnijäävänä liigamiehenä. Myöskin erinäiset taloussotkut ja pelaajapalkkiot sekä sulle-mulle-kähmintä ovat olennainen osa jääkiekon SM-liigan toimintaa. Kaikki tämä kuitenkin palvelee hyvin monen suomalaisen vapaa-ajan viettotapoja, sillä kylmässä jäähallissa on kiva tuijottaa edestakaisin säntäileviä luistelevia uroita ja huudella ilmoille mitä sylki ja kaljahöyryt suuhun tuovat.

Pelaajien sallitut muut huvitMuokkaa

SM-liigan pelaajat ovat hyvin usein ja varsin uskottavasti osallistuneet muihin ilta-ajan ajanviettoihin kuten raveihin. Joskaan kuitenkin harvemmin ohjastajina. Salainen sisäpiiritieto väittää, että ennen kokki-alan uudelleen koulutukseen lähtöä, ovat Toni Niemisen ohella jotkin muut pelaajatoimintaan (loukkaantumisiltaan) palaavat ravitalleilla pyöriskelleet. Heistä yksi voisi olla Ville "Luottoheppa" Nieminen, joka ei ole sukua edelliselle. Ville Nieminen on sijoittanut kaikki roponsa Pelicans-nimiselle varmaravurille.

SM-liigajoukkueetMuokkaa

Katso myösMuokkaa