Avaa päävalikko

Hikipedia β

Linda Lampenius

”Mitä vittua, Linda Lampeniuksella vaatteet päällä!”

~juorulehti

Vittu soikoon!”

~Linda Lampenius hukattuaan viulunsa
Linda Lampeniuksen uran ehdottomia tähtihetkiä oli yhteisesiintyminen Markku Aron kanssa.

Linda "Fiat Brava" Lampenius on suomalainen blondi, joka oli ensimmäinen brandyviulunsoittaja katolla. Eväät elämälleen hän sai itse presidentti Martti Ahtisaarelta. Samaan aikaan Lampeniuksen kanssa Hollywoodiin matkasi Vanessa Maye, mutta hänestäkään ei sen koommin olla kuultu mitään.

Ensimmäiset viulutunnit

Lampeniuksen ensimmäiset viulut maksoi hänen isänsä, joka halusi välttämättä tyttärelleen kultaa, mirhamia ja suitsukkeita, epäilemättä ottaakseen ne itselleen. Nopean pohdinnan johtopäätöksenä oli, että nuori vaalea viulunsoittaja voisi olla kova juttu. Linda tuli laman syövereistä pelastamaan Suomen kansan; suuresta tuntemattomuudesta kohti Hollywoodin kimalletta ilmestyi blondi ikään kuin tilauksesta; blondivitsit juuri tuolloin alkoivat valtaamaan alaa.

Menestys?

Linda piipahti myös Hollywoodissa jossakin vaiheessa. Siellä hän esiintyi pääsääntöisesti alastomana ilman viulua. Martti Ahtisaaren slogan "Olisi kovin onnetonta" on peräisin juuri noilta ajoilta. Hollywoodissa Lindalle kävi vanhanaikaisesti, eli hän joutui ammattitaitoisten managerien johdateltavaksi ja löysi ennen pitkää itsensä Citymarketissa esittämässä itseään uteliaille töllistelijöille. Hänen suurimman suosionsa aikana hän mys paneskeliseurusteli Petteri Teräksen kanssa.

Nykyisyys

Linda Lampeniuksesta ei paljon ole juttuja lööppeihin enää riittänyt. Hänen mediahuomionsa on ollut laadultaan paitsi kestämätöntä, myös nopeasti unohtuvaa. Tämän vuoksi häntä hyljeksivät sekä Seiska että Ilta-Sanomat. Lindan kotisivujen päivitys laahaa pahasti, koska tyhjästä on mahdotonta kirjoittaa. Linda teki pienen "come backin" vuonna 2010 ohjelmassa X-Factor (suom. X-Tehdas), jossa hän tehtailee uusia massatuotanto-teinilaulajia mitä mm. Idols sai akaan Anna Abreun kanssa.