Avaa päävalikko

Hikipedia β

Karjalan tasavalta

Karjalan tossutasavalta Республика Карелия
Karjalan tazovaldkund
Karjalan tazavaldu
Karjalan lippu prkl.png
Voisi hyvin olla myös siniristilippu.
Motto: ”Minkä taaksensa valloittaa, sen edestänsä rajoilta löytää
Karjalan sijainti.PNG
Perseessä on
Valtiomuoto Tossun alla
Hallitsija Alexandr Hudilainen
Pääkaupunki Petroskoi
Viralliset kielet venäjä, suomi, siansaksa
Pääuskonnot usko itsenäisyyteen
Itsenäisyys turha toivo
Valuutta Venäjän ruttorupla (RUB)
Kansallislaulu "Kotimaamme" Karjala!
Hallitsija oikeasti Master of Puppets eli Putin.

”Karjala takas!”

~Puolustusvoimien sotilasdoktriini

”Karjala, takas!”

~Putin jätti aitauksen auki

Karjalan tasavalta eli Karjala (karj. Karjalan tazavaldu, vep. Karjalan tazovaldkund) on lähes autonominen ajopuiden aikainen maatilkku Pers-Ryssälässä, jonka pienessä pihapiirissä asustavat vepsäläiset sekä muut subsuomalaiset käyvät tossutasavaltansa kustantamassa hammaslääkärissä. Talous on Karjalan tasavallassa pääosin maataloutta, joka perustuu pitkälti käpylehmien laiduntamiseen. Myös suotonginta on laidunnan ohella yksi tärkeimpiä elinkeinoja, ja siksipä karjalaiseen perinneaamiaiseen kuuluu tietysti suolalla terästetty sammalpuuro, jonka yhteydessä maidon sijasta paikalliset suosivat kuitenkin vodkaa. Alue voidaan nähdä venäläisen ja suomalaisen kulttuurillisuuden oivana sulatusuurnana, jossa on liian kuuma ja josta kaikki haluavat nopeasti pois.

HistoriaMuokkaa

Alkujaan Karjalan tasavalta oli tyyneyden tyyssija, jonka Mongoliasta seutumatkalla lähteneet vaeltelijat perustivat kauan ennen ajan alkua. Karjala oli valtiomuodollinen heimoliitto, josta se on kuitenkin vaihtunut milloin tasavallaksi ja milloin keisarikunnaksi. Legendat Väinämöinen sekä Kekkonen syntyivät tarinan mukaan Karjalan keisarin keitailla, meteorien osuttua maanpinnalle.

Karjalan seudulla on kautta aikojen pelattu lentopalloa Ruotsin "valtakunnan" ja noin kuuden eri Venäjän ja yhden Novgorodin kanssa. Sen hienot metsät ovat toimineet taistelukenttänä monelle modernille ja ei niin modernille sotakoneistolle, jotka ovat aina tietyin aikavälein rikkoneet metsän rauhaa. Suuri osa Karjala tasavallasta kuului keskiajalla Novgorodin juoppokunnan viidenteen hallintoalueeseen, niin sanottuun Vatjan viidenteen.

Suomen valtakuntaan kuulunut Karjala on toiminut useaan otteeseen eturintamana ihmisten irvikuvia vastaan erilaisissa konflikteissa, josta viimeisimmässä (mutta ei viimeisessä) se liitettiin osaksi ystävällisten ja rauhanomaisten työläisten punakompleksia.

Uusimpaan aikaan tultaessa Karjalan tasavallasta on muotoutunut hyvinkin futuristinen hallintopöpelikkö. Ajan saatossa sen talous on kasvanut, kun alueen palveluita on alettu kehittämään kovaa vauhtia. Nykyään turisteille on tarjolla monimuotoisia kulttuurikokemuksia, kuten makkaranpaistoa, viinanmaistajaisia sekä puukkorallia.