Avaa päävalikko

Hikipedia β

Lieto

Lieto eli Suomen Rooma on yksi Turun puskurikunnista. Rooman tavoin Lieto on erittäin suuri paikka, jossa väkiluku on ainakin suurempi kuin eilen. Syynä tähän lienee se, että kaikki tiet vievät Lietoon, mutta yksikään ei vie sieltä pois. Jos Lietoa ja Helsinkiä verrattaisiin, olisi Lieto luultavasti paaaaljon suurempi. Liedossa voit nähdä vaikka mitä, aina pelloista Aurajokeen ja upeisiin kartanoihin. Koska Liedossa on erittäin paljon väkeä ja se on niin kuuluisa kohde, on kunta alkanut rakentaa taloja keskelle kanankakan hajuisia peltoja, niillä valtavilla rahamäärillään, joilla myös koulutetaan kaikista liedon nuorista insinöörejä.

Sisällysluettelo

HistoriaMuokkaa

Lietolaiset olivat ihmiskunnan ensimmäinen kansa, joka kesytti tulen, keksi pyörän, kirjoitustaidon sekä maanviljelyn. Lietolaiset perustivat jo vuonna 10 000 eKr. Atlantiksen mystisen valtakunnan mutta se katosi samaan aikaan kun juuri perustetulle alueelle muutti suuri määrä tarvasjokelaisia elintasopakolasia. Nimitys Suomen Rooma ei ole harhaanjohtava, sillä lietolaiset perustivat Rooman kaupungin. Rooman perustivat 21. huhtikuuta 753 eaa. lietolaisten veljekset Romulustus ja Remu. Rooma perustettiin Palatium-kukkulalle, Tiberjoen varteen, josta se levisi ympäröiville kukkuloille. Siitä alettiin käyttää myös nimitystä seitsemän kukkulan kaupunki. Rooman valtakunnan patriisit olivat joko lietolaisia tai toinen vanhemmista oli lietolainen. Rooman valtakunnan aikana suurin osa orjista oli tarvasjokelaisia. Rooman valtakunnan tuhouduttua lietolaiset totesivat, että muu euroopan väestö on niin alkukantaista, ettei sen hallitseminen tai kehittäminen olisi järkevää. Tällöin lietolaiset jäivät pysyvästi alkuperäisille asuinsijoilleen Turun kupeeseen. Keskiajasta nykypäivään lietolaiset ovat säilyttäneet omantakaisen kulttuuriperintönsä sekä täten erottuvat muusta Suomesta ylivertaisena populaationa.

NähtävyydetMuokkaa

Liedossa on paljon nähtävyyksiä, kuten esimerkiksi Nautelankoski, jonne saa pissata aivan ilmaiseksi.. Myös Lieto on erittäin ylpeä eläintarhastaan, jossa voi nähdä kiimaisia aaseja (ainakin äänestä päätellen). Kyseisessä eläintarhassa oli myös joskus Suomen tuhannes norsu, joka kyllä jouduttiin uhraamaan lietolaisiin uhrimenoihin. Liedossa on myös tehty havaintoja limaa sylkevistä kolmeraajaisista mutanttilapsista.

Liedon koulutMuokkaa

Liedon koulut ovat erittäin kuuluisia oppilaistaan, jotka ovat erittäin järkeviä. Jopan noin 50% oppilaista lähetetään Tapulikujan korkea(apu)kouluun älykkyytensä takia. Opetus järjestetään talkootyönä Liedon viisaimpien toimesta. Liedon suurimpiin kouluihin (apukouluihin) pääsee opiskelemaan jopa 9½:n keskiarvolla, onneksi kaikki lietolaiset nuoret läpäisevät tämän aivan leikiten.

Liedon korkeakulttuuritMuokkaa

Liedossa ovat syntyneet maailman suurimmat taiteilijat, tähdet ja muut. Liedossa ei vain tee taiteita, sillä Lieto on itse taide! Melkein kaikki lietolaiset ovat tehneet ainakin kerran jotakin aivan mullistavaa elämässään, esimerkiksi kyntänyt oman peltonsa. Lieto onkin tähtien ja taiteilijoiden maa.

Kuuluisia lietolaisia ovat Julius Caesar, Kaarle X Kustaa, Aku Ankka ja Lemminkäinen.

  Tämä paikkaa käsittelevä artikkeli on tynkä.
Palauta alue kartalle laajentamalla artikkelia
.

Katso myösMuokkaa