Avaa päävalikko

Hikipedia β

Oulun Kärpät

Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Pelaaja #3, Charlie "Big-C" Bertrand on palannut takaisin Vaasan Sportiin. Kannu kohoaa kun Likka tuli kotiin (Vaasaan) -ja ekaa kertaa! Ups, sepä taisikin olla Mestiksestä..?

”Meillä oli kyllä sitä momentumia, mutta...”

~Kärppien lukuisat eri päävalmentajat

”Mieluummin tippuri kuin Tappara!”

~Eräs oululainen "tosifani"

”-Töö too tuu..!”

~Äänimerkki sen jälkeen, kun todettiin tää: ettei Käppyräiset mee jatkoon... (CHL- lähes ei euroliiga)

Oulun Rytökärpät (Tunnetaan myös tuttavallisemmin nimellä Oulun Porot tai näädät -jopa fretit sekä vastustajien antamalla, halventavalla nimellä Oulun Kyrvät - englanniksi: The Spermines of Oulu Town, tai Oulu Ass'a'holes) on sympaattinen jääkiekkoa pelaava pikkuseura Oulun Metrosta, jolla on nolla kappaletta faneiksi tunnustautuvia kannattajia. Joukkue toimii talkoohengellä ja se on ainoa SM-liigassa pelaava seura, joka ei tarvitse pelaajasopimuksia tai pelaajakokemusta. Lisäksi sarjajoukkue tunnetaan noin niinkuin yleisimminkin KHL:n divarina eli maatalousseurana. Kärppien salakannattajat perinteisesti halveksuvat helsinkiläisiä ja muita liigaseuroja, jotka osaavat pelata [1]. Kärppäfanit myös tunnetaan brutaalisuudestaan sokeita tai muita puolustuskyvyttömiä vastaan. Kärpät on myös tunnettu siitä, ettei heillä ole omaa juniorikasvatusta vaan he ostavat muiden pelaajat mikäli onnistuvat keräämään tarpeeksi pantillisia pulloja siirtosumman maksamiseen.

Pääsääntöisesti sekä pähkinänkuoressa esittäen: on Kärppä eräs pohjoisen pienpeto. Se pelkää Ilveksen tavalla kammottavaa piilukirvestä Tapparaa. Jokerit ja sekä HIFK ovat myös olleet näitten pienpetojen pelkuu-listalla. Joskus myös JYP, ja sekä Rauman Lukkokin. Nuorissa (ASML, BSML, CSML, Chl) sekä muorissa (naisjoukkue, NSML) edelleen Kalpakin juuri tätä on ja tuota vakavaa vaaratekijää edelleen edustaapi.

”-ihan vitun kakru-jengi...”

~"Kateellinen" Jokerilainen, tai voi olla jonkin muunkin joukkueen edustaja...

Valmentaja Juhani Tamminen Hannu Aravirta Lateus Marjius Mike "Continental" Mamba -on Kärppien suuri sankari. Tosin Tami DáZé Sun-King nosti Kärppien vain liigatasoisen joukkueen jopa ensimmäisestä divisioonasta epäonnistuen surkeasti vain kahdesti. Tami-Setä läksi sitten sen tien Ranskaan missä menestyikin. Leijonissa on ollut Leith aka. Late taas todella suuri onnistuja. Ei kertaakaan mitalivaiheen peleihin, lyhyeksi jäävän uransa aikana. Kärppien käppyrät kertovat omaa tylyä lukuaan: Management By Perkele-tyylillä voisi myös menestyä???

Raksilan JH#1:n (6666 paikkaa) tulospalvelu toimii sekä näytöt pellaapi!

Kärppien kotihallissa tulostauluna toimii helmitaulu, sillä heillä ei ole varaa parempaan. Tämä johtaakin siihen, että koululaiset ovat rakentamassa Mestis-luokan areenaa ilman rakennuslupia, jossa seura voisi pelata seuraavat menestyksekkäät ottelunsa. Kärppien "voittolauluina" esitetään 80-luvun hevirokkipiisejä. Joku voisi näistä ehkä sanoa, että hikiwanhoja wiisuja? Nykyään ei esim. Tapparasta eikä pääkaupunkiseudusta tule enää mitiä vahvistuksia. Kaikki kunnon kovat kundit kun nääs imetään Taalaliigaan! Hieman heikommat lähtee sitten KHL:aan.

Kärppien tunnetuin surffailija on Janne Pesonen. Hän on erityisen tunnettu näyttävistä sukelluksistaan jään läpi. Parhaimmillaan Pesonen on sukeltanut yli 26 metrin syvyyteen jään pinnasta, mikä alittaa Hannes Hyvösen entisen seuraennätyksen -2 metrillä, sillä se aiempi oli tasan 24 m.

Merkittävin sponsori eli taloudellinen tukija on ollut Oulun Pizzamafia. Toinen taas on ONG; Oulun Nimettömät Grynderit ry. Kolmas merkittävä tukija on Oulun Uusi Tapaturmasairaala ry. (ODL/Törkeystuho Ltd.).

Sisällysluettelo

Kurppakahnuttajat

Vetelä-Suomalaisen uutislähteen MTV3:n mukaan kaikki Oulun nsk. Roskaihimiset olisivat kaikki-tyynni seli joka tyyppi Kärpyreitä. Se ei kuitenkaan ole totta. Oulun Kärppiä roustaa sekä dissaa Kurppakahnuttajat tai Karppien kannattajat. Se on kolmen eri organisaation yhdistymä. Tunnettu myös nimellä Kannuttajat, tämän lisäksi karppi on eräs lähes sammen sukuinen kalalaji. Heidän kannattaja-aitionsa onkin sen vuoksi neste-eristettyä. Heillä loiskuu aina nesteet yli. Asiasta enemmän #K -osiossa Hikti-o-narussa. Kaudella 2018-2019 ns. alapohja on poistettu kokonaan, joten pelaajat joutuvat saapumaan kaukaloon seli askiin katsomon kautta sekä turvahenkilöstön suuresti saattelemana.

 
Oulussa takuulla tykätään tästä kovasti: pienistä perhos-viiksisistä miehistä, sekä heidän suurista egoistaan. A.R. #15 "Colt" Lugerovits taitaa tunnetusti totuutta torjuvan perhostelutyylin.

#VaikeaKevät -- #Kärppien MiiTuu

Osana Kärppien prosessina on tullut #VaikeaKevät -kampanja, se on vastine naisten MeToo-kampanjalle. Siinä Kärppien antifanit kertovat miksikä on kiva olla antifani. Kärppien vastavallankumoukselta on ryöstetty pohja, sillä he eivät enää syksystä 2018 lukien, enää pääse kertomaan valmentajille taikka loukkaantuneille pelaajaparoille, siitä kuinka vaikeata heidän kannattajanaan onkaan olla. Syynä tähän on se, että veriset kaukalonvieruspaikat on poistettu pohjakatsomosta. Tuo tila varataan ambulansseille sekä ensiavun henkilöstölle seli hoitokunnalle. Kaudeksi 2019 lähtien suunnitellaan erityisiä kyynelkaukaloita. Nämät ovat erityisesti Chl-pelejä varten varatut. Tää sanoi: Töö too tuu! Kärppien alkutaival sihuleissa (CHL) hupeni het' alkuunsa. 11 pisteen turvin, se jäi kahden muun joukkueen taka.

Eräitä kandidaatteja kuuluiksi Käppyrät-pellaajiksi eli Lekentoiksi...

 • kaputteeni Atte "Siperian junan tuoma" Ohtamaa (C)
 • varakaputteeni Lusse Kakkonen (A)
 • varakapu Ville "Ei-Juicen-Poika" Leskinen (A)
 • ker-maj. Taavetti "Lavetti" Laatikainen
 • Rexa "Rexi" Ruosteinen
 • Junnu-Haades Raataja
 • Juhis "Kertsi" Kertosäe
 • Mika Pyöränkeksijä
 • Mikael Ruoho-Maa
 • Pater Tecnocrates
 • Brenkku Liivertti
 • Lukas "Kas Katos-Vaan" Kaspar
 • Aatami Masuuni
 • Hande Kamppari
 • Paavali Roosa
 • Iivana Humala
 • Dan Gang Bang
 • Pate Tavis

Lähteet