Avaa päävalikko

Hikipedia β

Käyttäjä:Peelo/Joki

< Käyttäjä:Peelo

Joki kuvaa mielestäni elämän iäistä virtaa, joka niin ikään on kaiken lähde, alkuluoma.

Ja kun ilta tulee tähdet sylissään, joetkin kuivuvat ennen kaikkea näkemättömällä tahdilla, jokseenkin kuiviksi. Todennäköisempää onkin näiden turskaantuminen piloille. Henkinen turskaus on toki jo tämän päivän todellisuutta joskaan ei yhtä koreana kuin huomispäivänä.

Joellinen ilmapiiri on seurausta vuosikausia kestäneestä ilmapiirin kevenemisestä vandaalimielisyyttä kohtaan. Vaikka on tosiasia, että elämä ei ole ruusuilla tanssimista, on kuitenkin oletettava ja pidettävä ennen kaikkea uskottavana, että lähitulevaisuudessa tullemme näkemään raa'an väkivallan ja luonnonkatastrofien uhan kasvavan.

Potentiaalissa puhuminen joista on järkeenkäypää, sillä joki on ennen kaikkea kuvallinen, kaunis asia, toisin kuin esimerkiksi matematiikka, joka on eksakti tieteenala. Todellisuudessa kaiken yläpuolella on yksittäinen käsite, kaikki. Vaikka ei pidä luottaa rajattomaan aamuun jatkuvaan, voi olla, että jonakin aamuna saatkin tuta kaiken olleen pelkkää harhaa, eikä tämä ole leikki ollenkaan.

Joki on paitsi abstrakti käsite, myös ihan oikea maantieteellinen sijainti, joka virtaa iäisesti pois. Joen toisessa päässä maailma voi näyttää kovin erilaiselta kuin toisessa. Esimerkki tästä on eittämättä Niili, joka virtaa Egyptistä Ugandaan.

Vaikka joki ei olisikaan ihmeellinen laulu onnen sävellajissa, on fakta, että auringonkajo ei kajasta kaikkialla Suomessakaan. Joskus voi olla äärimmäisen vittumaista, kun nettiselain reistailee. Älkää käyttäkö Exploreria.