Avaa päävalikko

Hikipedia β

Palvelualojen ammattiliitto

(Ohjattu sivulta PAM)

”Ammattiliitolle ei ryttyillä”

~Maj-Len-Ann-Selin-Remahl
Tyypillinen pamiainen
Pamin edustajat työpaikkakäynnillä. Todellisuudessa aseistautunut henkivartija on mukana erittäin harvoin. "PAM, olet kuollut!"

Palvelualojen ammattiliitto PAM on jäsenmäärältään SAK:n suurin jäsenliitto. PAM ei kuitenkaan ole SAK:ssa tosiasiallisesti oman jäsenistönsä edunvalvoja, vaan SAK:n järkälemäisen raskaan organisaation rahoittaja. SAK tarvitsee pohjattomasti rahaa päivittäisen toimintansa ylläpitämiseen. Eniten varoja SAK käyttää paskantärkeyttä korostavien suojatyöpaikkojen ylläpitämiseen ja siihen, että turhinkin virkailija tai toimihenkilö saa täysin perusteettoman suuren korvauksen mitättömästä työpanoksestaan. SAK:n toimihenkilöiden toimenkuvaan pääosin kuuluvat:

  • matkustaminen työn merkeissä.
  • matkalaskujen sekä päivärahakaavakkeiden äärimmäisen runsaslukuinen ja huolellinen täyttäminen.
  • matkustaminen yleensä.
  • jakaa työpaikoilla avaimenperiä jäseniksi aikoville.
  • jakaa työpaikoilla rintamerkkejä jäseniksi aikoville.
PAMin puheenjohtajan kesälomia tuurasi Martti Ahtisaari. Vastapalvelukseksi PAM äänesti Ahtisaaren presidentiksi. Reilua, eikö totta?

Tämä työ on osoittautunut laadultaan vaativaksi ja vaatii siten paljon toimihenkilöitä. Jäsenmaksun vastapalveluksi PAM toki antaa jäsenelleen seuraavat edut:

  • epämääräistä puhelinneuvontaa työlainsäädännön tulkinnasta (olet väärässä, on lähtökohta).
  • karhuaa maksamattomia jäsenmaksuja kirjeitse siinä vaiheessa, kun niitä on kertynyt vähintään satoja euroja.
  • pyytää kirjeitse sinua äänestämään koneistonsa luottamuselimiin sinulle tuiki tuntemattomia henkilöitä, jotka eivät luottamushenkilöinä saa aikaiseksi muuta kuin runsaita poissaoloja työpaikaltaan istuakseen jossakin merkityksettömässä kokouksessa tai laivaseminaarissa ja tuodakseen tältä reissulta täyden lastin verovapaita viinaksia ja kehuakseen tällä seikalla työpaikallaan aivan erityisesti.
  • harkitessasi oikeustoimia työnantajaasi vastaan tekee kaikkensa, jotta et veisi asiaa oikeuteen. Siitä näet toki kertyy kyllä matkalaskuja, mutta PAMin lakimiehen tehtävä on yleinen eikä yksityinen. Sitä paitsi ei ole tarkoitus, että PAMin lakimiehen pitäisi joutua töihin.

Palvelualojen ammattiliiton tehtävä on säilyttävä ja tärkeä SAK:n tulevaisuuden ja olemassaolon kannalta. Museovirasto on kiinnostunut tarvittaessa tukemaan ja entisöimään SAK:n rakenteita nähtävyyksiksi jälkipolville, koska perinteisen rahoituspohjan vakaus ei ole ongelmaton.

Katso myösMuokkaa