Marie Curie

VAROITUS! Lukeminen aiheuttaa syöpää!
Sinua on varoitettu. Jatkat omalla vastuullasi.

Marie Curie (1867-1934) syntyi Puolassa, joten hänen alkuperäisen sukunimensä lausumisasu on suunnilleen sghlokovonodograahbloarghnovska. Hän kärsi lapsuusiän masennuksesta nähtyään perheenjäsentensä lakoavan kaikenlaisiin kulkutauteihin. Muutettuaan vihdoin Ranskaan ja saatuaan mieheltään paremman nimen hän opiskeli kemiaa sekä kaikenlaisia salatieteitä nälkiintymisen partaalla[1].

Curie tutki miehensä kanssa radiumia ja sai syövän ja kuoli siihen. Hänen miehensä kuoli kärryonnettomuudessa. Curiet joutuivat käsittelemään radioaktiivisia aineita ladossa jota ei ollut ilmastoitu[2], koska olivat köyhiä, jopa niin köyhiä, ettei ollut varaa edes junamatkaan. Marie Curie käytti "labransa" koeputkia ensisijaisesti yövaloina, ja sotki niiden sisältämiin mömmöihin kaikki paperinsa ja jostain syystä myös keittokirjansa niin, ettei kukaan uskalla vieläkään koskea niihin. Sitten he rikastuivat louhimalla radiumia ja kuolivat.

Nyt Marieta joka tapauksessa arvostetaan ihQna naisena ja radiologian äitinä. Kukaan tosin ei tiedä, mitä on radiologia ja miten se synnytettiin, mutta Marie Curieta syrjittiin, joten häntä on nyt pidettävä täydellisen mahtavana. Marien kokeet innoittivat fyysikoita etsimään transuraaneja.

ViitteetMuokkaa

  1. Kuinkas muuten?
  2. Paitsi että katto taisi vuotaa.
  Tämä artikkeli on kuin Napoleon eli pienikokoinen mutta älykäs ja katkera sekä
tahtoo valloittaa koko maailman, mikä näkyykin huumorin hämmästyttävässä tasossa.
Syöttämällä sivulle vitamiineja voit tehdä siitä suurvallan.