Munapingis

Wikipedia-logo-v2-en.svg
Bruuu-hhuuu-hu-uttokansantulo! Wikipedian niin kutsutut "asiantuntijat" eivät ole kirjoittaneet tästä aiheesta (vielä) yhtään mitään!
Stop crap.png Tämä artikkeli on merkitty parannettavaksi välittömästi, koska sen sisältö tai aihe on kakkaa.
Voit auttaa Hikipediaa muokkaamalla artikkelia paremmaksi.
Jos parantaminen ei kiinnosta ketään, artikkelille käy huonosti. Teksti on ollut kakkaa jo toukokuusta 2017.

Munapingis on äärimmäistä fyysisyyttä, juonikkuutta ja hullun pelisilmää vaativa modernin ajan suosittu pallopeli. Pelin idea muistuttaa läheisesti jo Antiikin Kreikassa keksittyä pöytätennistä eli pingistä, jossa taistellaan kahden tai neljän pelaajan voimin pingispöydän herruudesta mailojen ja höyhenenkevyen pallon avulla. Munapingiksessä pallo vain on korvattu yleisesti pääsiäismunien levinneisyysalueilta löytyvällä keltaisella pääsiäismunan kuorella, joka on tarkoituksena saada toimitettua vastustajan kenttäpuoliskon kautta maahan ilman, että vastustajat saavat palautettua sitä takaisin pöydälle. Pöytätenniksen maailmasta poiketen peliväline saa osua kerran (1) maahan ilman pallon päättymistä. Voittaja(joukkue) on se, joka saa ensiksi sovitun pistemäärän (yleisesti 21 tai nössöjen peleissä 11) kasaan.

SäännötMuokkaa

Munapingiksen säännöt ovat todella monimutkaiset, ja itse lajin perustajatkaan eivät ole aivan tietoisia lajin kaikista saloista. Tämä näkyykin otteluissa: keskimäärin joka pelissä sääntökirjasta keksitään porsaanreikä ja vähintään yhtä sääntöä muutetaan, mikä onkin yksi lajin säännöistä.


Lajin kokeneimmille konkareilleMuokkaa

Hakkaaja: Takakentän pelimies, jonka pelinkuvaan kuuluu vastustajan syöttöjen palautus, tuomareille itkeminen ja epätoivoiset yritykset loikata maasta jo kerran pompanneisiin palloihin.

Sivuhakkaaja: Etukentän pelimies, jonka tehtävänä on teloittaa vastustaja lyömällä ihan s***anan kovaa hakkaajan syöttämä tsippi vastustajan pöytäpuoliskolle.

Tuomari: Satuolento, jota ei lajissa ole ollut eikä tule olemaan, mutta jota voi silti aina syyttää kärsitystä tappiosta.

Myyrä: Aivan vitun vaikea aloituspallo, joka pomppaa joko omalla (etumyyrä) tai vastustajan (takamyyrä) puolella kahdesti aiheuttaen vastustajan totaalisen hämmentymisen ja tämän elämänhalun kuihtumisen (ja luonnollisesti pallon häviämisen).

Sohva: Apuväline, jota pelaajat voivat halutessaan käyttää epätoivoisessa tilanteessa viimeisenä hätäkeinonaan, kun pallon saaminen takaisin pöydälle vaikuttaa jo täysin mahdottomalta. Sohvalle jäänyt pallo nimittäin uusitaan. Pelaajien täytyy kuitenkin käyttää äärimmäistä tarkkuutta sohvalle palloa lyödessään, sillä sohvassa on keskellä reikä, johon pallo hyvin todennäköisesti kaltevalta sohvatyynyltä vierii.

Kuoletus: Pallon voi kuolettaa, mikäli sen tsippaaminen verkon yli tuntuu mahdottomalta. Tästä kuitenkin nykyisen sääntömuutoksen turvin tulee piste vastustajajoukkueelle. Muinaishistoriassa sen sijaan kuoletus toimi joukkueiden pelitaktiikan ytimenä: kuolettamalla pallon sen pystyi tsippaamaan etuhakkaajalle, jolla oli näin helppo työ murskata pallo vastustajan kenttäalueelle.

Teippi: Tiedemiesten ja TTY:n insinöörien vuosien tutkimusten tuloksena lajiin kehitetty ekslusiivinen tapa korjata halkeamispisteeseen edennyt pääsiäismunankuori eli pelipallo.

TilastotietoaMuokkaa

Lajin ensimmäinen ottelu pelattiin kansainvälisen tason munapingisareenalla Kaupin pingiskampuksella. Samalla areenalla pelattiin myös historian pisin pallo 9. huhtikuuta 2017 Anttu Joonan ja Miikka Höyhtyän välisessä kamppailussa. Pallo oli kolme (3) lyöntiä pitkä. Samainen ottelu oli myös lajin ensimmäinen jatkopalloille asti kestänyt kamppailu.

Munapingiksen nelinpelin maailman ykkössijoitetut ja hallitsevat olympiavoittajat ovat A&J, joiden rekordi munapingiksessä on 3W-2L. Seuraavat munapingiksen olympiakisat järjestetään 2021, ja haku kisojen isäntämaaksi on käynnissä parhaillaan.