Kentucky tai Kentucky(stani)n sosialistinen osuusliittotasavaltio (myös Kentuckyn yhteishyvä) on Yhdysvaltain 15. osavaltio. Sen autonomia on viety niin pitkälle, että alueen virallinen poliittinen järjestelmä on kommunismi. Kentuckyssa tuotetaan hevosia, maitotuotteita, maissia ja KFC-koreja. Näistä merkittävin on viimeisenä mainittu, joka muodostaa koko osuusliittotasavaltion taloudellisen selkärangan.

Kentycky(stani)n sosialistisen osuusliittotasavaltion sinetti, jossa lukee: "Yhdistyksessä seisomme, hajaannuksessa kaadumme." Parhaat kryptologimme ovat jo asialla.

”In Soviet Kentucky, the chicken eats you!”

~Colonel Harland Sanders
Louisvillen kaupungintalo

Historia

Kentuckyn historia on sikäli kummallinen, että vain pieni määrä intiaaneja teurastettiin valkoisen miehen vallatessa maata. Suurin osa alueesta myytiin valkolaisille vuosina 1768 ja 1775. On aina iloinen asia huomata, kuinka raha ylittää kaikki kulttuurilliset eroavaisuudet ja hitsaa tarvittaessa vaikka aasin ja merimakkaran yhteen. Tästä lisää osiossa "Kentucky Fried Chicken".

1930-luvulle asti Kentuckyssa oli varsin rauhallista. Hevoset hirnuivat niityillä, pikkulapset vierittelivät vanteita kepeillä, aikuiset ryystivät kahvettia terasseilla.[1] Sitten tuli Suuri Masennus, joka vei nirrin monilta ja työn kaikilta. Tuolloin Weather Girls äänitti It's raining men -kappaleen, ja elanto saatiin ryöstömurhaamalla. Laman seurauksena useat menettivät uskonsa kapitalismiin.

Kentucky Fried Chicken

 
KFC:n resepti

”Katkolle ja takasin, KF Chicken voitti; kanat vei loppuun sen minkä ne aloitti.”

~Katkaisuhoidossa kuultua

Depressiokauden keskellä syntyi Kentuckyssa liike, joka ajoi työmiehen asiaa. Se tarjosi pientä korvausta vastaan uppopaistettuja liharuokia sekä pieniä saarnoja punakantisista kirjoista. Hirvittävässä ähkyssä ympäri tiloja oksenteleva raavas mies koki ruuan ja kommunistisen sanoman lohduttavan häntä hänen surkeassa elämäntilanteessaan. Niin KFC saavutti suurta suosiota, ja ennen pitkää sen perustaja, Harland Sanders, nimettiin Kentuckyn kuvernöörin toimesta uudelleen Eversti Sandersiksi. Tästä katsotaan alkaneen KFC:n poliittis-pöperöllisen valtakauden.

Toinen maailmansota oli Kentucky Fried Chickenin kulta-aikaa. Se levisi ruton lailla ensin ympäri USA:n ja sittemmin koko maailman. Kommunismin ja roskaruoan voittokulku näytti sodan ratkettua pysäyttämättömältä. Kylmä sota ja suuret kommarivainot kuitenkin toimivat jarruina ja tukahduttivat liikehdinnän, jolloin sosialistiset aatteet rajattiin Kentuckyyn. Eversti riisuttiin vallastaan, ja hänet pakotettiin myymään KFC amerikkalaismielisemälle yhtiölle, Pepsille. Hän sai kuitenkin pitää Kentuckyn, ja se onkin siitä eteenpäin periytynyt Sandersien suvussa pojalta pojalle.

Oikeuskohujuttu

2006 KFC haastettiin oikeuteen, koska sen valmistamat ruoat sisälsivät transrasvaa. Rasva puolustautui sanomalla, että se on jo lapsesta asti tiennyt olevansa hiilihydraatti, eikä voi itselleen mitään. Puolustuspuhe sai Kentuckyn Kristilliset Heterolipidit suunniltaan, sillä heidän mukaansa transrasva väitti Korkeimman istuttavan sekasikiötuotteisiin näiden abnormaaliuden jo valmistusvaiheessa, mikä sotii koko tunnettua elintarvike-etiikkaa vastaan. Länsimainen terveyslehdistö ja katolinen kuntokirkko ovat kommentoineet kiistaa useaan otteeseen, mutta se on tähän päivään asti säilynyt ratkaisemattomana.


Viitteet

  1. Ja iltaisin bailasivat paikallisessa oopiumluolassa... oi niitä aikoja...
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.