Avaa päävalikko

Hikipedia β

Neil "Zeil" Armstrong (5. elokuuta 1930 – 25. elokuuta 2012) kuoli punaisen kuun hyydyttäessä hänen verensä. oli ensimmäinen ihminen Kuussa, intiaani ja pissis. Hän on Yhdysvaltalainen vapaudenpuolustaja, joka valloittamalla avaruuden takasi ikuisen rauhan maailmaan. Häntä rakastaa koko maailma.

Sisällysluettelo

NuorenaMuokkaa

Jo nuorena poikana ylivilkas Neil "Geil" Armstrong osoitti poikkeuksellista kyvykkyyttä astronautiksi. Saihan hän jo syntyessään apassien keskuudessa nimekseen "he who's halfway into space already." Hänen siskonsa Lance "Vance" Armstrong taas sai nimeekseen Neil.

Neil "Fail" rakensi viisivuotiaana pikkusiskolleen maailman ensimmäisen polkupyörän, jolla tämä 20 vuotta vanhempana ja 120cm/60kg isompana voitti Tour de Mansen neljätoista kertaa.

Ura astronauttinaMuokkaa

Kun Yhdysvaltain avaruusjärjestö NASA sai kuulla Neil "Ale" Armstrongin syntymästä, tämä värvättiin saman tien ja muut, jo koulutetut astronautit saivat väistyä. Uhkapeli kannatti, sillä Neil onnistuikin 20 vuoden astronauttikoulutuksen jälkeen lentämään automaattiohjatun sukkulan Kuuhun ja pystyttämään yhä uljaasti tuulessa liehuvan jenkkilipun sen pinnalle. Kuun pinnalle astuttuaan hän lausui kuuluisat sanat "Ich bin ein Berliner", joka vapaasti suomennettuna tarkoittaa "Antakaa minulle vapaus, tai antakakoon minulle kuolema." Tämän jälkeen hän nousi takaisin alukseen ja palasi Maahan.

NykyäänMuokkaa

Huolimatta siitä, että tapahtumasta on jo yli 60 vuotta, Neil "Holy Grail" Armstrong ei ole pysynyt poissa julkisuudesta. Hän esiintyy säännöllisesti television keskusteluohjelmissa. Hän oli kolmas ihminen, joka ei jäätynyt Lauri Karhuvaaran filosofisiin kysymyksiin suorassa tv-lähetyksessä.

TriviaaMuokkaa

  • Neil on myös sukua Tokio Hotelin punkkariveljeksille Timille ja Billie Joe Armstrongille.

Katso myösMuokkaa