Avaa päävalikko

Hikipedia β

Napojen valloitus

Adult neon trans.gif Tämä artikkeli on luokiteltu K18-materiaalia sisältäväksi,
joten jos olet alaikäinen, muista tyhjentää sivuhistoria!
Roald Amundsen napaansa tuijottamassa

Napojen valloitus on suosittu harrastus, jota harjoittavat ne rohkeat ja uskaliaat tiedemiehet, jotka ovat kyllästyneet kalottialueiden ympärillä nuohoamiseen. He ovat keskittäneet tämän jälkeen tarmonsa vaikeampien alueiden valloittamiseen. Yleensä he harjoittelevat ensin kumpuilevilla vuorialueilla ja vasta viimeiseksi he siirtyvät haastavimpaan, napa-alueiden ympärillä kiehnäämiseen. Uskaliaimmat etenevät tästä luonnollisesti napojen valloitukseen jatkaakseen myöhemmin navanalisille alueille, noihin viimeisiin tuntemattomiin korpimaihin. Itsestään epävarmemmat taas siirtyvät yleensä joko oman navan ympärillä kiertämiseen[1] tai tyytyvät pelkkään oman navan tuijottamiseen.

Napojen valloittaminen on erittäin haastavaa, sillä se vaatii hyvää kuntoa ja kärsivällisyyttä. Esimerkiksi Robert Falcon Scottin julma kohtalo on esimerkkinä siitä, miten käy kun naparetkeilijän varusteet eivät ole kunnossa. Hän huomasi saapuneensa navalle vasta Roald Amundsenin jälkeen.[2] Tämän jälkeen häntä kylmäsi niin suuresti, että koko hänen retkikuntansa jäätyi kuoliaaksi. Hänen kohtalonsa on osoittaa, miten voi käydä, jos lähtee paksuissa villavaatteissa naparetkelle tavoitteenaan napojen valloittaminen.

Kuitenkin Roald Amundsenin, joka valloitti napa-alueet ensimmäisenä, on inspiroinut monia. Tämän ansiosta nykyisin napa-alueilla on jatkuvasti vierailijoita, jotka innolla tutkivat paikallisia ilmiöitä ja tutkivat tieteellisen tarkasti paikallisia muodostelmia. Napatutkijoiden mukaan napatutkimus onkin ollut erittäin hedelmällistä.

Jos tapaat jääkarhun...Muokkaa

Suositeltavaa on aloittaa varpaanväleistä, lipoa hitaasti ja hieroa samalla, edetä sitten karvattomia sääriä ja reisiä pitkin... kyllä ne jääkarhut ovat mukavia eläimiä!

Katso myösMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. Heistä on ilmeisesti jännittävää huomata, että jos he kulkevat ensin etelään 100m ja sitten itään 100m ja sitten pohjoiseen 100m he ovatkin lähtöpaikassaan. Tätä suosittua lenkkiä kutsutaan napapiiriksi.
  2. Erään näkemyksen mukaan tämä tarkoittaa sitä, että he muuttuivat tällä hetkellä napalangoiksi. Tämä tarkoittaa mahdollisesti jonkinlaista navan ympäri kiedottavaa narunpätkää.