Lehdistönvapaus

Lehdistönvapaus tarkoittaa tiedotusvälineiden vapautta ulkopuolisesta sensuurista, kuten valtion, esivallan, sekä maalaisjärjen, sivistyksen ja hyvänmaun painostuksesta. Lehdistön sisäistä sensuuria edustaa mm. kyseisen yrityksen keskijohto, kyseisen yrityksen ylin johto, päätoimittajan poliittiset mielipiteet, status quo, journalistikaverien poliittiset mielipiteet, yrityksen osakkaat, selkärangattomuus, omatunnottomuus, raha, fyffe ja tietenkin pitkäaikainen suosikki, käteinen. Lehdistönvapaus onkin vapautta seurata Totuutta - tai sitä miksi se koetaan - minne tahansa se viekin - kunhan lehti menee vielä siihen kirjoitettujen asioiden jälkeen kaupaksi.

Toimittajaksi tai kirjailijaksi ryhtymiseen tarvittiin usein aikaisemmin lupa, mikä tuskin on ollut kovin huono asia. Nykyisin lehdistönvapaus takaa kaikille yhtäläiset oikeudet ryhtyä toimittajaksi, mutta ammattinimike on sittemmin vaihtunut esoteeriseksi sisällöntuottajaksi, mikä on luultavammin joku ulostemetafora.

Kuinka otan kaiken mahdollisen irti lehdistönvapaudestani?Muokkaa

Toimittajien työpakkiin kuuluu vetoaminen alhaisimpaan yhteiseen nimittäjään, johon kuulu seksi, jokin sen Aatamin aikainen moraalikäsitys, juoruilu, sekä tietenkin kansallisuusidentiteetti. Myös sofismille tyypilliset retoriset kysymyksen ovat kivoja, mutta ne on syytä artikuloida mahdollisimman vitutusta aiheuttaviksi. Rapakon toispuolinen lehdisto - Joko Iso-Britannia tai Yhdysvallat - tarjoavat loputtoman paskasammon tähän tarkoitukseen. Jos muut argumentit loppuvat, journalisti saattaa vedota sananvapauteen. Tätä ei pidä sekoittaa yleisesti tarkoitettuun lähestymistapaan jossa sananvapaus on keskeinen arvo joka takaa mielipiteiden runsauden ja niiden totuudellisuuden varmistamisen ja vertailun. Vaan siihen, että journalistilla ei ole moraalisesti hyväksyttäviä tai sellaiselta näyttäviä tai sellaisiksi naamioitavia oikeutuksia kirjoittamilleen asioille.

Stereotyyppien kääntäminen on toinen tehokeino. Siinä missä arabilainen kirjallisuus käskee puhuttelemaan naista kuten lasta, sivistyneissä länsimaissa asia on syytä kääntää toisinpäin. Näin saadaan luotu moraalipaniikki aina miesten syyksi.

Käsitteet kannattaa on myös hyvä olla mahdollisimman monimerkityksisiä. Parasta olisi, jos toimittajalla olisi mahdollisimman laaja ymmärrys epistemologista, vain ja ainostaan, jotta se olisi mahdollista kääntää sen päälaelleen ja indusoida rahvaita älyllisesti mahdollisimman vähän. Emotionaalisuus on rahvaille tyypillisempää, mikä todetaan jo Platonin valtiossa.

Terveysasioissa on syytä indusoida neurooseja erilaisina variaatoina ”Porkkana aiheuttaa syöpää”-artikkeleista. Tarkoitus on saada julkinen terveydenhuolto tukkiutumaan hysteerikoista, jotta se voidaan vihdoin sulkea liian kalliina instituutiona. Muun muassa Magneettimedia on edelläkävijä tässä yhdessä erilaisten juutalaisvainoja käsittelevien kanssa, mutta ne eivät suoranaisesti liity muuhun kuin päätoimittajan mielenterveyteen.

Katso myösMuokkaa