Merirosvo (AMK)

Merirosvot ovat kunniallinen ammattiryhmä, joka vastasi 1700–1800-luvuilla kirjojen ja valokuvien laittomasta välityksestä maailman merillä. Moottoriveneiden keksimisen myötä merirosvojen harjoittama tavarantoimittaminen koki melkoisen inflaation, sillä purjelaivat eivät useinkaan päässeet virkavallan Bustereita karkuun. Internetin keksiminen vuonna 1969 nosti merirosvojen ammattikunnan jälleen uuteen kukoistukseen ja alan koulutusta uudistettiin myös Suomessa. Merirosvot siirtyivät kuljettamaan immateriaalista materiaalia (paradoksi virkavallan hämäämiseksi), mitä kansanomaisesti kutsutaan piratismiksi. Tässä merirosvoja avustavat satamissa laivoja purkavat piraatit, joilla on usein ainoastaan ammattitutkinto.

Kotkan AMK:sta vastavalmistuneita merirosvoja.

MerielämäMuokkaa

Vaikka kulta-aarteet ovat vaihtuneet CD-levyiksi, merirosvojen elämäntapa ei ole juurikaan muuttunut. Seitsemää merta kyntävät kaljuunat, keripukkia potevat kyttyräselkäiset miehet ja kannettavat tietokoneet kuuluvat edelleen leimallisina merirosvokulttuuriin. Merirosvoelämä kietoutuu kolmen peruspilarin ympärille. Osa niistä toteutetaan satamissa, osa merillä. Nykyään piraatteja tavataan myös Piraattien lahdella, joka on Ruotsissa.

Oikeasti rommin juonti on vain keino kompensoida laivan keinuminen merellä.

MerirosvousMuokkaa

Rosvous on keskeisin asia merirosvon elämässä. Merirosvot ovat pääasiassa röyhkeitä varkaita, jotka vievät jopa demot levy-yhtiöiden pöydiltä. Näiden lisäksi merirosvoille kelpaavat mm.

 • Aarteet
 • Purjealukset
 • LP-levyt
 • Kokoelmalevyt
 • VHS:t
 • Suurin piirtein kaikki, mitä ei ole pultattu lattiaan
 • Pultinpoistotarvikkeet

PukeutuminenMuokkaa

Oikeaoppinen merirosvopukeutuminen:

 • mahdollisimman paljon helmiä
 • ja kultaa tai mahdollisesti jotain kullan väristä
 • itse asiassa kaikki mikä kiiltää käy
 • hyvä hattu on oikea aarre
 • siistit saappaat joissa isot varret
 • kaikkea merirosvoisaa hommaa vaan niskaan niin hyvin lähtee

plussaa tuovat apinat, papukaijat ja puujalat sekä silmälaput asusteina.

SuunnistaminenMuokkaa

 
Merirosvo, jolla on tarpeeksi charmia pääsykokeisiin.

Merirosvon keskeinen taito on X:n löytäminen maastosta. Kuten kaikki tietävät, X ei ikinä merkitse aarteen paikkaa, mutta sen sijaan X:n kohdalta voi löytyä esimerkiksi:

Koulutus ja vaatimuksetMuokkaa

Merirosvon elämä ja koulutus on rankkaa, sillä merirosvon on harjoitettava yllä olevia asioita veneessä, laivassa, lautalla tai saarella tai jollakin veden ympäröimällä alueella. Miksikö? No koska ammattinimike on merirosvo, joten toimihenkilöiden on erotuttava tavallisista maalla liikkuvista ryöstäjistä, joita odottaa aina hirttotuomio.

 
Merirosvo, jolla on hieman liikaa charmia pääsykokeisiin.

Ammatissa toimimisen edellytyksiä ovat häilyvä etiikka, puujalka ja miespuoliset sukuelimet. Lisäksi parta ja teinityttöihin vetoava merirosvocharmi ovat eduksi. Liiallinen charmi taas ei ole, sillä tarkoituksena on nimenomaan vedota naisiin. Ammatin haittapuolia ovat epävarmat tulot, giljotiini ja tuulen tyyntyminen. Lisäksi satamissa avustavien piraattien hidas laajakaista saattaa toisinaan saada merirosvon repimään hiukset päästään. Hyötyjä ovat raitis meri-ilma ja lupa tappaa. Merirosvoja koulutetaan ammattikorkeakouluissa Kotkassa ja Porvoossa. Koulutusohjelmaan kuuluu mm. tarkkuusammuntaa ja entraushaan heittoa sekä purjelaivojen ja papukaijojen käsittelytekniikkaa. Kotkassa voi lisäksi erikoistua esimerkiksi laivapuoskarin ja kapinoivan förstin erikoisaloihin. Porvoo puolestaan on keskittynyt lähinnä laivuritaitojen opettamiseen ja tutkimiseen. Manööverejä ovat mm. ankkurikäännös, immelmanni ja Krakenin väistely. Koulutusohjelmiin on tunkua, sillä valtiovallan viimeaikaiset typerät ratkaisut (ks. Lex Karpela) ja viihdeteollisuuden hyvät ratkaisut ovat nostaneet hakijamääriä.

Luettelo luonnollisista henkilöistä, jotka liittyvät merirosvoukseenMuokkaa

Kuuluisia merirosvojaMuokkaa

Kuuluisia merirosvojen vihollisiaMuokkaa

Katso myösMuokkaa

ViitteetMuokkaa

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.