Avaa päävalikko

Hikipedia β

Pentti Kettunen

Pentti Kettunen (s. 25. helmikuuta 1942 Iisalmi) on senioritrolli, joka on kuluttanut aikaa ja rahaa eduskunnassa sekä SMP:n että Perussuomalaisten riveissä. Hän on tunnettu neljästä leuastaan ja irrelevanssistaan. Kettunen on hyvä kampanjanvetäjä, joka vetoaa vaalikampanjoissaan erityisesti tyhmiin ja turhiin ihmisiin, joista ei koskaan tule mitään. Oulun vaalipiirissä tämä on osoittautunut hyvin menestyksekkääksi taktiikaksi.

Koulutukseltaan Kettunen on merkantti; kyseessä on Kolumbuksen aikainen ammattinimike, ja samalta aikakaudelta ovat Kettusen käsitykset asioista muutenkin. Kettunen on profiloitunut eduskunnassa kirjoituttamalla avustajillaan toinen toistaan vähämielisempiä aloitteita, joita sitten spämmää eduskuntaryhmän postituslistalle. Muut allekirjoittavat näitä lähinnä läpällä nähdäkseen, kuinka puhemiehistön korvat punehtuvat myötähäpeästä niistä kuullessaan.

Joulukuussa 2012 Kettunen käynnisti toimenpidealoitteen, jossa esitetään, että Urho Kaleva Kekkosen kansallispuistosta rajattaisiin alue Vihreiden eduskuntaryhmälle "suurpetojen toimintoihin perehtymistä varten sekä lahopuissa ja muuallakin elävien koppakuoriaisten paimentamiseen"[1], mikä osoittaa paitsi erinomaista asiantuntemusta ympäristöpolitiikan kysymyksistä, niin myös kansanedustajalta vaadittavaa asiallisuutta, jolle vetäisi vertoja vain esitys erillisten kuntoutuspalveluiden järjestämisestä perussuomalaisten eduskuntaryhmän käyttöön liikalihavuus- ja alkoholiongelmien sekä geriatristen ongelmatilanteiden lieventämiseksi.

Lisähommia itselleen Kettunen järjesti lähtemällä katkaisuhoitotauolla olleen Kikkeli-Teukan kanssa erikseen tivaamaan lappilaisten mielipidettä vajaaälyisen ajatuslemahduksensa toteutusmahdollisuuksista.[2] Hän esitteli suurena poliittisena voittona tutkimustulostaan, jonka mukaan hänen paimentamansa lappilaiset eivät kannata hänen aloitettaan koppakuoriaisten paimentamisesta.

Kettusen aloitetta ja varsinkin sen sanamuotoja on syytä pitää isänmaata halventavina, sillä marsalkka Mannerheimin isoisä Carl Gustaf Mannerheim oli 1800-luvun merkittävin kovakuoriaisten tutkija, joka kuvasi Suomestakin lukuisia tieteelle uusia kovakuoriaislajeja.

Vuonna 2014 Kettunen oli taas ehtinyt lomillaan pohdiskella asioita siinä määrin, että syntyi taas uusi aloite. Tällä kertaa Kettunen esitti, että pyhän avioliiton sisällä synnyttävät naiset saisivat eläke-etuja, jos ainakin toinen vanhemmista on Suomen kansalainen. Tällainen esitys edellyttää ainoastaan ennakkoluulotonta mieltä, jossa järki ei ole turhaan suodattamassa luovien puoli-ideoiden virtaa, ja tietämä- tai ymmärtämättömyyttä Suomen perustuslaista. Tämä ei estänyt koko joukkoa perussuomalaisten eduskuntaryhmästä, ryhmäjohtaja Jari Lindström mukaan lukien, allekirjoittamasta aloitetta – ja sitten pyyhkimästä paskat housussa nimeään pois, kun joku happea hengittänyt tuli oikeasti lukeneeksi sen. Kettusen aloite noteerattiin niin korkealle, että jopa perussuomalainen puolue viestitti toivovansa vastaisuudessa tarkempaa laadunvalvontaa aloitteiden suhteen.[3]

Wikipedia tietää kertoa, että Kainuun Sanomat pitää avausta provokaationa, mutta kuka oikeasti lukee jotain Kainuun Sanomia? Uskottavampina analyyseinä aloitteen alkuperästä pidetään edustajan mahdollista seniliteettiä, aivoverenkiertohäiriötä tai keskikokoisen siirtolohkareen tasolle arvioitua älykkyysosamäärää.

Kettunen valmisteli parhaillaan uutta lakiesitystä, jolla tuhlata kansanedustajien kulukorvattua aikaa (teksti on tiettävästi plagioitu suoraan Hikipedian Turhaakin turhemmalta sivulta), kun kiittämätön kansa pudotti hänet eduskunnasta vuoden 2015 vaaleissa.

Katso myösMuokkaa

ViitteetMuokkaa