Avaa päävalikko

Hikipedia β

Barbie

(Ohjattu sivulta Ken)
Adult neon trans.gif Tämä artikkeli on luokiteltu K18-materiaalia sisältäväksi,
joten jos olet alaikäinen, sivu saattaa kiinnostaakin!
Mattelin rahasampo - Barbie -nukke sekä muutama erityisen kallis Barbie -oheistuote

Barbie-nukke eli Barbi on maailman kaupallisin nukke. Barbeja tuottaa Mattel Inc. tavoitteenaan aivopestä kaikki tytöt naista halventavaan muoviseen ja onttoon muottiin. Barbin keksijä Ruth Handler huomasi, että hänen barbaarimainen barbiturantteja napsiva baarikärpästyttärensä Barbara leikki mieluiten nukeilla, jotka muistuttivat aikuisia. Siihen aikaan useimmat nuket olivat vauvanukkeja, mutta Barbara leikki mieluiten pumpattavilla, aikuisia esittävillä, nukeilla.

Barbie on vaaleahiuksinen ilmalla täytettävissä oleva, ilmattomana pieneen tilaan mahtuva naisnukke (kutsumanimeltään "Barbi" tai "Barbie", joka on lyhennös nimestä "Barbara". Nimi on tullut Handlerin tyttären kunniaksi), joka sopii aamuisiin, päiväisiin, iltaisiin – ja etenkin öisiin huveihin. Ei väsy eikä valita.

Poikabarbi on nimeltään Klaus Barbie. Hänelle on oma nukkensa. Klaus Barbie tunnettiin Lyonin teurastajana ja lisäksi Barbien sulhasena. Lisäksi on olemassa lapsibarbeja ja barbien ystäviä. Lasten arvomaailmaa näissä oheishahmoissa ohjaa se, että sekä sulhasen että ystävät saa vain rahalla tai uhkailemalla sukulaistätiä esim. Helvetin lieskoilla, maailmanlopulla, happosateella, happoradiolla, käsiaseella, humpalla, mykkäkoululla, kiukuttelulla, kaupan lattialle heittäytymisellä ja rääkymisellä, syntymäpäiville kutsumatta jättämisellä tai pitken uhkailuvaihtoehtojen listaamisella.

Barbien ympärille on kasvanut suuri joukko muitakin oheistuotteita. Vaatteita on erilaisia ja ne maksavat melkein yhtä paljon kuin ihmisten vaatteet. Vaatteiden lisäksi barbeihin on liitetty oheistuoteponeja, oheistuotetamponeja, autoja, nukkekoteja, skeittilautoja, urheiluvälineitä, sateenvarjoja, videoita, tietokonepelejä, tanssitankoja, silikoni-implantteja, tatuointeja, kannabista, aseita, tease pulsator -vibraattoreita jne. Lisäksi ilmestyy Barbie-lehti, joka painostaa hienovaraisin menetelmin lasten alitajuntaan ja pakottaa ostamaan lisää erilaisia barbie-tuotteita.

ViitteetMuokkaa


Aiheesta muuallaMuokkaa