Avaa päävalikko

Hikipedia β

Oppositio

Oletkos ihan varma, ettet hakenut väärin? Tämä artikkeli käsittelee parlamentaarista oppositiota. Planetaarisesta oppositiosta voit lukea Wikipediasta. Älä. Tai täältä. Lukihärö on petollinen.

Parlamentaariseen järjestelmään kuuluu olennaisena osana oppositio. Sen muodostavat ne kansanedustajat ja eduskuntaryhmät, jotka eivät tue istuvaa hallitusta. Toisin sanoen tyhmät, rumat ja vähiten ääniä saaneet (eli tyhmät ja rumat) muodostavat opposition.

Sisällysluettelo

HistoriaMuokkaa

Oppositio on brittien luomus. Sir Lancelot CXVCXVII päätti eräänä päivänä, että maahan pitäisi saada järjestelmä, jolla turvataan kymmenille turhanpäiväisille puolijulkkiksille ja muille henkselienpaukuttelijoille helvetin iso palkka ilman kunnollista työtä. Koska kaikki päätösvalta oli vuonna Jeesuksen ja Terminaattorin välissä kuninkaan käsissä, päätti silloinen Britannian kuningas Vilhelm "aina kännissä" III Oranialainen suostua Sir Lancelotin ehdotukseen pöytänsä alta huutaen: "Lisää sitä viskiä ,saatana!"

Näin luotiin järjestelmä, jonka ansiosta tuhansia Englannissa asuvia sikafarmareita kuoli nälkään ja Chuck Norrisiin, kun ei ollut varaa maksaa uudelle lorvijasukupolvelle veroja.

Opposition tehtävätMuokkaa

Teoriassa opposition pitäisi arvostella hallituksen tekemiä päätöksiä ja pyrkiä valtasuhteiden muuttamiseen seuraavissa vaaleissa. Käytännössä Suomen oppositio ei kuitenkaan harrasta muuta kuin perseen kaivelua, räkäpalloilla sotimista ja Sirkka-Liisa Anttilan tissien kommentoimista.

Opposition aikaansaannoksiaMuokkaa

Kerran oppositio onnistui likvidoimaan puolet jäsenistään. Myös oppositionisti Veltto Virtanen nähtiin kerran ostamassa nakkeja paikallisesta ale-kaupasta. Muuten on ollut aika hiljaista.

Kuuluisia oppositionistejaMuokkaa

Katso myösMuokkaa