Avaa päävalikko

Hikipedia β

Pedia of Hiki

Pedia of Hiki on Hikimedia-säätiön vuonna 2012 julkaisema roolipeli, joka perutuu aiempaan, suurta suosiota saavuttaneeseen Hikipedia-reaaliaikastrategiaan. Pelin pelaajat jakautuvat kahteen osapuoleen, Vandaalilaumaan ja Adminsaarten Allianssiin.

Sisällysluettelo

LuokatMuokkaa

VandaalilaumanMuokkaa

 • Vandaalisoturi. Perusluokka, johon kuuluvalla on esim. taidot "Smite Article", joka antaa artikkeleille 20-50 damagea ja "Personal Attack", joka alentaa vastustajan itsevarmuutta -20 ja romuttaa hänen arvomaailmaansa 30 yksiköllä. Vandaalisoturin kestävyys ja armor ovat melko hyvät.
 • Vandaalimaagi. Luokka, johon kuuluvilla on taitoja "Summon Vandalbot", joka kutsuu paikalle botin ja vaatii 30 manaa, "Encourage Hearts", joka kasvatta ympäröivien vandaalilauman jäsenten taistelutahtoa +20-+30 (vaatii 40 manaa) ja "Mayhem", joka antaa vandaaleille +50 verenhimoisuuteen ja +20 kestävyyteen (vaatii jo 70 manaa). Vandaalimaagit ovat tehokkaita, mutta melko hitaita ja niiden armor on huono.
 • Hikileon. Luokka, johon kuuluja saa automaattisesti ego +75 ja omat agendat +30. Kykyjä esim. "Kill resistance", joka alentaa vastustajien taistelutahtoa -40 vaatien 25 manaa ja "Article Necromancy", joka palauttaa artikkelin omaan versioon (vaatii 35 manaa). Hikileonit ovat vandaalimaagien ja vandaalisoturien välimaastossa.
 • Epäjärkivittuilija. Luokka, joka muituttaa AA:n shamaania, mutta käyttää sensijaan "Summon the Demon of Fucking-Stupid-Articles", joka kutsuu vitun-tyhmien-artikkelien demonin paikalle. Tämä vaatii 20 manaa ja parantaa samalla tyhmien itsekehusepustuksien fire ratea +7, uskottavuutta +5 ja pituutta +30.

Adminsaarten AllianssinMuokkaa

 • Hikipaladin. Hikipaladiinit ovat soturiluokka, mutta heillä on myös joitakin holy-tyypin kykyjä. Hikipaladiinin kykyjä ovat esim. "Trash-template", joka merkitsee artikkelin roskaa-mallineella, mikä kutsuu nopeasti ylläpitäjä-tasoisen pelaajan paikalle, "Undo Vandalism", joka palauttaa artikkelin takaisin Allianssin hallintaan ja "Aura of Bless", joka parantaa 10-25 damagea ympäröiviltä ja antaa +20 taistelutahtoon. Armor heillä on hyvä.
 • Huumoritieteilijä. Luokka, johon kuuluvalla on kykyinä esim. "WTF-speech", joka muuttaa kaiken puheen hepreaksi (vaatii 20 manaa) ja "Unholy Alliance", joka saa lähes kaikki olemaan samaa mieltä pelaajan kanssa (vaatii 60 manaa). Huumoritieteilijän kestävyys ei ole loistava, mutta armor melko hyvä.
 • Hikih4xor. Eliittisenä pidetty koodariluokka, jonka kykyjä ovat esim. "Create Template", joka luo uuden mallineen ja vaatii 40 manaa, sekä "Coded Aricles" joka täyttää artikkelit käsittämättömällä, mutta artikkelia +20-+30 parantavalla koodilla (vaatii 35-45 manaa). Kestävyys ja armor tosin kärsivät.
 • Shamaani. Yksi vähiten arvostetuimmista luokista, joiden edustejien kestävyys on kuitenkin omaa luokkaansa. He pystyvät nimittäin parantamaan itselleen tullutta damagea nopeudella 1-2 hp/s. Heidän muita kykyjään ovat esim. "Summon Imagination Golem", joka kutsuu paikalle mielikuvitusgolemin, joka vaatii heiltä vain 20 manaa ja parantaa mielikuvitusta +50, sekä "Ray of WTF", joka nostaa artikkelin hömppätasoa +40-+60.

TasotMuokkaa

Taso: 0
Nollatasoiset pelaajat ovat IP-peeloja. Tasoa saa nostettua 1:een käyttämällä training-skilliä "Käyttäjäsivun luominen".
Taso: 1-5
1-5 tasolla pelaaja on luokitukseltaan n00b. N00bit voivat trainata menemällä Hiekkalaatikolle tai lukemalla ohjeet. N00beilla on käyttäjäsivu, muttei kovin montaa muokkausta.
 • 1. tason nero
Taso: 6-10
Ollessaan tasoilla 6-10 pelaajan arvonimi on 1. tason nero. Trainaus onnistuu seuraamalla ylempitasoisten toimia ja lukemalla toisen asteen ohjeita. Pelaajalla on käyttäjäsivu ja useita muokkauksia. Hän tuntee normit ja perussäännöt.
 • 2. tason nero
Taso 11-15
2. tason nero -pelaaja on tasoilla 11-15. Nyt pelaaja osaa edityneempiä taitoja ja tuntee paikkansa ja osaa luoda suhteita.
 • 3. tason nero
Taso: 16-20
Pelaajan ollessa 3. tason nero hän on tasoilla 16-20 ja osaa jo monia koodaustempauksia ja elittiskillejä. Hän osaa valitsemastaan puolesta riippuen joko trollata asiantuntevasti tai keskustella rennon asiallisella tyylillä.
Taso: 21-25
Tasoilla 21-25 pelaajasta tulee ylläpitäjä, ja hänen kykynsä moninkertaistuvat, kun hän saa käyttöönsä uusia über-elite-skillejä, kuten "Delete page" ja "IP-ban". 20-levelin rajan ylittäminen on todella vaikeaa.
Taso: 26-30
Korkein normaalien pelaajien saavutettavissa oleva luokitus (Hikimedia-säätiön valtuuttamia wikienvälisessä avaruudessa pyöriviä über-pelaajia ei lasketa mukaan kategorisointiin) joka aukeaa yli 25-levelisille. Lisäskillejä esim. "Change User Rights", jolla voi vaihtaa pelaajien leveleitä.
Taso: ?
Mahdollinen olotila. Ei omaa tason 3. tason pelaajaa enempää skillejä, mutta antaa omille joukoilleen aina +100 arvokkuutta ja +5 henkilökohtaisia hyökkäyksiä vastaan puolustautumista. Taistelee aina yksinään. Mikäli pelaajalta kysytään, haluaisiko hän kehittyä korkeamman tason pelaajaksi, vastaus on automaattisesti ei ja pelaaja saa +1000 arvokkuutta, mikä tekee hänet lähes immuuniksi minkäänlaiselle verbaaliselle hyökkäykselle.

Aseet, Esineet & HyökkäyksetMuokkaa

Värikoodi: Musta = normaali, sininen = kehittynyt, vihreä = eliittinen
 • Mallineet: Malline-tyypin objekti voi joko antaa artikkelille damagea tai toimia majakkana, joka kutsuu käyttäjiä paikalle. Jotkut mallineet toimivat myös pelaajiin ja antavat +10-+20 käyttäjäsivun ulkonäköön ja +30 egoon.
 • Artikkelit: Artikkelit ovat objekteja, joiden hallinnasta ja laadusta pelaajat kilpailevat. Laatukilpailu tapahtuu osapuolten välillä ja hallintakilpailu myös yksittäisten pelaajien tai kiltojen välillä.
 • Muokkaukset: Jokaisen pelaajan perusase, joka pysyy mukana pelin alusta loppuun. Kehittyy levelejen myötä, ja on pakollinen jokaiselle. Tekee damagea 5 enemmän jokaista leveliä kohden, alkaa kymmenestä.
 • Nimikirjoitukset: Enchantattava vahva ase, joka boostaa omaa egoa +20 ja tekee muihin 2d10 damagea Area of effectinä.
 • In memoriam: Viimeisiä aseita joita käyttää, vain shamaanejen saatavilla oleva supervahva Edesmenneeseen pyhimykseen viittaaminen. Jokaisen pelaajan täytyy heittää 1d30 mindeffect heitto, josta ainoastaan luvulla 30 selviää. Muussatapauksessa kaikki pelaajat Area of effectiltä rauhoittuu eikä voi enää aggrota.
 • Sekoilu: Ei paladinejen käytössä oleva, shamaanejen suosiossa oleva täysin sattumanvaraisesti toimiva hyökkäys.
 • Bannaus: AA:n 21+ levelisille tuleva vahva ase, jolla voi tappaa instanttina kenet tahansa heikompiluontoisen vandaalin. Tähtäys ja hitaus ovat tosin tämän aseen ongelmia.
 • Vendetta: Lähinnä vandaaleijen käytössä oleva, verikoston vannominen tai jonkin yhden tietyn käyttäjän piinaaminen. Tekee joka vuoro 2d6 damagea cursetettuun käyttäjään ja vähentää mielenterveyttä -5 /turn, epätoivoa + 10 / turn ja itsearvoa -10 / turn 1d6 chancceilla
 • Call the Horde: Vandaalien todella vahva "vandaalivyörynä" tunnettu hyökkäys, jossa vandaalit organisoituvat yhdeksi suureksi vandaalihyökyaalloksi joka tuhoaa kaiken tieltään. Fear 2d6 vahvuudella jokaista vandaalia kohden, epätoivoa +150 jokaista AA:n pelaajalle, jossa ei voi työskennellä yksin sekä + 200% experienceä vandaaleille. Saattaa onnistuessaan aiheuttaa 9d30 damagea suoraan serveriin. Äärimmäinen ase vandaaleille. Stackkaantyvat bonukset
 • Osoitepaljastin: Tehokas lasertykki, joka jakaa damagea 2d10 sekä identifoi vastustajan. Saatavilla ainoastaan korkeammilla leveleillä ja AA:n puolella oleville.
 • Neuvottelukirje: Ei osu useinkaan maaliinsa, mutta osuessaan saa pelaajan miettimään syntyjä syviä, niin, että vastustaja lamautuu, mutta vain jos vastustaja on alle 20-tasoinen. Muihin pelaajiin ei juuri sanottavaa vaikutusta, satunnaisesti voi nostaa arvostusta +10.
 • Tyop: Oikeissa käsissä hyvinkin vaarallinen (20d30 damagea), mutta sen masteroimiseksi täytyy olla yli 25-tasoinen, koska muutoin se aiheuttaa sekä omille (omille 1,5-kertaisena viholliseen nähden) että viholliselle vahinkoa. Säännöissä käytettynä saa vielä +10 erikoisvahinkoa.

GuilditMuokkaa

Pelissä on useita kiltoja, joiden käyttäjät yhdistävät omia näkemyksiään ja pelaa todellisessa yhteistyössä, jotkin joukkueenkin sisäiset killat saattavat olla toisiaan vastaan.

 • Cult of Peelo: Heidän mielestään koko Hikipedian suurimmalle häröilijälle, tason ? neutraalille shamaanille omistettu kultti, läheinen Seitsemän viisaan akatemian kanssa. Tämä kilta tarjoaa täydellisen mielenrauhan jokaiselle jäsenelleen. Mutta harvemmin muille.
 • Seitsemän viisaan akatemia: Pääosassa shamaaneista koostuva, hömppää kirjoittavien ja hömpänmielisten kilta. Tämän killan jäsenet saavat +0,01 aivan kaikkeen.
 • Anti-Hömppä-liiga: Hikipediassa tehdään vaan vakavaa huumoria. Tyrehtyneet välit kaikkiin hömppöilijöihin, tätä kiltaa johtaa JAT. Tämän killan jäsenet saavat -5 kaikenlaiseen hauskanpitoon, mutta älykkyys nousee +3.
 • Levykevandaalin valitut: Niitä vandaaleja yhdistävä kilta, jotka ihannoivat ja idolisoivat Levykevandaalia. Tämän killan jäsenet saavat +1 älykkyyteen opiskellessaan Levykevandaliogiaa ja +5 Vandalisation skilliin.
 • Napoleon Fan Club: Kilta, joka fanittaa kovanluokan hikipedistiä Napoleonia. Tämän killan erityisenä kykynä on säteilyttää Napoleonin kunniaa jokaiseen kiltalaiseen antaen heille +10 arvostusta ja itseluottamusta.
 • Hikipedia Hate Club: Lähes jokaisen itseäänkunnioittavan vandaalin valinta. Tämän killan jäsenet vihaavat hikipediaa ja saavat siten +10 motivaatiota sekä hatredia hyökkäyksissään.
 • Dada underground: SADghfjakhjkhfadklh jadlhjhjk. Läheiset suhteet hömppään, saa + 10 sekoilubonusta, mutta menettää -20 arvostusta.

Pelin pelaajiaMuokkaa

Suuren suosion ja miljoonien pelaajien listalta valitsemme muutaman erityismaininnan ansaitsevan pelaajan.

 • JAT: Adminsaaren Allianssin paras pelaaja, tasolla 29 oleva Hikipaladin / Hikih4xor multiclass. Hyvin aktiivinen ja erikoiskykynä hän tietää mm. kaiken. Hän on myös kateuden ja ivan kohde superhyvän luonteensa vuoksi. Kuuluu Anti-Hömppä-Liigaan.
 • Hjassan: Adminsaaren Allianssin ehdoton kuningas, tason 29,5 saavuttanut Hikipaladin, joka on niin vahva että voi käyttää suurimmaksi osaksi muidenkin luokkien kykyjä. Vastaa koko Allianssista ja sen toimivuudesta.
 • Cthulhu: Tason 24 Shamaani AA:n palveluksessa. Erikoistunut enchanttaukseen ja buffaamiseen, luonut mm. Tehokkaan norsuyksikön Adminsaaren Allianssille. Kuuluu Seitsemän viisaan akatemiaan.
 • Black Eagle: Tason 21 huumoritietelijä / hikih4xor multiclass. Käyttää "Create Template" iskua usein. Osaa myös manipuloida sääntöjä "Coded Articles"-iskulla tehden vastustajat hämääntyneiksi 5 minuutiksi. Käyttää perusiskunaan "Delete page" ja "Neuvottelukirje" -iskuja. Käyttää iskua "Muokkaa" vain hyvin harvoin. Perustanee killan "Taustahäröt".
 • NPOV: Hahmo, joka on Adminsaarten Allianssin puolisokea ja seniili, kolmipäinen vartiokoira. Sokeutensa vuoksi vaihtaa satunnaisesti klassiaan huumoritieteilijän, hikipaladinin ja epäjärkivittuilijan väliltä. (Koska 2 klasseista on Adminsaarten allianssin puolella ja vain 1 vandaalien, hän on enimmäkseen vandaaleja erittäin aggressiivisesti vastustava.) On kuin dobermanni, joka varastaa isäntänsä pahvisen kahvikupin, vartio sitä laiturilla siten että kukaan, edes isäntä, ei vain pääse vahingoittamaan tuota niin arvokasta kahvikuppia.
Kuuluu näennäisesti Anti-hömppä-liigaan ja suhtautuu melko suopeasti Cult of Peeloon. On kuitenkin tosiasiassa Napoleon Fan Clubin kaksoisagentti, joka suhtautuukin suopeasti Dada undergroundiin. Tämä on hahmostatistiikkaa analysoimalla helppo havaita siitä että älykkyysbonuksien vaikutuksia ei ole.
Erikoistuntomerkkinä on taipumus ikibannia. On lisäksi saanut erityistä huomiota ja tunnustusta suojausloitsuistaan joilla muokkausestoja asetetaan. No, likimain kaikelle.
Vaikka hän jatkuvasti päihittääkin vihollisia, hänellä on päällään esto, joka ei millään salli levelin 26 geinaamista.
 • Sankaritar: Vandaalilauman pelätyimpiä pelaajia, Sankaritar respawnaa kovaa tahtia menettämättä lainkaan experienceä. Sankaritar on tasolla 23 ja luokaltaan epäjärkivittuilija / vandaalisoturi multiclass. Tämänhetken AA:n yksi pahimmista vihollisista. Sankaritar omaa erikoiskyvyn mielenhallita heikompia käyttäjiä ja vähitellen käännyttää mukavan hupaisalla olemuksellaan vandaaleiksi avomielisimpiä käyttäjiä vahvuudella 3d6. Kuuluu Dada undergroundiin.
 • Idan: Kovanluokan vandaali, joka on pelikentillä taas. Levelillä 21 oleva Hikileon. Kuuluu Hikipedia Hate Clubiin.
 • Levykevandaali: Kaikkien wikeilijlöiden, ja hikipeedikoiden kauhu. Tasolla 30 oleva Vandaalimaagi joka on onneksi nähty vain harvoin pelaavan Peelonetin hikipedian domainilla. Viihtyy enemmän Wikipedian domainilla. Erityiskykynä laskea jokaisen resistanssi -300 ja nostaa omaa respectiä 20d30 jokaista muokkausta kohden + 200. Passive-efectinä myös 1d6 heitto fearia joka vuoro Area of efectillä.
 • Napoleon: Käyttää "muokkaa"-iskua paljon ja omaa erittäin kestävän suojan. Ei saa vahingoitettua juuri millään. Ei pelaa varsinaisesti kenenkään puolella.
 • Hr. Snellman: Tyop-hyökkäystä epäonnisen paljon käyttelevä 2. tason nero hikipaladin. Yritti kerran päästä PvP:ssä niskan päälle ja ylläpitäjäksi, mutta tippui turnauksen jatkoista. Tästä lannistumatta Snellman jatkaa pelaamista, saavuttaen joka päivä lisää expaa. Hän käyttää paljon lemmikkiartikkeleille tarkoitettua PvP-areenaa, aliarviointia, saadakseen lisää honoria.

Katso myösMuokkaa

  Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.