Luokka:Tietotekniikka

Se alkaa siitä kun joku oppii korjaamaan pieniä tietokoneongelmia aivan itse. Eli jos kone kaatuu, sen voi uudelleenkäynnistää. Jossain vaiheesas tämä ihminen sitten aloittaa työnteon toimistossa ja hänen kanssaan töitä tekee moni muu ihminen. Sellainen joista tietokoneet toimivat magiikalla joka ylittää aina ja lähtökohtaisesti ihmisen ymmärryskyvyn. Koska suurin osa toimistossa tapahtuvista tietokonevioista on pieniä - ja suurin osa niistä ovat enemmänkin kenkkuuksia jotka johtuvat niiden ihmisten tyhmästä käytöstä jotka luulevat että tietokoneet toimivat magiikalla - tämä yksi asioita korjaava joskus auttaa jotakuta (1) tälläisessä minimaalisesssa ongelmassa.

Sen sijaan että oppisivat että tietokoneet ovat hallittavia ja ymmärrettäviä, tämä ihminen kokee olevansa ihmeenomaisesti pelastettu. Se, että on osannut uudelleenkäynnistää tietokoneen tai painaa CTRL+ALT+DEL tai laittaa näytön löystyneen piuhan syvemmälle reikäänsä, kohtaakin samanlaista ihastuntaa jota muinaisaikoina tavattiin antaa niille ihmisille jotka olivat juuri rukouksellaan parantaneet jonkun leprasta. Tämä takaa sen että tekno-osaamattomat luddiitit tekevät tulevaisuudessakin virheitä. Ja käyttäytyvät niiden virheiden seurausten aikana primitiivisesti. Ja kutsuvat yhä varmemmin ja varmemmin uudestaan apua tältä tekniikkaa osaavalta.

Tästä seuraa myös maineen kasvu. Pian kaikki toimistossa, pian myös työntekijöiden perhe, suku ja ystävät, ovat kuulleet sinusta. Sinä huomaat pian olevasi kuin jokin legendojen salaisesti ennustama mystinen sankari jonka tehtävänä on taistella robotteja vastaan ja pelastaa ihmiskunta ja etenkin sen avuttomat tekniikkaa osaamattomat avuttomat kansalaiset. Tämän seurauksena on mahdollisesti se, että tekniikkaa vähän osaavan elämä menee siihen että hän toimistossa käy lähinnä siirtämässä ihmisten työkaluvalikkoa takaisin alareunaan.

Ja vapaa-ajallaan hänen oletetaan olevan innostunut korjaamaan täysin hajonneita ja loppuunkäytettyjä tietokoneita jotka ovat paitsi internetpornovirusten saastuttamia, niin myös lekalla murskattuja. Koska hän on hyvä tietokoneissa, hänellä ei oleteta olevan mitään muuta elämää, sillä ihmeidentekijätietäjät ovat klassisesesti eläneet hermeettisesti selibaatissa erakkoina. Ja "nörteillä" on nykyäänkin juuri tämä sama tietäjän ja myrrysmiehen rooli.

Työpaikalla tästä omien työtehtävien ulkopuolella ei tietysti saada mitään lisäpalkkaa. Sen sijaan voidaan ihmetellä miksi hän ei tee työtehtäviään samalla teholla kuin kaikki muut paikan työntekijät. Sillä palkanmaksun hetkellä pomo kyllä tietää kuka on ATK -tukihenkilö ja kuka ei. Vaikka nimenomaan muuten ei muistaisikaan.

Siksi Hikipedia varoittaakin että tämä luokka tarjoaa tietoa tietoteknisistä aiheista. Aiheena tietotekniikka ei kenties ylitä ihmisen ymmärryskykyä, mutta asian ymmärtämisestä voi seurata yllättäviä vaikeuksia. Siksi, vaikka Hikipedia onkin tarjoamassa monien viisaiden ihmisten tarjoamaa arvokasta tietoa kenties nykyaikaa ja elämäntapaamme eniten muokanneesta ilmiöstä, niin muistutamme kuitenkin siitä miten syntiinlankeemuskin tiettävästi tapahtui siten että joku söi hedelmää hyvän ja pahan tiedon puusta. Tietotekninen tieto on vähän kuin tuo hedelmä, tosin ilman syntiinlankeemusta.

Alaluokat

Seuraavat 12 alaluokkaa kuuluvat tähän luokkaan. Alaluokkien kokonaismäärä luokassa on 12.

A

F

H

I

M

P

T

Artikkelit, jotka ovat luokassa Tietotekniikka

Seuraavat 14 sivua kuuluvat tähän luokkaan. Sivujen kokonaismäärä luokassa on 14.

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.