Avaa päävalikko

Hikipedia β

Kaulin

Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.

Kaulin on alunperin appiukon anopille suunnittelema lyömäase, jolla anoppi puolustaa jälkikasvuaan (lat. jälkeisiä). Jostain kumman syystä jotkut käyttävät kaulinta myös naaman leivontaan ja hierontaan. Alunperin kaulimet valmistettiin puusta, luusta ja ihan muusta sekä kivistä. Nykyaikaiset kaulimet voidaan valmistaa myös lasista ja muovista.

HistoriaMuokkaa

 
Kuten ulkoisista tekijöistä voidaan jo haivaita, on miesten lisääntyneestä käytöstä huolimatta kaulin yhä suunnattu pääasiassa naissukupuolelle.

Muovisen kaulimen suunnitteli alunperin suomalainen muovisuunnittelija Erkki Tuppervaara, joka myös perusti Suomen kaulin- ja hierontaväline-OYABC:n vuonna 1786 Itä-Pusulaan. Erkki Tuppervaaran suunnittelutyön ansiosta kaulinten rauhanomainen ei-puolustuksellinen käyttö on lisääntynyt merkittävästi. Hänelle ei kuitenkaan ole tämän johdosta tarjottu Nobelin rauhanpalkintoa.

KäyttöMuokkaa

Kaulimen leivontakäyttö on lisääntynyt erityisesti miehillä. Tämä todennäköisesti johtuu Tuppervaaran suunnittelemasta täytettävästä kaulimesta, jonka painotusta saadaan säädettyä käytön yhteydessä täyteaineilla. Parhaimpia täyteaineita ovat: kossuvissy jäämurskalla ja viski on the rock an roll. VAROITUS: Mikäli käytät täyteaineena kossuvissyä tai viskiä, niin huolehdi ehdottomasti ettei anoppi tai joku muu anopin kaltainen olento huomaa.

Kaulimen käyttöä pilkkivapana ei suositella, sillä kaulimen jäykähköstä ominaisrakenteesta johtuen kaulimen herkkyys pienten kalojen narrauksessa ei ole riittävä.

Voidaan käyttää hyvin pehmustettuna kännikalojen puhuttelussa aamuyöstä tehostevälineenä. (Huom! Käyttö omalla vastuulla. Käytä mieluiten puhallettavaa mallia)