Avaa päävalikko

Hikipedia β

Liike Nyt

Liike Nytin logo, Pink Floyd -plagiaatti.

Liike Nyt, a.k.a. Besserwisserit vailla leukoja on suomalainen poliittinen liike, joka ei ole poliittinen. Liikkeen takana on Suomen vahvimmin venäläisoligarkkirahaan kytköksissä oleva liikemies, kansanedustaja Hjallis Harkimo. Menossa mukana myös muuten vain epäilyttävä Mikael Jungner, porukan kaikkitietävyyslinjaan täydellisesti sopiva Tuomas Enbuske, kolme kiintiönaista ja joku mainostoimisto-/konsulttityyppi, joka pääsi mukaan koska osasi tehdä täydellisen "annas kun setä kertoo" -asennon.

Sisällysluettelo

LinjaMuokkaa

Liberaalia, libertaaria, köyhät kyykkyyn mut sillain humaanisti. Ei mitään arvopolitiikkaa ja muuta peliä, vaan annetaan puolueettoman rahan ratkaista.

Epäpoliittisuus ja muu varsin poliittiselta haiseva populismiMuokkaa

 
– Politiikka kaipaa pelastusta.
– On tulevaisuutemme muuten musta.

Mainostoimistojäbät arvioivat, että juuri nyt epäpoliittiseksi kansalaisliikkeeksi brändäytyminen synnyttää "hyvää pöhinää" ja on in. Niinpä Liike Nyt haastaa vallitsevaa poliittista järjestelmää politiikaltaan epäpoliittisesti tai jotain.[1] Liike Nyt pyrkii toimimaan perinteisten poliittisten rakenteiden ja fakkiutuneen systeemin ulkopuolella, kuten joka ikinen populistiliike niin kauan, kuin populismia on ollut, eli kyseessä on raikas tuulahdus Suomen tunkkaisessa poliittisessa ilmapiirissä. Kansalaisliikeaspekti taas näkyy siinä, että liikkeen verkkosivuille tulee äänestysmahdollisuus, jossa jäsenet voivat valita kahdesta ennaltamäärätystä vaihtoehdosta kivemman kuuloisen, jonka jälkeen Hjallis ehkä äänestää eduskunnassa sen mukaan tai ehkä ei, kun taas Jungner blokkaa kaikki väärää vaihtoehtoa äänestäneet. Todellinen demokratian korjausliike on siis kyseessä.

JäsenetMuokkaa

Liikkeessä on seitsemän toimijaa, jotka mainitaan verkkosivuilla. Näistä kahdella on väliä ja kolmannella säännöllinen pääsy telkkariin. Luettelemme tässä henkilöt liikkeen sisäisen hierarkian mukaan, emme epärehellisen sattumanvaraisessa järjestyksessä liikkeen sivujen tapaan.

  1. Hjallis Harkimo: Hjallis on porukan pomo, ainoa kansanedustaja ja talousliberaalilla mittarilla mitattuna ihmisarvokkain jäsen.
  2. Mikael Jungner: Kai joku puuhamies, pitää yllä somepöhinää kaikille, joita ei ole blokannut. Tekee jutut, joita Hjallis ei jaksa, eli kaiken.
  3. Tuomas Enbuske: TV:stä tuttu. Naisen orgasmin vastakohta.
  4. Alex Nieminen: Osaa "asennon", katso kuva.[1]
  5. Karoliina Kähönen, Sarian Antila ja Helene Auramo: Jotta poliittinen Bechdelin testi läpäistäisiin.

Katso myösMuokkaa

ViitteetMuokkaa