Avaa päävalikko

Hikipedia β

Kuoppa

Vai etsitkö sittenkin kuppaa? Sinunlaisesi nörtti ei kyllä sitä koskaan luonnollisesti saa, mutta nykyaikana kemiallinen asentaminen on tullut mahdolliseksi.

Kuoppa on reikä maassa. Ei siis seinässä, vaan maassa. Kaikki reiät maassa eivät kuitenkaan ole kuoppia, vaan jos reiän pohjalla on keihäs, on se sudenkuoppa ja jos kuopan päällä on risuja on se vain yleisesti ottaen ansa.[1] Kuopan pohjalla voi olla eläimiä, esimerkiksi skorpionikuoppa on yhä kuoppa. Näin voidaan sanoa että kuopan pohjalla on yleensä jotain ei -ihmisperäistä materiaalia. Kuitenkin jos kuopan pohjalla on vettä, sitä aletaan kutsua kaivoksi eikä kuopaksi, vaikka vesi ei ole ihmisperäistä materiaalia. Ja jos tiessä on kuoppa, on sen pohjalla usein asfalttia, joka taas pinnoitteena on ihmisen käsittelemää ja jalostamaa materiaa. Se on silti kuoppa.

Näiden moninaisten seikkojen vuoksi kuopan määritteleminen [2] on vaikeaa kuin pirtulasiin laitetulla metallinpalalla suunnistaminen.

Kuopan sovelluksetMuokkaa

Pelkällä puhtaalla kuopalla on vain yksi sovellus, kuoppaa kaivetaan jotta kuoppaan voidaan pudota ja jotta kuopasta voidaan ehkä nostaa ylös jotain ainesta.

Näin ollen jos kaivettaisiin oikein syvä kuoppa joka ulottuisi maapallon läpi Suomesta Uuteen Seelantiin, niin tulisi ongelmaksi se että kukaan ei hyppäisi. Niin olisi kaivettu isolla työllä turhaan hyvä kuoppa. Mutta jos joku pakotettaisiin tai väkisin pudotettaisiin kuoppaan, niin suomalainen putoaisi siinä kuopassa uusiseelantilaisen lammasraiskafarmarin kannalta ylöspäin ja toisinpäin sama, uusiseelantilainen lammaskukspaimen putoaisi suomalaisen kannalta ylöspäin. Näin putoaisivat molemmat toistensa kannalta väärään suuntaan vain kohdatakseen toisensa maan keskipisteessä, jossa on maan kova ydin. Siellä kohtaisivat toisensa puolivälissä kuin kompromissi.[3] Ja palaisivat hengiltä.

Kannettava kuoppaMuokkaa

Tämän nerokkaan keksinnön isää ei ole koskaan saatu selville, mutta todennäköisemmin se on ollut muinainen roomalainen. Kannettavaa kuoppaa on siis käytetty jo yli 50 vuotta, ja yhä edelleen se jaksaa ihmetyttää ihmisiä. Sen toiminnasta kukaan ei ole tähänkään päivään asti osannut kertoa mitään. Mutta pääasiahan on, että se toimii. Kuten kaukosäädin.


  1. Mahdollisesti Ikonen.
  2. - ja tätä kautta kuopista puhuminen-
  3. Manaten samalla sitä että "se toinen" estää putoamisen olemalla tiellä ja putoamalla väärään suuntaan.

Katso myösMuokkaa

  Tämän tynkäartikkelin edellinen kirjoittaja myöntää olleensa humalassa.
Korjaa känninen toilailu pyyhkimällä artikkeli siistimmäksi.