Avaa päävalikko

Hikipedia β

Oranssit tötteröt

Lizardsex.jpg Tämä artikkeli sisältää päällekkäistä tietoa ainakin artikkelin Liikennekartio kanssa, joten artikkelit pitäisi saattaa yhteen mahdollisimman nopeasti.
Keskustelusivulla voit kertoa paritusajatuksistasi tarkemmin.
Täysikasvuinen oranssi tötterö. Kiinnitä huomiota korkeasta asemasta kertovaan asentoon ja heijastinnauhoihin.

Oranssi tötterö(Ampulla fraking barrelus) on erittäin pitkälle kehittynyt laji, joka on erikoistunut kasvamaan mitä äärimmäisissä olosuhteissa, kuten urheiluhallien lattioilla tai autokoulujen testiradoilla. Ne kestävät kovia sääolosuhteita.

YksilönkehitysMuokkaa

Oranssit tötteröt lisääntyvät pienien siementen kautta. Siemenet ovat monenmuotoisia, esimerkiksi vääntyneitä metalliesineitä tai muttereita. Oranssien tötteröiden siemenet on helppo tunnistaa, koska ne ovat esineitä joita kukaan ei muista hankkineensa ja joita ei sitten löydy kun niille olisikin tarvetta.

Siemenillä on kypsymisaika, jonka jälkeen niistä tulee täysikasvuisia oransseja tötteröitä.

ElintavatMuokkaa

Oranssit tötteröt ovat laumaeläimiä ja petoja. Niille tyypillistä on muodostaa erilaisia muodostelmia, kuten suoria jonoja. Näin oranssit tötteröt muodostavat verkon, jonka kautta ne voivat hallita tilaa - eli yksinkertaisesti muodostavat verkon, jota saaliseläinten on vaikea ohittaa. Näin maksimoituu oranssien tötteröiden metsästysonni. Kun oranssit tötteröt ovat asettautuneet asetelmaan, ne jäävät väijymään. Niiden liikkuminen on väijynnässä niin vähäistä, että vain niiden pitkäaikainen tarkkaileminen nopeutetulla kameralla voi näyttää jonkinlaista liikettä. Kuitenkin kun saalistustilanne tulee päälle, oranssi tötterö on erittäin nopea.

 
Oranssit tötteröt ovat ahnaita petoja

Yksinäinen oranssi tötterö on melko voimaton, mutta laumana ne ovat kykeneviä kaatamaan suurtakin saalista; Ne ovat erikoistuneet autoihin ja muihin suuriin saaliisiin. Pieniin saaliisiin, kuten ihmisiin, ne harvemmin kiinnittävät lainkaan huomiota. Joskus nälkäinen yksilö voi kuitenkin kampata ihmisen ja seivästää tämän terävään kärkeensä ja imeä tämän veret. Tämä on kuitenkin melko harvinaista.

1800-luvulla oransseista tötteröistä maksettiin tapporahaa. Parhaan hinnan sai aikuisten yksilöiden kuorista. Tällöin oli yleistä, että metsästäjä tappoi oranssin tötterön, mutta otti siemenet pöytälaatikkoonsa kypsymääm. Siementen kasvettua aikuisiksi ne tapettiin, jolloin saatiin parempi hinta. Joskus näitä ihmisiin tottuneita tarhatötteröitä karkasi. Voidaan olettaa, että osa 1800-luvun lopulla ihmisten kimppuun hyökänneistä oransseista tötteröistä oli näitä ihmisiin tottuneita yksilöitä, jotka eivät olleet tottuneet oranssien tötteröiden normaaliin laumakäyttäytymiseen.