اسلامی جمہوریۂ پاکستا
Pakistanin islamilainen1 tasavalta
Pakistan.PNG
(lippu)
Motto: ”Olemme vapaita ja demokraattisia suuren johtajamme johdolla
LocationPakistan.png
Valtiomuoto demokratia2
Hallitsija Pervers Musharraf
Pääkaupunki Islamabad
Viralliset kielet urdu (Käytännössä sama kuin Hindi, mutta kaikki ydinaseteknologiaa merkitsevät sanat on korvattu Arabialaisilla lainasanoilla, Arabian ollessa kaikkien maailman ydinaseteknologiavarkaiden pääasiallinen äidinkieli)
Pääuskonnot islamismi
Itsenäisyys 14. elokuuta 1947
Valuutta rupia
Kansallislaulu Siunattu olkoon pyhä maa (sis. Kashmir, ettäs tiedätte hindut)
1. Mutta silti anti-islamistinen
2. Pakistanissa on maailman vapaimmat tiedotusvälineet

Pakistanin islamilainen tasavalta on Aasiassa sijaitseva ystävällismielinen, vapaa[1] ja vakaa valtio. Vai mitä muuta voisi kuvitella maasta, jonka ydinasearsenaali mainitaan viimeistään jokaisen Pakistania käsittelevän kirjoituksen toisessa kappaleessa?[2] Pakistan muodostui Intian hajoamisen yhteydessä, kun paikalliset rauhanuskonnon edustajat pelkäsivät, että hindut saisivat uutta valtiota luodessaan vain uuden, maailmalle vaarallisen terroristivaltion aikaan. Täytyi luoda maailman rauhallisin maa, Pakistan. Muslimit saivat näin itselleen turvaksi oman valtion. Suurin osa alueen muslimeista jäi kuitenkin Intian puolelle, koska edes muslimit itse eivät uskaltaneet liittyä perustamaansa maahan. Maan rajanaapureina ovat Kiina, Intia, Afganistan ja Iranlähde?. Pakistaniin kuuluu pohjoinen Kashmirin alue, jossa asuu noin 50 miljoonaa ihmistä. Kashmirista käsin käydään runsaasti töissä ulkomailla; alueen väestöstä 49,7 miljoonaa on Intian armeijan palkkalistoilla. Aiemmin Pakistaniin kuului myös Bangladesh, mutta jostain syystä edellä mainitut halusivat itsenäistyä – siitäkin huolimatta että Pakistanissa on maailman vapaimmat tiedotusvälineet.[1]

Presidentti Musharraf on leppoisa sälli

Kuten sanottu, Pakistanin tiedotusvälineet ovat maailman vapaimmat[1]. Sananvapaus siis elää ja voi hyvin.[1] Ne eivät myöskään riipu mistään.[1] Pakistanissa ei ole lainkaan poliittisia vankeja.[1] Pakistanin tulevista vaaleista tulee demokraattiset, miellyttävät, rauhanomaiset ja riippumattomat.[1] Kuten maan suuri, rakas ja hellä johtaja, suuri Pervert Musharraf on kertonut, kaikki Pakistania kohtaan suunnattu arvostelu on turhaa[1]. Pakistan on demokraattinen, ja sitä tulee auttaa.[1][3] Kuten hyvin tunnettua, terrorismin kannatus lähtee köyhyydestä ja kurjuudesta.[1] Siksi Pakistanissa ei ole terroristeja – sen elintasohan on maailman korkein. Pakistanin hallitus myös tekee kaikkensa kitkeäkseen terrorismin pois maansa alueelta.[1]

Oppositiojohtaja Benazir Bhutto tapettiin 27. joulukuuta 2007. Pakistanin hallituksella ei ole mitään osuutta tähän murhaan.[1] Pakistanissa ei ole koskaan murhattu oppositiojohtajia.[1] Bhutton murha oli tämän omaa syytä.[1][4] Jopa Scotland Yard on aloittanut Bhutton murhaajien jahdin.[1] Luonnollisesti yhteistyössä Musharrafin omien poliisijoukkojen kanssa.[1] Nehän ovat riippumattomat ja vapaat poliisivoimat.lähde?

Myös sisäisesti Pakistan on maailman rauhallisin ja stabiilein valtio[1][5]. Pakistan ei myöskään koskaan ole sotinut ketään vastaan. Myöskin Bangladeshin irrottautuminen tapahtui täysin rauhanomaisesti.

Pakistanin maantiedeMuokkaa

Pakistanin maapinta-ala on 803 940 km² silloin kun se ei ole tulvavesien peittämä. Muuna aikana Pakistan on rutikuivaa erämaata jossa kyetään hädintuskin unikkoa viljelemään. Unikon viljely vastaa 90 prosenttia Pakistanin maataloudesta joten sen osuus poliitikkojen ja uskonnollisen eliitin toimeentulosta on huomattava. Loput kymmenen prosenttia koostuu puunkuoresta ja juurista joita kansalaiset järsivät nälkäänsä. Toinen tärkeä ravinnonlähde ja vapaa-ajankäyttötapa on vuohet. Niitä tapaa maan pääkaupunginkin kaduilla. Pakistanin pinnanmuodostuksesta noin puolet on tasaista aavikkoa ja toinen puoli viheliäistä vuoristoa. Vuoristo tarjoaa erinomaista suojaa etenkin terroristeille heidän rentoutuessaan iskujen välillä (ks. "vuohet" aiemmin tekstissä).

Pakistanin talouselämäMuokkaa

Pakistanin talouselämä nojaa merkittävässä määrin Britanniassa asuviin hassusti puhuviin ravintoloissa ja pesuloissa työskenteleviin tummahipiäisiin hemmoihin joilla vaikuttaa kaikilla olevan sama nimi. He lähettävät palkkatulonsa synnyinmaahansa perheensä tarpeisiin. Toinen huomattava tulonlähde on aiemmin mainittu maatalous, eli unikon viljely. Pakistanissa ei ole pankkijärjestelmää, vakiintunut maksuväline on Kalashnikov. Koska Pakistan on arvostettu rauhanomainen valtio jossa asuu ystävällismielinen kansa, sen ydinaseohjelma on kuluttanut ainoastaan kaksi kolmasosaa maan bruttokansantuotteesta viimeisten 20 vuoden aikana. Tämän johdosta vuoden 2010 tulvien aikana on jouduttu harjoittamaan tiettyä priorisointia valtion varojen käytössä.

MatkailuMuokkaa

Pakistanin vakauteen luotetaan niin tukevasti, ettei kansainvälinen yhteisökään ole katsonut tarpeelliseksi anoa maata jäsenekseen. Pakistanissa matkustaminen on täysin turvallista, joskin hieman levottomuuksia saattaa esiintyä viikonpäivinä, joiden nimessä ei ole D:tä. Tuliaisiksi on mahdollista hankkia esimerkiksi käsimatkatavaroihin mahtuva määrä rikastettua uraania tai ydinpommin piirustukset. Jälkimmäisiin kannattaa tulliselvityksiä varten käydä hakemassa Koalition hyväksymä -leima Yhdysvaltain suurlähetystöstä.

ViitteetMuokkaa

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.