Kaulapanta

Stop crap.png Tämä artikkeli on merkitty parannettavaksi välittömästi, koska sen sisältö tai aihe on kakkaa.
Voit auttaa Hikipediaa muokkaamalla artikkelia paremmaksi.
Jos parantaminen ei kiinnosta ketään, artikkelille käy huonosti. Teksti on ollut kakkaa jo helmikuusta 2016.

”Taas liikaa saat kantaa, kiristää mun pantaa”

~Toni Wirtanen

Kaulapanta on väline joka on tarkoitettu alunperin eläinten kiinni pitämiseen. Kaulapanta on yleensä nahkaa, ja sisältää soljen. Tavallisesti kaulapantaa käyttävät koirat, ja niitä myydään eläinkaupoissa. Huhujen mukaan tuntematon määrä koirille tehtyjä kaulapantoja päätyy myös goottien ja punkkarien käyttöön. Kaulapantaa käytetään siten, että se laitetaan eläimen kaulaan. Tarvittaessa jatketaan talutushihnalla.

Myös ihmisille on olemassa kaulapantoja ja niillä saattaa olla jotain tekemistä seksin kanssa. Tästä ei kuitenkaan ole tieteellistä näyttöä, sillä virallisesti kaulapanta on tarkoitettu eläimille.

Ihmisten kaulapanta keksittiin orjia varten tutkijoiden arvion mukaan vuonna 542 eaa. Tällöin havaittiin että pelkästään kädestä tai jalasta kahlitut orjat saattoivat paeta amputoimalla raajansa hampaita käyttäen.

Nykyään kaulapantaa suositellaan vain erittäin ongelmallisten ihmisten hallintaan,[1] ja silloinkin vain valvotuissa olosuhteissa. Kaulapannan käyttöön liittyy riskejä, kuten ovenkahvaan kiinnijääminen ja vahinkohirttäytyminen.

Kaulapannan tunnistaminenMuokkaa

Yleisimmät esiintymismuodot

Niittikaulapanta
on tarkoitettu agressiivisille koirille, ja sen ominaisuuksiin kuuluu aiheuttaa viholliselle lisävaurioita. Oletettavasti erityisen suosittu myös goottien ja punkkarien kesken.
Radiopanta,
tämä kaulapanta sisältää teknisiä laitteita, joilla kaulapannan käyttäjän voi paikantaa.
Fetissikaulapanta
tutkijoiden oletus nykyaikaisesta ihmisten kaulapannan olomuodosta. Tämän olemassaolosta ei ole tieteellistä näyttöä, vain sekalaisia silminnäkijöiden havaintoja.
Peruskaulapanta
Nimestään poiketen ei liity Perussuomalaisiin mitenkään. Väriltään vaihteleva nahkainen, tai kankainen panta jossa on kiinnityslenkki talutushihnalle.
Kuristuskaulapanta
on tarkoitettu enimmäkseen koirien vahingoittamiseen, mutta soveltuu myös ihmiselle.

Yllä mainittujen yleisimpien olomuotojen lisäksi kaulapantalajeja on oletettavasti tuhansia. Määrittämättömän kaulapantalajin nähdessäsi sinun tulisikin ottaa yhteyttä lähimpään viranomaiseen ja kertoa havaitsemasi kaulapannan tuntomerkit mahdollisimman tarkasti, sekä mainita paikka jossa sen näit.

Kaulapantojen käyttöMuokkaa

Tavallisesti kaulapannalla merkitään lemmikkieläin omistajansa omaisuudeksi.Jos harkitset kaulapannan hankkimista itsellesi, aloita päättämällä minkä värinen olisi sinulle juuri kaikista mieluisin. Tämän jälkeen siirrytään lähimpään eläinkauppaan ja mennään valitsemaan kaulapantaa muka isäsi koiralle. Jos myyjä kysyy tarvitsetko apua, vastaa hänelle kieltävästi, ja liitä toimintoon häiriintynyt katsekontakti. Jos olet gootti, tätä ei tarvitse tehdä erikseen. Tarkista halutessasi ettei kukaan näe, ja testaa onko valitsemasi kaulapanta oikean kokoinen. Tämän jälkeen suositus olisi ostaa tuote rehellisesti, kun se on todettu hyväksi.

Kaulapantaa voi käyttää kotona, koulussa, työpaikalla, kylvyssä, sängyssä, tai missä tahansa käyttäjä kokeekaan sen olevan mukavaa. Perusterve kansalainen ei tarvitse erityisiä turvatoimia kaulapannan käyttöön, mutta vahinkohirttäytymistä olisi silti syytä varoa. Varman päälle pelaavat kaulapannan käyttäjät kantavat mukanaan erityistä kaulapanta-leikkuria, joka on sukua turvavyö-leikkurille. Tällä apuvälineellä keskeytetään vahinkohirttäytyminen leikkaamalla panta poikki, ennen kuin kuolema tapahtuu. Okeaoppinen kaulapannan käyttö tuottaa rajattomasti iloa ja hauskoja tilanteita, joten sitä suositellaan emoille ja masennuspotilaille.

LähteetMuokkaa

  1. Kupittaan sairaalan vanhusosaston ohjekirja 2016