Avaa päävalikko

Hikipedia β

Palmusunnuntai

"Ken vitsaa säästää se lastaan vihaa." (Snl. 13:24)

Palmusunnuntai on pääsiäistä edeltävä juhla. Kristinuskossa pääsiäinen juhlii Jeesuksen kuolemaa, ja tällä päivällä on suuri teologinen merkitys. Se on teemansa vuoksi tärkeämpi päivä kuin joulu. Kuitenkin lasten kannalta palmusunnuntai on tärkeämpi kuin pääsiäinen, ja se on vuoden neljänneksi tärkein juhla syntymäpäivän, joulun ja halloweenin jälkeen. Palmusunnuntailla ei ole kovin suurta kristillis-teologista merkitystä, ellei sellaiseksi lasketa pääsiäispupun merkitystä sielun pelastukselle.

Palmusunnuntain tarinassa Jeesus ratsasti aasilla Jerusalemiin. Ihmiset palvoivat häntä heiluttamalla palmunoksia. Jeesuksen kunnioittaminen ja hänen juhlimisensa olivat tärkeitä ennusmerkkejä. Sen jälkeen kun aasit ovat alkaneet ratsastamaan Jeesuksella, palmusunnuntain teemaksi on tullut se, että noidat, nuo pakanalliset, kristillisessä teologiassa toistuvasti saatananpalvontaan rinnastetut olennot, käyvät kiertämässä ja heiluttelemassa pajunoksia ja vaatimassa karkkia.

Perinteissä palmusunnuntai muistuttaa hyvin vahvasti halloweenia, paitsi että palmusunnuntaihin ei kuulu keppostelua. Ja noidat tuovat omat roviopuunsa mukanaan.

P religion.60px.png Tämä uskontoa käsittelevä תנ״ך on kerettiläinen tynkä.
Liity jumalan lapsiin ja levitä sanomaa laajentamalla tätä artikkelia. Aamen. सनातन धर्म.