Nooan arkki

Nooan arkki

Nooan arkki on erityisesti eläimille tarkoitettu risteilyalus. Arkki rakennettiin aluksi eläinten pelastamista varten, mutta suuren kysynnän vuoksi arkki pestattiin myös viihdekäyttöön.

Nooan arkki oli aikanaan merten hallitseva risteilyalus, mutta se menetti valtaansa uusien alusten, kuten Titanicin tultua satamiin.


ArkkiMuokkaa

Arkissa on runsaasti kahden hengen/eläimen sviittejä sekä laivan rakentajan, Nooan ja hänen perheensä asuintilat. Arkki on kolmekerroksinen; alimmassa kerroksessa on ruuma, toinen kerros on pyhitetty hyteille, ja ylimmässä kerroksessa on ohjaamo ja Tax free.

Arkin kapteeni oli Nooa, ja miehistönä toimi hänen perheensä. Nooan arkki olikin aikansa suurin perheyritys.

HistoriaMuokkaa

Nooan arkin rakensi bisnesmies nimeltä Nooa. Hän oli eläimiä rakastava ja muutenkin kunniallinen mies.

Eräänä päivänä Nooa sai tietää eräältä varsin sympaattiselta, parrakkaalta mieheltä, että suuri vedenpaisumus uhkaa koko maailmaa. Hän ajatteli, että hänen täytyisi pelastaa perheensä ja kaikki mahdolliset eläimet. Nooan mielestä matkan tulisi kuitenkin olla mukava, joten hän alkoi rakentamaan uutta ja mahtavaa risteilyalusta, Nooan arkkia.

Nooa rakensi arkkinsa sen ajan kestävimmästä materiaalista, puusta. Arkin pituus on 300 kyynärää, leveys 50 kyynärää ja korkeus 30 kyynärää, jotka olivan noihin aikoihin varsin vakuuttavat mitat valtamerialukselle.

NeitsytmatkaMuokkaa

Arkki valmistui juuri ennen vedenpaisumusta. Eläimet lastattiin parittain arkkiin, yhteisiin hytteihin, tottakai. Arkin tuleva reitti kulki Araratin vuoristoon ja takaisin.

Arkki seilasi myrskyisällä merellä matkustajien nautiskellessa aluksen antimista. 40 päivän matkustuksen jälkeen Nooa lähetti papukaijansa liikkeelle etsimään satamaa. Lopulta satama löytyi ja arkki saapui määränpäähänsä. Valitettavasti vedenpinta oli laskenut niin paljon, ettei arkki voinut palata takaisin kotisatamaansa. Arkki jäikin Araratin satamaan ja alkoi tekemään lyhyehköjä risteilyjä lähiseuduilla, enimmäkseen turistien viihteeksi.

EläimetMuokkaa

 
Pingviinin ja suden risteytys, joka syntyi Nooan arkissa.

Kuten hyvin tiedetään, arkki oli tunnettu eläimien kutupaikka. Välillä sattui niin ikävästä, että eläimet harrastivat pientä hyttien välillä ravaamista ja lisääntyivät toista lajia olevien eläinten kanssa. Seurauksena oli uusia ja kummallisia eläinlajeja, joita myös hybrideiksi kutsutaan.

Päästyään maihin uudet eläinlajit lähtivät maastoon, mutta eivät pärjänneet siellä kovinkaan kauaa, pääasiassa synnynnäisen vammaisuutensa ja hedelmättömyytensä vuoksi.

Katso myösMuokkaa