Avaa päävalikko

Hikipedia β

Lapuanliike

Waffen-ss poster eintritt.jpg Tätä artikkelia eivät ole sosialistit eivätkä sivarit vääristelleet.
Edellä mainittujen kaltaiset tyhjäntoimittajat pitäkööt jatkossakin näppinsä erossa MIESTEN asioista!
Lapuanliike (LL)
LapuanLiike.jpg
Lapuanliikkeen tunnus
Perustaminen 1930
Puheenjohtaja Vihtori Kosola
Varapuheenjohtajat -
Puoluesihteeri -
Kansanedustajia 12 000
Europuolue Transportation Party
Euroedustajia 1
Pää-äänenkannattaja Ilta-Sanomat
Kotisivu http://www.lapuanliike.fi
Tasavallan presidentti Lauri Relander teki toisinaan harkitsemattomia poliittisia peliliikkeitä Lapuanliikkeen suuntaan.

Lapuanliike on suomalainen poliittinen puolue ja ehkäpä tunnetuin suomalainen kuljetusliike. Vuosina 1930-1932 Lapuanliike muilutti ja kyyditsi yli 1576 kommunistia heidän ihannevaltakuntaansa, Neuvostoliittoon. Valitettavasti puolueen virallinen toiminta tehtiin laittomaksi vuoden 1932 kesällä.

Sisällysluettelo

Puolueen historiaaMuokkaa

Syksyllä 1929 Italian fasistien johtaja Benito Mussolini kävi Suomessa salaa tapaamassa Vihtori Kosolaa Lapualla ja Mussolini ehdotti jospa Kosola perustaisi Suomeen fasistien alakonttorin. Kosola suostui ilomielin ja näin oli syntynyt Lapuanliike.

OhjelmaMuokkaa

Heti vuonna 1930 Lapuanliike ryhtyi järjestämään julkisia puheita, joissa he vaativat kommunistien toiminnan kieltämistä. Kun Eduskunta ei huomioinutkaan Lapuanliikettä, ryhtyivät nämä toimiin. He alkoivat kyyditä kommunisteja itärajan taakse. Lapuanliike aiheuttikin aikanaan melko paljon närää, koska heidän kyytinsä maksoivat puolta vähemmän mitä kilpailijoiden. Monet muut kuljetusyhtiöt lopettivat toimintansa ja auttoivatkin siis Lapuanliikkeen laajenemista.

Vuoden 1930 elokuussa Lapuanliikeellä oli enää kaksi kilpailijaa ja kaikki kolme kuljetusyhtiötä kilpailivat siitä, kuka ehtisi kyyditä entisen presidentin K. J. Ståhlbergin itärajan taakse. Kuten arvata saattoi, Lapuanliike voitti. Tämä sai yhä enemmän ihmisiä liittymään siihen.

He esittivät talvella 1932 presidentti P. E. Svinhufvudille mahdollisuuden saada kyyti lähes ilmaiseksi. Presidentti raivostui, koska mitä ilmeisemmin Lapuanliike ei tiennyt että presidentillä oli käytössään oma limusiini. Kiukkuinen presidentti hyppäsi autoon ja ajoi Vihtori Kosolan päälle. Kosola kyydittiin sairaalaan ja hän olisikin selvinnyt ellei KGB olisi tullut ampumaan häntä. Tämän jälkeen Svinhufvud julisti Lapuanliikkeen radiopuheessaan laittomaksi.

SaavutuksetMuokkaa

Kyyditysyhtiö Lapuanliike sai aikaan paljon melko lyhyen uransa aikana. Tässä on lista Lapuanliikkeen suurimmista saavutuksista:

  • Kyyditsi yli 1500 kommunistia itärajan taakse
  • Kyyditsi Ståhlbergin myöskin itärajan taakse
  • Pitivät hetken aikaa monopolia kuljetusasioissa
  • Tarjosivat erityistä "kuljetus&muilutus"-palvelua ainoana Suomessa
  • Hankkivat KGB:n vihat niskoilleen.

Tänä päivänäMuokkaa

Lapuan suositun kuljetusfirman toimia jatkaa nykyään IKL - Isänmaallinen Kansanliike, joka on kyllä aika tylysti tyrmätty pois kuljetusalan listoilta. Kukaan ei oikeasti tiedä onko IKL vielä olemassa. Luultavasti sen puoluejäset ovat vankileirillä Siperiassa tai pakomatkalla Bermudan kolmiossa. Lapuanliikkeen suosion romahdettua sen seuraajan, IKL:n piti nostaa hintoja, koska heitä kiristettiin kyydityksellä Siperiaan. Nykyään IKL ehkä kuljettaa tai jopa muiluttaa eräitä henkilöitä Ruotsin puolelle.

Katso myösMuokkaa