Avaa päävalikko

Hikipedia β

Limingantulli

Sateenkaari päätyykin raharuukun sijasta, raharohmuun S-ryhmän Prisman hybrixxeen(=typermarket).

Limingantulli on Oulun (v)etelälaidalla sijaitseva kiva pikku (k)ostosparatiisi kaikille mukaville parasiiteille eli loiseläjille kuten eläkeläisille. Siellä myödään kortsuja sekä kaljaa ja viinilonkkua. Ain niih, no onhan siellä toki tietty pika-Alkokin olemassa. L-tullin Alkoon tulevat lestat tunnistaa siitä, että heillä on paperipussit päässä. Harmaissa säkeissä on kuitenkin silmänreiät. Niistä henkilö on helppo tunnistaa lähinnä lammasmaisesta katseesta lestaksi.

Limingantulli oli aikaisemmin tunnistettavissa sieraimiin tulvivasta selvästä rahan kakan hajustaan. Se oli Oulu-yhtiö nimisestä ent. rahapuusammosta tulvivaa. Limingantullin nimi on voinut johtua siitä, että paikalla seisoskeli järeän luokan kaupunkikulli, joka kullasi tyhmiä liminkalaisia tai sieltä tulevia. Kuulut sanonnat: tullista tulleet ja kullista kuulleet tarkoitti suunnilleen samaa asijata.

Tosilestoille löytyy tien toiselta puolen Lesta-Jussin puoti (Kärkkäinen). Siellä ei myyvä kalijaa eli lonkkuva eikä kordareita (kortsu), tai meikkejä eli naisten kosmetiikkaa. Miesten kosmetiikkaa sen sijaan kylläkin L-marketissa myydään. Muita kostos-Mekkoja ko. alueella ovat Porhon autoliike, joka myöpi Volkkari-ryhmän autoja, kuten Siittimiä (Seat) ja Sokota-merkkisiä kehonsiirtovälineitä. HH eli Halpa-Halli on ovelasti naamioitu rispaavasti Prisman taka. Vielä taaempana wahnojen kierrätettyjen autojen marketista (jonka omisti, ja muita vastaavia edelleen omistaa, Oulun melkein ainoa vapaamuurari M.Porho): sijaitsee oikea Aarrekuppa. Köntti-nimistä Aarrekuppaa pitää Suomen Punainen Listi -niminen rahankeräysorganisaatio. Aarrekuppa Köntti mainostaa itseään todellisena aarrekauppana, sillä nuo hinnat sen mukaisia tosiaan ovatkin! Esimerkiksi käytetty takki maksaa suunnilleen kaksi kertaa sen, mitä uutena sen voi saada kausialennusmyynnistä.

Paikallinen (piinallinen) liikenneMuokkaa

Aluetta kiertelee citylinja C, joka kiertää sivuuttaen ohi kaikki autokaupat. Päätepiste on RiistoRrisma (ASS-ryhmän megamarketti Prisma). Linja perustettiin sitä varten, notta paikalliset benguiinit voisivat jättää mastanromunsa ja muut vastaavanlaiset "laatuautot" huoltoon ja mennä sitten ShockWomanniin kitulinjalla.

Limingankulli on tunnettu liikenteellinen pullonkaula. Kello neljän (klo 16) ruuhkan alkuaikaan ehtineet voivat hyvällä lykyllä ehtiä kotikunnailleen Tyrnävälle taikka Lumijoelle ehkä iltakasin (klo 20) aikoihin. Eli he ehtivät sopivasti laskemaan lapset kotiaan, juuri vähää ennen nukkumaanmenoaikaa. Siis sekä lukumääräisesti että iltajuoksullisesti, päästämään penskat sisään taloon: kuin koiran Venäjältä.

Limingantulliin on valmistunut VR:n #1 junapesula, jossa pesaistaan kakkaisia Pendolinoja. Munapesurila on 1,3 km pitkä, ja se rajoittuu kolmeen kaapuntinossaan: XL-Kulli (laajennettu L-Kulli), Nok(k)ela sekä Äimärautio (tunnettu hevoshuijarien ja smugumannejen paratiisina, myös nimellä Äimänkäenrautio).

Kuminganlillissä on Posti-Pekan (tunnettu myös Pesti-Pokkana; sav. Nöhvi ei viittaa Hannele Pokkaan) eräs kaikkein mittavimpia ja salaisimpia (lue: uutenaikaisimpia) kirjeenavauskeskuksia. Noin 2/10 (22,20%) varmuudella kirjeesi tuhoaa lajittelukone ja 1/10 (13,13%) varmuudella ihminen, kuten Supon salainen agentti. Muut kirjeet sekä muut vastaavat lähetykset tulevat perille n. 2 vk myöhässä (14 pv.). Arvolähetykset ottaakin kait vissiin Posti-Peku (Nöffi) haltuunsa itse.

LähteetMuokkaa


  Tämä tynkäpaikka kaipaa lisää asukkaita.
Potkaise väestönkasvu nousuun laajentamalla artikkelia
.