Avaa päävalikko

Hikipedia β

Mika Halvari

Mika Halvari valittiin Yhdysvaltain presidentiksi vuonna 2008, kun vaalitarkkailijat eivät päässeet sopuun siitä, kumman pääehdokkaan kravatti ja habitus vaikuttivat presidentillisimmältä, Barack Obaman vai John McCainin. Seurauksena äänestäjät vittuuntuivat niin paljon heille "pääehdokkaat" valitseviin kädettömiin toimittajiin, että kirjoittivat äänestyslappuihin Mika Halvarin nimen: Halvari voitti presidenttikisan 97 %:lla äänistä eli 49 miljoonalla äänellä, sijoittuen samalla äänimäärällä American Idol -kisassa seitsemänneksi. Tämä äänestäjien hiljainen, mutta sitäkin näkyvämpi keskisormi koko systeemille oli yllättävä osoitus siitä, miten Amerikan typerä kansa osaa nousta Amerikan vielä typerämmän johdon yläpuolelle jopa niinä vaikeina aikoina, joina Obama lähes saa kansan kyynisestä naiiviksi hienosti luodulla muutos–toivo-savuverhollaan.

Halvari aloittaa presidenttikautensa tammikuussa 2009. Toimittajat huhusivat pitkään, että varapresidentiksi valittaisiin joko John McCain (joka takaisi seniilien eläkeläisukkojen äänet) tai Hillary Clinton (joka takaisi puutteessa olevien kukkahattutätien äänet), mutta marraskuussa 2008 Halvari yllätti "vaalitarkkailijoiksi" itseään kutsuvat mediapellet nimittämällä varapresidentikseen Arsi Harjun. Lehdistön kysyessä, mikä äänestäjäryhmä tai regioonalinen osa USA:sta oli keskeisessä asemassa Harjun valinnassa, Halvari vastasi Harjun "olevan perkeleellisen kova jätkä syömään HK:n sinistä".

Halvarin poliittinen linja

Kysyttäessä suhteestaan kongressiin Halvari on vastannut suhteiden jäävän "aika vähiin" koska "siellähän on vaan rumia ukkoja, kuka niiden kanssa missään suhteissa haluis olla". Halvari on ilmoittanut julistavansa 16.6. makkaravero-vapaaksi päiväksi (ns. "Gas Tax Holiday", nimi tulee siitä että makkarapierut eivät enää ole verotettavissa). Lisäksi hän on esittänyt, että ilmainen kuulapallojenhuolto tulee olemaan prioriteetti numero yksi hänen kansallisella agendallaan. Amerikan kansa hykertelee, että kerrankin (tai toisen kerran peräkkäin, tjaa, miten sen nyt ottaakaan) on heille valittu rehellisesti ja ylpeästi tyhmä presidentti, joka ei sentään väitä ajavansa maailman ihmisten parasta hääriessään maailman mahtavimman valtion ylimpänä johtajana.

Irakin sota

Kun Halvarilta kysyttiin, haluaisiko hän lopettaa Irakin sodan heti ensi- vai sitä seuraavien vaalien jälkeen, hän ilmoitti noutavansa USA:n joukot henkilökohtaisesti kotiin jotta saisi lisää voimakkaita harjoittelukavereita kuulantyöntöön. Perhana, tämä Halvarihan on oikeastaan ihan hyvä poliitikko Yhdysvaltojen johtomieheksi.