Avaa päävalikko

Hikipedia β

Liikenne on kontaktilaji.

”Springsteen kun neuvoi: 'Lähde kulkemaan!'
raudan kunnostin ja ajoin ympyrää.
Sitä oikein vapautuu, kun saapuu
monitasoliittymään.”

~Tommi Liimatta

Liikenne on amerikkalainen urheilulaji, jossa on tarkoituksena edetä millä tahansa sallitulla kulkuneuvolla tiettyyn määränpäähän.

Sisällysluettelo

SuosioMuokkaa

Liikenne on erittäin suosittu ympäri maailmaa. Vuonna 2005 maailmassa oli yhteensä yli 560 miljonaa liikenteen harrastajaa, joista 551 miljoonaa ajoi autolla. Liikennettä seurataan aktiivisesti pääasiassa poliisiasemilla, joihin välittyvät live-kuvat liikenteen tapahtumista. Myös TV-uutisten kautta liikennettä seurataan aktiivisesti, mutta ikävä kyllä vain ns. ikävät tapahtumat kuten ruuhkat, kolarit ja ulosajot kerrotaan.

SäännötMuokkaa

Puolen liikenteetMuokkaa

Liikenteen säännöt vaihtelevat hieman maittain. Liikenne jaetaan kahteen pääluokkaan: oikean- ja vääränpuolenliikenteeseen. Oikeanpuolenliikenteessä sinun täytyy aina antaa tilaa, jos tulet oikealta päin. Vääränpuolenliikenteessä sinun ei tarvitse antaa tilaa, ellet ole väärällä puolella.

ValotMuokkaa

Liikennekilpailut alkavat yleensä lähtövaloista (liikennevaloista), joissa on kolme väriä: musta, pinkki ja punainen. Mustan palaessa pitää seistä paikoillaan, pinkin valon palaessa pitää alkaa kaasuttaa ja punaisen palaessa lähdetään liikkeelle.

LiikenneympyrätMuokkaa

Liikeeneympyrät ovat joillain radoilla sijaitsevia ympyrän muotoisia viritelmiä. Liikenneympyröissä saa liikkua vasta sitten kun se on ihan täynnä autoja eikä kukaan pääse enää minnekään.

KyltitMuokkaa

pääartikkeli: Liikennemerkki

KulkuneuvotMuokkaa

Moottoritiellä saa ajaa seuraavilla kulkuneuvoilla:

LiikennekilpailujaMuokkaa

Liikenteen suurin kilpailu on vuosittain liikenteen maailmanmestaruussarja. Se käsittää 365 kilpailua eri puolella maailmaa.