Avaa päävalikko

Hikipedia β

Koulukiusaaminen

(Ohjattu sivulta Koulukiusaus)
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Tämä artikkeli käsittelee vakavaa kouluissa tapahtuvaa kanssakäymistä kiusaajan ja kiusatun kesken. Koulukiusaus voi tarkoittaa myös kouluissa yleensä torstaina tarjottavaa keittäjä-/kokkitädin tekemää yllätyskiusausta.
Koulukiusausta

Koulukiusaaminen on koulun sisäistä hierarkian selvittelyä, jota paitsi lapset, myös opettajat ja muu koulun henkilökunta voivat harrastaa itsensä tyydyttämiseksi.

Perinteisen koulukiusaajan toimenkuvaan sisältyy:

Työ- ja elinkeinoministeriö on kuitenkin todennut digitalisaation tuomat uudet mahdollisuudet koulukiusaamiseen. Esimerkiksi pitsan tilaaminen pienyrittäjien piikkiin on varsin hulvatonta kiusatun nimiin, ainakin siihen asti kunnes he saavat sinut selville ja joudut vastuuseen teoistasi.

Opettajat juoruavat "siitä kamalasta luokasta", joka aina tietty sattuu olemaan sinun luokkasi, muille opettajainhuoneen siivoojatädeille ja lukutoukille vain, jotta he voisivat nauraa oppilasparkojen kustannuksella.

Kiusaus saattaa johtaa vakaviin mielenterveysongelmiin, joten sitä ei saa MISSÄÄN tapauksessa harrastaa. Lähde? Tämä tosin tulee bumerangina takaisin yhteiskunnalle, kun kiusattu syrjäytyy. Tai ainakin kunnes Suomesta saadaan Yhdysvaltojen kaltainen "pull yourself from bootstraps" -tyylinen "syö heikko aines paskaa" -tyyppinen dystopia, kun Liike Nyt pääsee monokratiaksi.

On olemassa myös kiusaamisen vastaisia viikkoja, mutta mitä hemmettiä ne muka auttaa, paitsi että opettajat ympäri Suomea pääsevät pätemään ja saarnaamaan "maailmanrauhasta", "säännöistä" ja laulamaan kumbayaa. Nämä kuitenkin unohdetaan kahden viikon kuluttua, kun joku "vahingossa" sanoo jotain rumaa. Noh, siinä onkin sitten jälki-istunnon paikka tai koulukiusatun erottaminen koulusta.

Kovasti pettyneet opettajat päätyvät juomaan ja näin tulee kuvioihin kouluammuskelu yms. vandaalinen väkivalta, josta koko koulu ja oppilaskunta kärsii[1]. Eikä se vielä riitä, nuo tapahtumat eivät edes auta mitään, kiusaajat saavat vain moottorin pyrstönsä alle[2].

Jottei tällaista ikävää ketjua pääsisi syntymään, kannattaa lopettaa kiusaaminen heti eikä kohta. Ethän sinäkään halua olla opettajien ilkeilyn kohde? Ota myös huomioon, että sinustakin tulee joskus täysi-ikäinen, eikä opettajilla enää siinä vaiheessa ole velvollisuutta olla aukomatta päätänsä.

Koulukiusaajien jatkokouluttautuminenMuokkaa

Työ- ja elinkeinoministeriö toteaa koulukiusaajien jatkokoulutusmahdollisuuksien olevan loistavat. Näitä ovat esimerkiksi perähikiän kyläpäälikön kaupungin johtajan pesti, sadisti, koiranpentujen potkija ja kidutusleireistä vastaava esimies.

ViitteetMuokkaa

  1. Koulukiusatulla ei niin väliä
  2. Siihen asti kunnes kiusattu menee koulun katolle laatimaan uudelleen Suomen aselainsäädäntöä


  Tämä filosofiaan liittyvä artikkeli on utilitaristinen häpeäpilkku.
Maksimoi artikkelin kaikille aiheuttama hyöty muokkaamalla lyhyyden aiheuttamat haitat minimiin.