Kauppias-suku (Prismas Kassas) voidaan jakaa useisiin lahkoihin. Näistä muutamia ovat ärsyttävät purkanjauhajat sekä tupakkamummot kaupan kassoilla, kadulla huutelevat lehtiä myyvät pojat sekä aina yhtä vittumaiset puhelinmyyjät. Tavallisesti kauppias tarkoittaa myyjää. Nykynuoriso on kuitenkin unohtanut sanan "kauppa", joten kauppiailla ei tarvitse olla kauppaa kaupatakseen kauppatavaroitaan kaupallisesti kaupassa.

Kassan takana istuvat tappisilmätMuokkaa

Kaupan kassat (Tuijotus Tylcimys) ovat hiljaisia, mutta ihmisiäpelkäämättömiä. Poikkeuksiakin on, joten jos sellaisen tapaat, juokse. Ne ovat yleensä aseistautuneet sampoopulloin ja salmiakkipussein. Niiden elinympäristö on tavallisesti kuluneen liukuhihnan luona, jossa ne viettävät aikaa tuijotellen ympäriinsä ja liikuttaen välillä tavaroita hihnalla. Nämä yksilöt vaihtelevat koottain ja väreittäin. Jotkut voivat olla räikeänvärisiä irokeesikampauksisia hirviä, jotkut pieniä ja sekavia mummoja. Niiden soidinajat riippuvat siitä, keitä hihan toiselle puolelle ilmestyy. Jos vastapuoli, oli se sitten koiras tai naaras, vaikuttaa kiinnostuneelta, on kassan alle varattu ihan omat tilat.

KaupparatsutMuokkaa

Ovelta ovelle -myyjät (Pimputus Ovikellos) ovat näistä lahkoista eniten näyttäytyvämpiä. Ne eivät kavahda ihmisiä, ja niille voi syöttää leivänmuruja ja oikein silittää, jos ne ovat kesyjä. Ne tunnistaa ruskeista nahkatakeista ja suurista laukuista, joissa ne pitävät lehtiä, leluja, joulukortteja, imureita, omenoita ja muita Deus Ex Machina -tavaroitaan. Jos sellainen ilmestyy ovellesi kerjäämään, se kannattaa häätää pois, ennen kuin sen mouruaminen herättää muiden lajitoverien kiinnostuksen.

PuhelinkauppiaatMuokkaa

Hämäävä nimi puhelinmyyjä tai -kauppias johtaa usein harhaan (Ringutus Camalus). Nimensä mukaan ne eivät kauppaa puhelimia, vaan niiden kautta ties mitä tilpehöörejä. Ne tunnistaa möreästä äänestä, ja ne ovat levinneet koko maailmaan. Jos sellainen soittaa sinulle, lyö luuri korvaan. Vaihtoehtoisesti voit kuunnella, mitä tällä yksilöllä on kerrottavana ja kysellä aina uudestaan: "Mitkä ne tilausvaihtoehdot olivatkaan?"

KyläkauppiaatMuokkaa

Silloin ennen kun kaikki oli vielä paremmin, valtaosa ihmisistä asioi kyläkaupoissa. Kyläkaupat olivat yhden henkilön tai perheen ylläpitämiä, ja vastasivat itsenäisesti tavaroidensa hankinnasta eivätkä ottaneet osaa osuuskuntiin tai muuhun vastaavaan fiilunkipeliin. Ja kun kyläkauppaan meni, niin siihen saattoi luottaa, että tiskin takaa sinut toivotti tervetulleeksi tuttu vanha iloinen mies esiliina päällä. Ja tuo ystävällinen kyläkauppias (aurorat nostalgis) antoi luottoa, tilasi ja suositteli tavaroita sekä häneltä löytyi aina juuri sitä, mitä satuitkaan tarvitsemaan. Ei tarvinnut epäillä jauhelihan tuoreutta tai maidon menneen vanhaksi. Tosiaan, ennen kaikki oli paremmin.