Avaa päävalikko

Hikipedia β

Jimi Karttunen

Jimi Karttusen rippikuva.[1]
Luonnollisestivalittu.jpg
Rajat kiinni -facebookryhmästä (Karttusen naama alun perin näkyvillä). Harrastaako Jonna Lehto ehkä rasismia valkoista kantaväestöä kohtaan???

Jimi "Runopoika" Joonas Karttunen tuli kuuluisaksi sylkirauhasistaan sekä siitä että hän sai köniinsä Suomen Vastarintaliikkeen jäseneltä.[2] Teon vuoksi hänestä syntyi marttyyri.[3]

Marttyyrin rooli sopi hänelle hyvin, sillä hän oli nuori mies jonka kohtaama väkivalta voitiin liittää suosittuun viholliseen. Hän myös uskalsi sanoa mielipiteitään ääneen kun paikalla oli ihmisiä joilla on väkivaltapotentiaalia. Tässä mielessä 28 vuotias Karttunen muistuttikin hippimäisestä elämäntavastaan tunnettua noin 30 -vuotiasta Jeesusta. Hän oli myös valkoihoinen heteromies. Kuten hämmentävän monet marttyyrit ovat. Ja jopa ne marttyyrit jotka eivät ole kaukaasialaisia, ovat kuten Jeesus. Pian heitä kuvataan sellaisina.[4] Monen tuomio oli että Karttunen olikin kuten väkivaltaa kohtaavat homot Päivi Räsäsen maailmasta ; Eli jos heitä pahoinpidellään ovat uhrit provosoineet ja täten ansainneet kohtalonsa.[5] Karttusen kuolemaan on ylireagoitu ja teon paheksuttavuus on vain somekohinaa.[6]

Marttyyriksi pikavauhtia julistettu Karttunen sai ruusuja ja risuja.[7] Osa on halunnut mustamaalata hänen mainettaan. Tällöin on korostettu miten hän on sen tyylin olento että emme olisi menettäneet mitään tai ketään. Näin moraalinen uhrivalinta saattaa jopa puhua uusnatsien superkatseen puolesta. Tässä kaikessa erikoista onkin siinä, miten moniongelmaiset huumeidenkäyttäjät uskaltavat astua äärioikeistoa vastaan samalla kun vallanpitäjät eivät.

ViitteetMuokkaa

  1. Media on jostain syystä suosinut kuvaa jossa Karttunen on huomattavasti nuorempi kuin kuollessaan.
  2. Jos tässä tilanteessa käy huonosti on täysin asiallista viitata siihen että "näkisitpä sen toisen". Ei siksi että toinen olisi jotenkin vielä huonommassa kunnossa. Vaan siksi, että se hakkaaja oli niin suuri että pelkkä uskallus tätä vastaan käymisessä vaatii todellista alfaurosta.
  3. Paras mahdollinen marttyyri ; Hän ei palannut takaisin kolmantena päivänä, sellaiset marttyyrit tuppaavat olemaan ärsyttäviä. Lisäksi koska hän ei ole palannut takaisin ovat ihmiset saaneet tehdä hänestä symbolin ja ajaa hänen elämällään, maineellaan ja vastaavalla ihan mitä ovat itse halunneet.
  4. Karttunen on toki siitä erikoinen että Kike Elomaa sotki hänet maahanmuuttajiin ja lehtimiehiin.[1] Ei kukaan terve ilman tämänlaista sekaantumista sano että "Tuota väkivallantekoa ei saa hyväksyä ja aivan samoin kaikki pankkiryöstäjät täytyy saada kiinni". Lause on totta, mutta ei tuollaisia sanota ääneen. Paitsi jos on täysin sekaisin ja vailla kontekstintajua, suhteellisuudentajua ja kaikkea muuta tajua!
  5. Samaa mieltä on ollut tilannetta "kurinpalautuksena" kuvanneet Suomen Vastarintaliikkeeläiset. Mutta tietenkään tätä yhteyttä ei mitenkään lainkaan ole. Ja sellaisen huomaaminen on aivan asiatonta. Aivan yhtä asiatonta on kysyä että miksi nistejä saisi sitten vaan tappaa ja hakata. Karttunen ei taustastaan huolimatta ole käynyt nyrkein natsiväen kimppuun. Hän oli huudellut ja sylkäissyt maahan. Ei ole kohteliasta kysyä että miksi se nyt sitten ansaitsi kuolla ja sopivatko nämä kriteerit todella myös kaikkiin maahanmuuttokriitikoihin samalla tavalla.
  6. Kun tulee näinpäin ikäviä uutisia niin se halutaan alleviivatusti kuitata somevouhotuksena. Kun taas sama henkilö on sitä mieltä että jos maahanmuuttaja ryöstää, pahoinpitelee tai hakkaa aivan missä tilanteessa tahansa aivan kenet tahansa, on kyse heti vakavasta uhasta turvallisuudelle. Eikä tarvitse tarkistaa onko pahoinpitelytapauksessa olevia ihmisiä ja tapahtumia edes olemassa. Se, että viestien sävy Karttusen kohdalla on niin usein sitä että suvakkihaaska ansaitsikin kuolla ei tietenkään saa vaikuttaa. Koska tämänlainen mielipide tulee saada ilmaista ääneen ja siksi se ei voi olla paheksunnan aiheena.
  7. Tämä on hyvin harvinaista koska hänestä ei oltu kuultu mitään hänen eläessään. Hän ei ollut kiinnostava tai tunnettu. Voidaankin aidosti kysyä että olisiko arvokkaampaa että Jimi Karttunen olisi elossa emmekä arvostaisi häntä. Vai onko parempi että hän on kuollut ja muuttunut joksikin joka kiinnostaa koko Suomen kansaa.