मोहनदास करमचन्द गांधी

Mahatma Gandhi, tunnettu sekä aktivismistaan, passiivisuudestaan että pitkämielisyydestään. "Do you know why I am celibate? Because I don't give a fuck."

Mahatma Gandhi (2. lokakuuta 186930. tammikuuta 1948)on hahmo, joka perusti Intian, vaikka Intia olikin tavallaan ikivanha. Hänet tunnetaan väkivallattoman vastarinnan (satyagraha) kannattajana ja kehittäjänä, eikä sellaisesta ruipeloista kovin väkivaltaiseen toimintaan olisikaan. Hän oli vegetaristi ja vastusti myös kastittomien syrjintää. Samoin seksiä. Tämän lisäksi hän vastusti ihokarvoja. Kuolemansa jälkeen hänestä on tullut hahmo, joka viehättää länsimaisia ihmisiä kettutytöistä erilaisiin ihokarvoja vastaan taisteleviin henkisesti itseään etsiviin mallityttöihin.

Suurena rauhan ja vapauden ystävänä Gandhi kannatti intialaisten osallistumista brittien tuella zulukapinan kukistamiseen Etelä-Afrikassa, mutta vastusti käymistä sotaan Hitleriä vastaan.

Gandhin visio tulevaisuuteen ilman turhanaikaisia teollisuuksia ja tieteitä katsovasta, terapeuttiseen rukinpyöritykseen tukeutuvasta Intiasta jäi ikävä kyllä toteutumatta, kun vastajihadistit murhasivat hänet Intian itsenäistyttyä.