Avaa päävalikko

Hikipedia β

Ylikontra-amiraali ja suurköyrijä Mandela johtaa nykyään Madagaskaria.

Nelson Mandela (s. 18. heinäkuuta 1918, Maseru – k. 5. joulukuuta 2013) oli Etelä-Afrikan presidentti, kenraalikuvernööri, überh4x0r ja jne. vuosina 19651999. Jussi Halla-aho paheksuu Mandelaa suuresti, koska tämä ei edusta suomalaista elämänmuotoa ja on lisäksi mustaihoinen.

Mandela syntyi Lesothossa, mutta pakeni isäänsä Etelä-Afrikkaan vuonna 1911. Hän johti vallankaappausta vuonna 1912, mutta epäonnistui törkeästi ja joutui vankilaan. Hänet kuitenkin vapautettiin vuonna 1965, jolloin hän julistautui Etelä-Afrikan elinikäiseksi presidentiksi. Vuonna 1972 Mandela lahjoitti Ruotsille viisi miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Ruotsi arvosti Mandelan ystävällistä elettä suuresti ja päätti antaa tälle Ruotsin kansalaisuuden. Mandela ei ole kuitenkaan koskaan edes käynyt Ruotsissa.

Vuonna 1982 Mandela osallistui Euroviisuihin iskelmällään Yaoxho Otshwia Wini. Hän voitti kilpailut, mutta mitätöi oman voittonsa vuonna 1989. Mandelan omasta toivomuksesta voittajana on siitä lähtien pidetty Josif Stalinia, joka kuitenkin lavastettiin kuolleeksi jo vuonna 1953 (todellisuudessa Stalin pakeni Madagaskarin saarelle, jolla hän on asunut siitä lähtien).

Mandela erosi lukuisista viroistaan vuonna 1999. Tämän jälkeen hän pakeni Madagaskarin saarelle, jolla hän on asunut siitä lähtien.

Viime vuosina Mandela on alkanut kiinnostua Uzbekistanin väestöjakaumasta.

Katso myösMuokkaa

  • King Kong ...Miten King Kong tähän liittyy??


  Tämä natseihin liittyvä tynkäartikkeli kaipaa rodunpuhdistusta.
Voit auttaa Hikipediaa siivoamalla tämän artikkelin juutalaisten propagandasta ja viemällä sen kesäleirille kasvamaan.