Avaa päävalikko

Hikipedia β

Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Tee näin.
Kerberos
800px-Cerberus-Blake.jpeg
Alkuperämaa Kreikka
Ulkonäkö
Väritys Ruskea
Säkäkorkeus 10–50 metriä
Pää 3 kpl
Raajat 4 kpl
Häntä Ei häntää, tilalla käärme

Kerberos on suurikokoinen koirarotu. Säkäkorkeus uroksilla on 25–50 metriä, nartuilla 10–45 metriä. Paino uroksilla on noin 500–1000 kg ja nartuilla n. 400–750 kg. Kerberoksen väritys on ruskea tai musta, myös harmaata väritystä on tavattu, joskin harvinaisesti. Alusvillaa ei ole. Karvanlaatuja ovat karkeakarvainen, lyhytkarvainen ja pitkäkarvainen. Englannissa kerberokset jaetaan kahteen kokoluokkaan painon mukaan.

RotuhistoriaaMuokkaa

Kerberoksen alkuperästä ei ole varmaa tietoa, mutta ensimmäiset merkinnät siitä löytyvät jo antiikin Kreikan historiallisista kirjoituksista ja myyteistä. Kerberoksia käytettiin jo tuolloin mm. vahtikoirina epämääräisissä paikoissa, jonne ei haluttu päästää ketään sisälle (tai ulos). Mainittakoon, että Tylypahkan isännöitsijällä Rubeus Hagridilla on lemmikkinään Pörrö-niminen kerberos.

LuonneMuokkaa

Kerberoksen luonne on ystävällinen, varma ja rauhallinen, lapsirakas, rohkea ja kova. Ärsytyskynnys on kohtuullisen korkea ja koira omaa kohtuullisen terävyyden. Kerberokset ovat tunnettuja suuren koiran luonteestaan. Rotu kuitenkin soveltuu huonosti seurakoiraksi, ja sitä ei kannata päästää epäkuolleiden tai minotaurusten lähettyville. Siitä on myös jalostettu kaupunkilais-ystävällisempi rotu, Chihuahua, mikäli 35 metrinen järkäle tuntuu sinusta liian suurelta kerrostaloasuntoosi.

HeikkoudetMuokkaa

Vaikka kerberokset ovatkin lähes voittamattomia, niillä on tiettävästi muutamia heikkouksia. Jos kohtaat kerberoksen esimerkiksi pimeällä kadulla voit yrittää seuraavaa:

  • Osoita siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhhhhhhhiuherpuhuhuhuhurehuhruhutrguwt4wrtjw45tuygwiuek,usklualiuieui7i48uitikjirjy8oqlqoh

Jos mikään näistä ei toimi, voit aina yrittää ottaa jalat allesi, sillä olet todennäköisesti ketterämpi kuin tuhatkiloinen kolmipäinen tankki. Hikipedia ei kuitenkaan ota mitään vastuuta, jos yksikään näistä ohjeista ei toimi. Voit siis työntää vahingonkorvausvaateesi paikkaan, jonne aurinko ei paista.