Stop crap.png Tämä artikkeli on merkitty parannettavaksi välittömästi, koska sen sisältö tai aihe on kakkaa.
Voit auttaa Hikipediaa muokkaamalla artikkelia paremmaksi.
Jos parantaminen ei kiinnosta ketään, artikkelille käy huonosti.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Nivala.
Waffen-ss poster eintritt.jpg Tätä artikkelia eivät ole sosialistit eivätkä sivarit vääristelleet.
Edellä mainittujen kaltaiset tyhjäntoimittajat pitäkööt jatkossakin näppinsä erossa MIESTEN asioista!

”*Anni-Helena & Walion Woi..!*”

~-1970-luvun Waltiollinen Walio-mainos, kuvastaa hiihtäjäsuuruus Helena Takaloa.
Ennen suurilapsiset perheet olivat Nivalassa tuttu huttu. Tämä hutunkeittäjä seli Raippa-Setä S. oli kuitenkin hyvin pelätty vieras joka perheessä.

N-Ivala (ruots. Nivå Ettan) on pieni + mutta sitäkin intiimimpi & varsin idyllinen arviolta 8 000 (taikka ehkä hieman vähemmän) henkilön paikkakunta Keskisellä Pohojammaalla. Nivala kuuluu myös Kalajokilaaksoon. Alueen suurimpia elinkeinoja ovat potun ja vkt:n seli vitutuksen sekä heinän kasvatus. Myös maissia, riisiä, ripsiä, ripaskaa, rypsiä, ja sekä hernettä on kokeiltu. Nivalan pottukellarit ovat kesäkuumilla tunnettuja julkisia ryypiskelypaikkoja.

Nivalan presidenttinä on toiminut vuodesta 1945 Henna Harakka Honkala ja Nivala on tunnettu korkeista kohteista, kuten tuntureista taikka vaarosista. Motellimajoitusta löytyy kuitenkin. Nivalan baareissa on yksi eräs varmaakin varmempi saanti-lippu. Kun näyttää paikallisille naisille Kärppien kausikorttia, niin saaminenkin on sitten taattu juttu. Pärstä-kerroin osoittaa & ratkaisee sitten sen, että saako sitä ihtiään vaikko turpiinsa. Nivala Cowboys kuuluu Kärppien divariin juu katos kyä nääs Suoli-sarjassa. Lentopallon fanit ovat Niviksessa myös aika lailla tavalla korkeassa kurssissa. Nivalassa tykätään myös kovasti Stalingrad Cowgirlseista, myös yksi tunnetuimmista nivalaisista bändeistä on Vesa-Matti savio ja lisäksi rap- artisti X-Mike.

Nivala on tunnetusti suomen paskin kaupunki koska väkiluvultaan sielä on enemmän lehmiä kuin ihmisiä.

Nivala on lisäksi yrityskaupunki

Tunnetuimmat yritykset

-parturikampaamo mego -Muumilaakso -nivalan cowboys

Liikenne, talous & kauppaMuokkaa

Nivalasta pääsee pois ja pakoon junalla, se tosin kulkee vain 2x/vrk. Ennen se kulki 3x/vrk. Yksi junavuoro lakkautettiin siksi, koska väkeä muutti liikaa Sieviin. Se aiheutti väestökatoa. Eräs Raimo Sailaksen tekemiä viimeisiä silppurin ts. lamaleikkurin hommia oli maakuntien junayhteyksien minimointi. Viimeinen Lada Niva myytiin juurikin Nivalaan. Lähin metropoli on 29 km päässä sijaitseva Ylivieska. Siellä useat nivalalaaset käyvät muullakin kuin vain pelkillä autokaupoilla. Lesta-Jussin kostosparatiisi (J.Kärkkäinen) sijaitsee nimittäin juurikin siellä. Lesta-Jussin Sanomien (Kakkospaska/JK-Sanomat: painopaikka Ari-paino Saarijärvi) tilaajat saavat -10% alennusetua asioidessaan.

Nivala-RockMuokkaa

Nivalassa on Tuiskula. Siellä on tuiskuttanut moni rock-artisti ja yhtye. Muiden ohella Juice Leskinen on kunnioittanut Nivalan Tuiskulaa uudelleen nousemisellaan. Antti Tuiskun osuus on vielä tarkistamatta.

Kuuluisia niva-lala-isiaMuokkaa


  Tämä kunta ei näy tiekartassa.
Laajentamalla sitä pystyt saamaan sen takaisin kartalle
.