Kikki Hiiri

Hikipediassa on myös artikkeli Kikin vähemmän tunnetusta kaimasta, Mikki Hiirestä.
Walto Disneyn luonnos Kikistä.

Kikki Hiiri (engl. Kickey Mouse tai Dickey Mouse) on Walt Disneyn ja Ub Iwerksin luomista piirroshahmoista kuuluisin. Hahmo esiintyi alkujaan piirroselokuvissa, mutta myöhemmin ennen kaikkea sarjakuvissa. Kikistä onkin tullut yksi Disney-imperiumin keulakuvista vittumaisine luonteenpiirteineen. Kikki esiintyi ensi kerran 18. marraskuuta 1928 piirroselokuvassa "Höyrylaiva Kikki" (Steamboat Kickey). Höyrylaiva Kikki oli kolmas Kikki-piirretty, mutta ensimmäinen, joka esitettiin yleisölle. Se oli myös ensimmäinen piirretty, jossa on synkronoitu ääniraita, tästäkin syystä jo Kikin ensimmäisestä elokuvasta tuttu lausahdus "Haistakaa vittu!", nousi maailmanmaineeseen. Nykyisin Kikki Hiiri niittää mainetta intohimoisena, mutta menestystä karttavana Fortnite -pelaajana.

Höyrylaiva Kikin suuren suosion takia Disney jälkiäänitti myös kaksi ensimmäistä Kikki-piirrettyä, Kickey Crazyn ja The Gallopin' Kickeyn. Kikki ei sanonut mitää muuta kuin "Haistakaa vittu!" ennen yhdeksättä piirrettyään, The Karnival Kickeytä. Kikin ensimmäinen pitkä lause oli "Asiahan ei muuten ole näin, haista paska, terveisin Kikki Hiiri!" Vaikka Walto Disney siirtyi käyttämään Technicolor-värijärjestelmää jo vuonna 1932, Kikki Hiiri -piirroselokuvat tehtiin mustavalkoisina vuoteen 1935 asti, koska Kikin hahmo toimi erinomaisesti mustavalkoisena. Kikki ei kuitenkaan kyennyt mukautumaan uuteen värijärjestelmään siirtymisen aiheuttamiin muutospaineisiin ja vuonna 1936 Kikki vetäytyi omiin oloihinsa Siperiaan, jossa alkoi Kikin raju alkoholismi ja heroiinin poltto.

Kikki Hiiren lopullinen vedos.

Virallisten tietojen mukaan Kikki Hiiri löydettiin kuolleena siperialaisen vuokra-asuntonsa uunista 8. heinäkuuta. 2008, kuolinsyynä alkoholin liikakäytön aiheuttama sydänkohtaus. Hämärissä olosuhteissa sattunut kuolema on alusta saakka vetänyt puoleensa erilaisia huhuja, salaliittoteorioita ja vaihtoehtoisia esityksiä koskien kuolinsyytä, -aikaa, ja -paikkaa. Kikin paras ystävä, ja huhuttu poikaystävä, margariinitehtaan duunari Aku Ankka ei saanut rauhaa ja yritti epätoivoisesti ratkaista ystävänsä kuoleman arvoitusta henkilökohtaiseen konkurssiin saakka. Moviefone listasi vuonna 2009 Kikki Hiiren sijalle 3. kaikkien aikojen 25. vittumaisimman animaatiohahmon joukosta.