Perhonen
Perhoset ovat hyönteisiä. Muiden hyönteisten tapaan niiden ruumis rakentuu kolmesta osasta, jotka ovat pää, keskiruumis ja takaruumis. Yleensä perhosesta näkee kuitenkin lähinnä siivet. Talvisin perhosia ei juuri näe, sillä ne, kuten kaikki järkevät luontokappaleet, joko nukkuvat tai ovat muuttaneet etelään. Jos näet keväällä ensimmäisenä sitruunaperhosen, kesästä tulee lämmin. Jos taas näet jonkun muun perhosen, joudut elämään syyskuuhun asti loputtomassa epävarmuudessa.
”Perhonen, tatuoituna rintaan!”
~Jotkut ämmät näin lauloivat kerran.
Perhonen ei ole muutenkaan aivan turha hyönteinen, sillä sen siivenisku paikassa A muuttaa hyvinkin todellisuutta paikassa X – vähän kuin se kiinalainen mies, joka oli niin nälkäinen, ettei malttanut kypsentää lepakkoa kunnolla ennen sen syömistä. Mikään sydämetön olento perhonen ei kuitenkaan ole, vaikkei sillä verenkiertoa olekaan.
Vaikka mielessäsi näetkin perhosen lentelevän päivällä kukkakedon yllä (katso kuvaa), suurin osa niistä lentää todellisuudessa yöllä. Tämä on totta huolimatta siitä, ettet ole niitä öisin nähnyt. Ristiriita selittyy sillä, että öisin on pimeää, eikä perhosissa ole valoja. Kukkien meden lisäksi nämä kauniit ja hauraat eliöt käyttävät ravinnokseen myös toisia, kuolleita, eläimiä, eli raatoja. Todellisuus on jälleen enemmän kuin uskoitkaan, ja epätodellisuus se vasta jotain onkin.
Katso myösMuokkaa
- Pikku toukka paksulainen – kaikki mitä olet koskaan halunnut "tietää" perhosen elinkaaresta