Kaukovainio

Kaukovainio sitten, kuin sen on Keskustapuolue halunnut toteutuvan. Kuva on vuodelta 2022.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Kaukovainio.

Kaukovainio (Kakovaino?, kuitenkin KV:na sekä Kaketsu-nimellä tunnettu paikka; Dra-Åt-Helvete, sanatarkasti Fjärråker på svenska, ja japaniksi: Bukkake-Tsjuhna, engl. Distant Fields) on eräs 60-luvun keskitysvaiheilla alkunsa saanut ghettomainen kaupunkilähiö Oulussa. Kaapuntinosa jakaantuu tyypillis-klassillisesti Ala- ja Ylä-kaupunginosaan. Yllättävästi on Ala-Kaukovainio rauhallista, ja sinne ei edes linja 14:ää lukuunottamatta mitkään rauhaa häiritsevät Paskalinjat ole ajanut. Vastaavasti on Ylä-Kaukovainio kiireisten bussilinjojen täyttämä. Päivisin saattaa helposti näkyä kolmekin perättäistä bussia samalla pysäkillä, sillä Paskalinjojen bussikuskeilla on julmetun kiire päästä taukotupaan kahville sekä turinoimaan. Tietty kuskirukat pelkäävät jonkun hullun (Mitä? Eivätkö ne kaikki siellä ole ihan yhtä hulluja, kun siellä kerran asuvat...?) kaketsulaisen ottavan ja kaappaavan bussin, kuten Norjassa on sekin tehty.

Tiettävästi Kaketsun kautta ajavien bussilinjojen kuskit saavat tuplalisää eli kaksinkertaista liksaa vaarallisesta työstä. Kakkis on valittu Oulun köyhimmäksi, kurjimmaksi ja kuppaisimmaksi kaapuntin osaseksi. Lähellä asuvat Karjasiltalaiset ovat pitkään vaatineet kiven kovaan koko Kaukovainion siirtämistä mahdollisimman likelle itärajaa.

Kaukovainio on niin nolo kaupunginosa, että siellä kierrätetään jopa kuukauden vanhat Kaleva-sanomalehdet. Jälkeen kolmen kuukauden ahkeran käytön, sitä on lupa käyttää jo vessapaperina. Kaukovainiolaisen käytöstä poistamat lehdet menevät aina tavan takaa lukukierrätykseen. Mutta sitä ennen, on täysi pakko pyyhkiä kurjasta kaupunginosasesta kertovat juoruavat postinumerotiedot tykkänään poies!

Kaukovainio ja kopistelu opiskelu ja muu tieteellinen alikehittyneisyysMuokkaa

 
Kuvan kaukovainiolainen repeää riemustaan, kun hän pääsee Uuden Ostarin 1-v.-juhlille. Ups, nepä ovatkin perutut!

Kaukovainiolla sijaitsee myös huumorittomuudestaan ja kovasta oppilaitten tupakoinnista (kurittomuudesta?) tunnetut opinkahjot, kuten ammattiopisto (engl. Amityville). Oulun kaupunki on esittänyt opiskelija-alueen eriyttämistä Kaukovainiosta. Se tehdään toisen huonon maineen turvaamista ja toisen vastaavaa välttämistä varten. Amitsut ovat tunnettuja kovasta norjalaistaustaisen Myrkky-nimisen kulttuurilehden lukemisesta. Hörisevä ja hökättävä amisjengi Myrkky-lehti (nor. Pyton) hyppysissään lienee jo klassikko.

Eräs salassa toimiva oppimisyksikkö on KamAK. Siellä tutkitaan PolAk:n alaisuudessa nuiden nuassa alakulttuureita sekä AK-47:n oikeaoppista käyttelyä. PolAk toimii Tampereen Hervannassa.

Kaukovainion kansalliskasvi on Mustasilmä Susanna. Toisten ja eritenkin eräitten mielestä sen kuuluu olla edelleenkin Banna'bis Cat'iva. KGB harjoittanee yhätikin, omaa laajaa tieteellistä tutkimustoimintaansa ja tuomintaansa Gagezulla, mikä on erityiseistä tägeistä nähtävillä. Tuossa yhteydessä, tuo termi termi tarkoittanee: Kaketsun Gangsta-Boijaad.

Kaketsun uusi muotinimi tulee olemaan Kekatsu. Se on japania, ja tarkoittaa sanantarkasti väännettynä: keksimistä paskaan astumalla. Kekatsussa tullaan keksimään uusia ja erittäin toimimattomia mobiilipäätelaitteita. Hanke on jo saanut rahaa Euroopan Unijonilta eli Prinsessa Ruususelta. Työnimi on: Vitutusvoimaa EU:lta!".

Kaukovainion karu ja lyhyt, vaan taisteluntäyteinen (sota)historiaMuokkaa

Tiesitkö, että...
J.T. Vähäsarja maksoi pizzalaskunsa 9mm pistoolilla. Kyseinen maksutapa ei ole edes kv-laisten hyväksymä.

Sekari- ja kasarivuosien vanhat kylätappeluistaan tunnetut kumppanukset liminkalaiset sekä kempeleläiset ovat ottaneet Kaukovainion uudeksi keskinäiseksi taistelutantereekseen. Aluksi olivat liminkalaiset lievästi voitolla, mutta kun kempeleläiset saivat Tyrnävältä veljellisenä aseapuna perunalinkoja, niin liminkalaisten tappio tästä nelikymmenvuotisesta sodasta alkaa näyttää sinetöidyltä. Sen suoranaisena seuraamuksena on jo Kaukovainion ostaria alettu purkaa. Ostaria pyörittää Oulun kurjin ÄSS-market, jonka lattiakin on pommikuopilla pahemman kerran. Eli suomeksi sanottuna se muistuttaa klassillista perityrnäväläistä pottupeltoa.

Kaukovainion klassinen kansallislaulu on HeKK-Torin & Cuhmuluxen: Marseillen Poika. Joidenkin mielestä se voisi olla myös paikallisesti erittäin laajan suosion saanut Judas Priest -nimisen brittiläishevibändin tekemä "Breaking the Law". Sitä soitellaan paljon, muuallakin kuin Amitsuvillessa taikka Wanha Mestarin karaokessa. Kunnon perustyypillisen kaukovainiolaisen tunnistaa (ikivittuuntuneen yhden ilmeen olemuksen ohella) siitä, ettei tämä mene vaihtamaan Aatamin aikaista Nokialaista puhelintaan mihinkään. Kaukovainiolla osataan käyttää myös etevästi eräänlaista viinapuhelinta, sitä kutsutaankin asiaan kuuluvasti kännikäksi.

 
Oppitunti meneillään Hiirihaukan ala-asteella, Setä Bart kun opettaa!

Älypuhelinta wanhan liiton jengi ei osaa käyttää, eikä edes koskaan sitä opikaan. Uusi Kaketsun monumentti, sehän tulleneekin muodustumaan seinään heitetyistä HuonoWei-luureistaan. Nämät löytyvätten uuten uutukaisen MunaHiirihaukka-talon seiniltä, yleisimmin ulkoseinistä.

Kaketsu ja urheiluMuokkaa

Kaukovainion kaupunginosa tuntee kaksi urheiluseuraa: Kakka ja Kaaos. KaKka on Kaukovainion Kaljankiskojat, ja heidän lempinimensä on kittaajat. KaaOS on Kaukovainion Oluensärpijät. Nämä kaksi järjestävät usein olutpialaisia mestaruuskilpailuja oluenotannassa. Kilpailuareenana toimii Antin Pupin (Holovi) sulkemisen jälkeen Kaketsun ostari, joka myös sangen tuttavallisesti puistoparlamenttina tunnetaan.

Loppukysymys: Onkos kaketsulaiselle olemassa mitään Taivasta? No, onhan se! Senkus otat ja täytät poliittisen turvapakolaisen viranomaiskaavakkeen ja pakenet sen alibin turvin naapuripitäjään Hiiroseen! Hiironen onkin tunnettu tästä, eli kaikkien kaketsulaisten taivaspaikkana!

Yksi kaketsulainen kekatsu-urheilulaji on tyhjien Möfö (yhdysv. megaforce)- ja ES-tölkkien ruttailu. Ruttaaminen on vasta silloin katsottu onnistuneena, kun viivakoodi ei ole enää luettavissa. Näin ollen sitä ei voida enää ehjänä palauttaa. Voittaja tulee saamaan runsaasti hehkutusta megamediassa, kuten Radio Megassa, ja jota tosin ei enää ole.

Lauantaina 16. syyskuuta 2017 Kaukovainio yritti aivan epätoivon vimmalla, saavuttaa spreijauksen maailmanennätystä. Uusi tulos jäi kuitenkin uupumaan vain vaivaisten 5½ maalipurkin päähän entisestä. Pohjoismaiden ennätys saavutettiin siltikin.

Kaukovainion saamat erityistunnustuksetMuokkaa

Tiesitkö, että...
Tuliaseella tehty ammuskelu on koirien pelottelun ja rakettien räiskimisen ja sekä taggailun seli tagien tekemisen ohella, Kaukovainion suosituin kansanhuvi?

Kaukovainiolla toimi asukastupa, jossa oli ilmainen netti. Se siirrettiin sittemmin Lintulaan. Tuo asukastupa, joka tosin on saanut suuriakin tunnustuksia, kuten kunniapalkintoja (kuten jalon Hikipedian toimittaminen). Juuri samoin kävi linjalle 14, ehkä. Oulun Kaupunki suunnittelee mittavia myllistystoimia Kaukovainion alueelle. Se tarkoittaa ainakin uutta kostoskeskusta, jonne tulee 3 S-ryhmän kauppaa nykyisen yhden asemesta. Säälistä voi K-ryhmä saada jonkin minikioskin, ehkä. Oulun Kaupunki luonnehtii asukastuvan lakkauttamista erityisenä kunnianosoituksena kaukovainiolaisille. Linja-autolla ei pääse Kaukovainiolta Lintulaan, joten rohkeita urhokkaita ehkä pyöräilymitali odottanee.

Pyörän kumit rikkoneet pyörätiet on sittemmin vaihdettu, selitys: routaisista sepeleistä alfalttisiin. Näin kaketsulaiset pääsevät näppärämmin muualle. Nykyään jonkin ihon pintavaurion saanut kaketsulainen ei voine enää kehuskella sepeli-ihottumasta. Sillä se vaihtuu asfaltti-ihottumaan.

Kaupunginosa oli ehdolla kaupungin parhaana, mutta tämä ehdotus sai osakseen vain lähinnä pilkallista, hyvin ivamielistä naurua. Näin erityisesti kaupunginvaltuustossa (n.55,5%) ja sitäkin enemmän kaupunginhallituksessa (66,6%). Eräänlaisena kosto-toimenpiteenä on Kaukovainio hyvin lähellä ilmoittautua lesta-vapaaksi vyöhykkeeksi.

LähteetMuokkaa

  • Rikoslehti Alibi, kaikki mahdolliset numerot ja julkaisut - aina perustamisestaan lähtien ja sekä lukien.

Aiheesta muuallaMuokkaa