Avaa päävalikko

Hikipedia β

Nico Rosberg mestaruuuspokaalinsa kanssa.

Nico Erik "Spiceman" Rosberg (s. 27. heinäkuuta 1985) on sekarotuinen Formula 1 -kuljettaja. Hän voitti vuosina 2006 ja 2016 sarjan maailmanmestaruuden. Toimittajien mielestä Nico on suomalainen, vaikka hän ei kyllä ole koskaan asunut Suomessa. Hänen äitinsäkin on vielä saksalainen.

Sisällysluettelo

UraMuokkaa

Rosbergin isä Keke Rosberg jäi F1-sarjassa viimeiseksi vuonna 1982. Keken ansiosta Nico pääsi mukaan F2-sarjaan ja jäi viimeiseksi, koska hän sanoi FiA:lle ettei aio selostaa vormulalähetyksiä, ellei tämä jää viimeiseksi sarjassa. Ja niin siinä kävi, Keke siirtyi selostuksen pariin ja Nico pääsi F1-sarjaan Williams-talliin.

F1-sarjassa Nico oli debyytissään 16. ja ajoi samalla hitaimman kierroksen koko kilpailussa. Näytti siltä että Nico jäisi vain oppimaan ajamista, ja että Christijan Albers uusisi mestaruuden, mutta toisin kävi. Saksan GP.ssä elokuussa Nico ajoi voiton. Kahden muun voiton jälkeen hän voitti mestaruuden kolmen pisteen erolla tallikaveriinsa Mark Webberiin.

"Ruuspäri" jatkoi Williamsilla F1-sarjassa vuonna 2007. Nico tunnetaan myös nimellä petturi. Kaudella 2008 Nicon tallikaverina ajoi japanilainen viivasilmä, sambatanssija ja mangahullu, Kazuki Nakajima.

Suomessa asumattomuudestaan huolimatta Nico onnistui rökittämään isänsä Lapin Muoniossa ajetussa jääratakisassa vuonna 2011.[1] Analyytikot eivät ole vieläkään onnistuneet selvittämään, mistä tämä johtuu.

Vuonna 2016 Nico Rosberg uusi mestaruutensa komeasti, koska hänen Mercedes-tallitoverinsa Lewis Hamiltonin moottori hajosi liian usein hänen ajaessaan kärjessä liiankin rivakasti. Vaikka pomot yrittivät varoitella Hamiltonia siitä, että polttoaineen virtaus tulisi aina pitää vakiona, niin Hamilton väänsi vain autonsa karaoke-laitteiston liian suurelle, jätti neuvot kuuntelematta, ja lopulta tämä kostautui hänelle kauden lopussa.

Nico Rosberg ilmoitti joulukuussa 2016 lopettavansa F1-uransa saavutettuaan mestaruudellaan isänsä sijaisunelman, ja aikoo tämän jälkeen keskittyä johonkin, jolle olisi vähemmän freudilainen motiivi.

ViitteetMuokkaa

Katso myösMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa