Avaa päävalikko

Hikipedia β

Keski-Afrikan tasavalta

Keski-Afrikan tasavalta on keskellä pimeintä Afrikkaa sijaitseva entinen valtio ja nykyinen alue kartalla. Paikka oli ollut pitkään rauhaton jo ennen kuin kansalaiset alkoivat 2010-luvun alkuvuosina tuntemattomista syistä laajamittaisesti teurastella toisiaan viidakkoveitsin. Extremematkailua alueelle on harrastettu jo pitkään; matkatoimistot eivät kuitenkaan enää kierroksia järjestä, sillä rajavartijat ovat usein huumeissa ja saattavat ryöstellä turisteja. Lisäksi henkivartijoihin on kohdistettu epäilyjä asiakkaiden murhaamisesta.

Ironista on se, että Keski-Afrikan tasavallassa on viimeksi vallinnut jonkinlainen järjestys kannibalismia harjoittaneen keisari Bokassan aikana. Keskiafrikkalaiset ovat pohtineet jopa Robert Mugaben kutsumista maahansa, jotta mielivaltainen tappaminen loppuisi ja korvautuisi järjestelmällisemmällä valkoisiin kohdistuvalla murhaamiskampanjalla.

Keski-Afrikasta puuttuu tyystin mm. ruokakulttuuri, ellei Bokassan popularisoimaa kannibalismia sellaiseksi lasketa. Myös fauna on tuhottu seksuaalisin tarkoitusperin. Maassa elinajanodote on miehillä 21 ja naisilla 23. Tavallisimmat kuolinsyyt ovat lepra, synnytys ja henkirikos. Positiivista on se, että esimerkiksi dementiaa ei esiinny, sillä sen riskiä kasvattaa lähinnä vanhuus, jota kukaan maassa oleskeleva ei tule koskaan kokemaan.

Keski-Afrikan tasavallasta on vaikea paeta, sillä naapureiksi ovat siunaantuneet mm. Etelä-Sudan, Tsad ja Kongon demokraattinen tasavalta. Huhut kertovat, että yksittäisiä keskiafrikkalaisia on suoriutunut jopa Khartumiin saakka. Euroopassa keskiafrikkalaisia ei tunneta.