Avaa päävalikko

Hikipedia β

Lordin aukio

Harras joulutunnelma Lordin aukiolla vuonna 2006
Tunnelma pari päivää myöhemmin

Lordin aukio on betoninen tanner, joka aiemmin tunnettiin Sampo-aukiona. Mr. Lordi -nimisen ukkelin euroviisuvoiton johdosta aukio uudelleennimettiin Lordin aukioksi.

Lähestulkoon kaikki kaupunginhallituksen jäsenet vastustivat nimimuutosta ja itse Mr. Lordi, oikealta nimeltään Tomi Putaansuu, oli sitä mieltä, että hänelle riitäisi aukioksi mikä tahansa parkkipaikka. Mieluiten hän olisi ottanut omaa nimeään kantavaksi aukioksi Tori-Skeidan grillikebab-kioskin parkkipaikan. Tori-Skeidalla myydään Lordi kebab-annoksia.

Vastustuksesta huolimatta Rovaniemen kaupunginhallituksen sählyjoukkueen kaljamahat puskivat suurieleisen ideansa täytäntöön. Tämä riemuidioottimainen teko onkin oiva esimerkki Rovaniemen vammaisesta kulttuuripolitiikasta.

Lordin aukion tapahtumat ovat keinotekoisesti järjestettyjä markkinavoimasirkuksia. Ja vieläpä huonoja sellaisia. Paikalle raahataan joulupukki, joka ignoroi lapset ja hymyilee japanilaisten kameroille. Paikalliset eivät juurikaan aukiolla hengaile; paikalla on lähinnä landelta tulleita pärräpoikia ja nuuskahuulisia pikkutyttöjä. Joskus satunnaisesti aukiolla käydään mielenkiintoisia mittelöitä alkoholin vaikutuksen alaisena. Kerran poliisit hakivat pari epämääräistä hyypiötä talteen. Takana olleet vanhukset sanoivat "Nuilla sitten on niitä kameroita joka puolella, niistä ne nuita huumekauppiaita tarkkailee".

Aukiolla sijaitsevassa Sampokeskuksessa on suurin osa liikehuoneistoista tyhjillään. Rakennuksessa haisee kahvilasta leijaileva palaneen pullan tuoksu ja yläkerran Hesburgerista laskeutuu eltaantunut rasvan haju. Kellään ei ole varaa maksaa riistovuokraa paria vuotta kauempaa. Mutta se on ihan sama Sampokeskuksen omistavalle portaalle. Niiden vuorauspykälissä oli kommervenkki, että jos ei maksavaa vuokralaista löydy, niin Vakuutusyhtiö If kustantaa. Lordin euroviisuvoiton jälkeen tornin juurelle laitettiin betonimöhkäle mihin Lordin ja yhtyeen muiden jäsenten känsäiset kädenjäljet oli ikuistettu. Nykyään siellä ramppaa yksi turistiperhe viikossa sovittamassa käsiään Lordin käden jälkiin. Matkailun edistämistä.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Katso myösMuokkaa