Jari Isometsä

Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Jari Isometsä.

Jari Isometsä on suomalainen poliitikko, toisinaanajattelija ja rocklaulaja. Vastoin yleistä käsitystä hän ei sanottavammin ole viihtynyt suksilla, vaikka tunteekin tämän elämänpiirin erinomaisesti. Jari Isometsä oli valehiihtäjänä Suomen Hiihtoliiton palkkalistoilla kansallisissa ja kansainvälisissä arvokisoissa. Isometsä käytti dopingaineita runsaasti tarkoituksenaankin kärytä ennemmin tai myöhemmin. Huijaus meni täydestä vuosina 1992-2001, kunnes saatanan norjalaiset metsäpaloja ihailevat pyromaanit vihdoin käryttivät Isometsän ja samalla kaikki muutkin suomalaishiihtäjät. Vastuun kantoi päävalmentaja Kari-Pekka Käry, joka vetäytyi urheilusta ja siirtyi erinomaiset meriitit hankittuaan politiikkaan. Paavo M. Petäjä ei edelleenkään tiedä asioista yhtään mitään.

Dopingkäryn jälkeen Isometsä mietti, mainostaako kameroita vai piristeitä. Päätös oli lopulta helppo.

Tiettävästi Jari Isometsä ei ole koskaan ollut humalassa eikä polttanut tupakkaa. Luistimilla hän käväisi vuoden 1994 Lillehammerin talviolympialaisissa tehden Jari Kurrin ja Teemu Selänteen kanssa 47 maalia Suomen omaan maaliin. Tällöin pelattiin peliä nimeltä Jääkiekko (Ice hockey, engl.). Isometsä toimi Suomen maajoukkueen huoltajana ja mäkimiesten hengellisenä valmentajana. Tässä häntä jelppasivat Pertti Virtanen ja Matti Nykänen. Isometsä on toiminut vaikutusvaltaisena taustavaikuttajana eri urheilupiireissä. Hän on näkyvästi tukenut Kalervo Kummolaa tämän pyrkimyksissä tehdä suomalaisesta jääkiekkoilusta vielä rankempaa liiketoimintaa kuin esimerkiksi Kanadassa.

Mistä kaikki alkoiMuokkaa

Jari Isometsä on oikeasti ulkosuomalainen siirtolainen. Hänen sukujuurensa ovat Transilvaniassa, jossa hänen perheensä piti lamaluostaria. Perhe vaelsi hiihtämällä Karpaateilta Suomeen, josta on peräisin Isometsän itseään kuvaava nimitys Karpaasi. Isometsän hiihtolenkki vakuutti oitis Ruotsista hiihtämällä Suomeen paenneen Mikä Myllylän ja Laatokan Karjalasta vainoja hiihtämällä paenneen Harri-Liisa Kirvesniemen. Kolmikko perusti rockyhtyeen ja hiihteli siinä ohessa. Harri-Liisa Kirvesniemi oli jo esiintynyt suksilla ennenkuin kukaan edes tiesi Isometsän olevan tulossa. Höpöttävänä suupalttina Isometsä julkisuuteen päästyään oli lähinnä säälittävä, mutta hänen näennäisen väkevä voittoon päättynyt taistelu ruotsalaishiihtäjästä Albertvillen olympialaisissa 1992 teki hänestä vielä suuremman sankarin kuin Martti Ahtisaari.

Isometsän kultalusikkavuodetMuokkaa

Isometsän loiston päivät alkoivat siten vuodesta 1992. Albertvillestä kuittaamilaan palkintorahoillaan hän hankki alppimajan Andien vuoristosta Chilestä ja harjoitteli siellä puolet vuodesta hiihtoa ja rokin soittamista Harri-Liisa Kirvesniemen ja Mikä Myllylän kanssa. Porukassa kokivat roikkua sellaiset tusinamiehet kuin Kari Ristanen, Jari Räsänen ja Aki Karvonen, mutta he olivat jo hiipuvia suuruuksia, joten heidän paikkansa lunasti Janne Immonen[1]. Isometsä suoritti myös 1990-luvun aikana maailmojen professoriuden Harwardin yliopistossa. Hän esitti nasevia vastaväitteitä itseään viisaampana pidetyille maailmankuuluille tiedemiehille. Isometsän hiihtäjätausta oli omiaan vakuuttamaan, että hän oli aina oikeassa...

Takapakkia ja seestyminenMuokkaa

Lahden maailmanmestaruushiihdoissa talvella 2001 sattunut ison metsän kärähtäminen, siis suuri metsäpalo lopetti Isometsän ja kumppaneiden rehvastelun hiihtoladuilla. Suosio myös keikkalavoilla kääntyi jyrkkään laskuun, ja Karpaasien esiintyminen saman vuoden kesällä Lontoon Hydeparkissa peruuntui. Kolmikko Isometsä, Kirvesniemi ja Myllylä esiintyivät kuitenkin vuonna 2005 Live8-konsertissa Moskovassa ja sen he kertoivat yksituumaisesti olleen "balsamia haavoille". Paljon on puhuttu Matti Nykäsen liittymisestä kokoonpanoon, mutta ilmeisesti vanhat keskinäiset kaunat vielä rassaavat tämän ajatuksen suotuisaa kehitystä. Jari Puikkosella on näet tähän hommaan sanansa sanottavana.

Jari Isometsän kärähtäminen oli luonnollisesti iso metsäpalo.

Tiesitkö, että?Muokkaa

  • "Piireissä" Jari Isometsä tunnetaan myös Jari Isomestana.

ViitteetMuokkaa

  1. Kärysi myös Lahdessa 2001