Kari Rajamäki

Kari Touho " Rajat Kiinni" Rajamäki (engl. Gäri Haipöräktiv Boordörhill, s. 1948) on varkautelainen poliitikko ja kunnallismafiapomo (sd). Tunnettu myös nimillä "minun toimestani"-Rajamäki tai "minä järjestin"-Rajamäki. Rajamäki muistetaan kuitenkin parhaiten Jäätteenmäen pikahallituksen ja Vanhasen ykkösen sisäasiainministerinä harjoittamastaan asiantuntevasta pällistelystä. Ajoittain syntyi vaikutelma, että Rajamäki olisi ollut vielä pahemmin pihalla kuin pääministeri Vanhanen. Hän onnistui mm. järjestämään Suomen kansalaisten henkilötietojen luovuttamisen Yhdysvaltojen luotettaville ja terrorismia kaikissa muodoissaan vastustaville turvallisuusviranomaisille.

Eduskuntavaalien alla Rajamäki varoitti, että kokoomuslainen oikeistopolitiikka vaarantaa Suomen turvallisuuden. On kuitenkin vaikea kuvitella, miten mikään voisi vaarantaa maan turvallisuutta vielä vakavammin kuin Rajamäki sisäministerinä. Toisaalta hänen lausumansa turvapaikkashoppailijoista tuovat elävästi mieleen Kokoomuksen oikeistopoliitikot.

Englanninkielinen Wikipedia ei ole vieläkään (17.3.2009) tunnustanut SDP:n vaalitappiota vuoden 2007 eduskuntavaaleissa. Suomenkielinen, taatusti puolueeton Wikipedia taas kiittelee Rajamäen "määrätietoista" puuttumista viisumeihin.

Ministerikautensa jälkeen keskittynyt etupäässä vaatimaan poliiseille lisää oikeuksia, mollaamaan seuraajiaan sisäministerinä sekä täyttämään puolueensa ilmaisjakelumainoslehden sivut omilla kuvillaan. Istuntokauden päätteeksi 2015 Rajamäki pysäytti ilman ennakkovaroitusta ja vastoin puolueensa kantaa lain paperittomien terveydenhuollosta, koska hänestä on hauskaa tappaa välillisesti ihmisiä helposti hoidettaviin sairauksiin ja vaivoihin. Tämän jälkeen ko. ämmämäinen roikale itki julkisuudessa sitä, että jossain Ylen satiiriohjelmassa pilkattiin häntä tämän asian takia.


Katso myösMuokkaa

  Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.